Κώστας Νικολακόπουλος

Οι δύο «ειδών» αγώνες με τον Βόλο, ο… εθισμός του Ολυμπιακού, το focus του Ποντένσε και το «ψαράκι» του Τσαγκαράκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο.

· Τα πέντε παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη, όλα μέσα σε τούτη την πενταετία, έχουν εξελιχθεί ως εξής: είτε θα κερδίσει ο Ολυμπιακός με πεντάρες και τεσσάρες (τα τρία), είτε θα γίνει μάχη του θανατά ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, με μία νίκη του Ολυμπιακού 2-1 στο 90ο λεπτό και μία ισοπαλία του Βόλου 1-1 (τα δύο)!

· Μπορούμε επιπλέον να προσέξουμε ότι με εξαίρεση το περσινό 5-0 του Ολυμπιακού στα πλέι οφς (με σκορ 3-0 ημίχρονο), οι άλλες δύο ευρείες νίκες του, δεν είναι τόσο…απλές, όσο δείχνουν τα σκορ: στη μεν μία νίκη 4-1 το σκορ ήταν στο εύθραυστο 2-1 έως το 80ο λεπτό, στην δε άλλη νίκη 5-0 το σκορ ήταν στο 1-0 έως το 72ο λεπτό!

· Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι φέτος ο Βόλος παρουσιάζεται κατώτερος των προηγούμενων ετών, κάτι που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του με τις μεγάλες ομάδες: από τον Παναθηναϊκό έχασε 0-3 και στα δύο ματς, από τον ΠΑΟΚ 0-3 και 1-5 κι από την ΑΕΚ 0-3 στη Φιλαδέλφεια, όλες βαριές ήττες.

· Τα μόνα παιχνίδια με τους μεγάλους στα οποία ήταν ανταγωνιστικός, ήταν σε δύο στο Βόλο, με υπέρ του μία συγκυρία: με την ΑΕΚ, από την οποία έχασε 2-3 από πέναλτι στο 90’ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 24’ λόγω αποβολής του Μάνταλου. Και με τον Ολυμπιακό, τον οποίο υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 19’ λόγω αποβολής του Ρέτσου! Σε εκείνο το 2-2 του α΄ γύρου με τον Ολυμπιακό είχε αποβολή κι ο Βόλος, στο 45’, αλλά και πάλι και τα δύο του γκολ ήταν από πέναλτι.

Νικολακόπουλος: Οι δύο «ειδών» αγώνες με τον Βόλο, ο εθισμός του Ολυμπιακού

· Ο Βόλος θα έχει σήμερα αρκετές και σημαντικές απουσίες, αλλά να θυμίσω ότι ακόμη περισσότερες απουσίες είχε στον αγώνα των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό κι όμως ο Ολυμπιακός είχε μείνει στο 2-2, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχαν γίνει κι επεισόδια στην εξέδρα. Οπότε καλά θα κάνει ο Ολυμπιακός να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο του-και δεν εννοώ να κάνει η, να μην κάνει ροτέισον, εννοώ όποιοι παίξουν να παίξουν καλά.

· Για παράδειγμα να επιμείνει η ομάδα σε ένα πολύ καλό κομμάτι του παιχνιδιού τους, που έχει βγάλει εσχάτως με τον Μεντιλίμπαρ-κι αναφέρομαι στη νοοτροπία της να κυνηγήσει αμέσως κι άλλο γκολ, όταν σκοράρει μία φορά. Κάπως έτσι έβαλε δύο γκολ στον ΠΑΟΚ σε εφτά λεπτά (83’-90’), άλλα δύο στον Αστέρα μέσα σε οκτώ λεπτά (79’-87’) κι άλλα δύο στον Παναιτωλικό μέσα σε με εφτά λεπτά (72’-79’)!

· Είναι κάτι που γενικά το έχει ο Ολυμπιακός στο dna του, αλλά που πρέπει σιγά σιγά να γίνει…εθισμός! Γιατί έτσι πρέπει να κάνουν οι μεγάλες ομάδες, όταν σκοράρουν πρέπει να επιμείνουν για πέντε δέκα λεπτά ακόμη τουλάχιστον, εκεί δηλαδή που ο αντίπαλος έχει ζαλιστεί από το κτύπημα. Να επιμείνουν για να ξανασκοράρουν, για να του δώσουν το τελικό κτύπημα.

· Θα ήθελα, όμως, να σταθώ λίγο στον Ποντένσε, που είναι ο πιο κομβικός, κατά την γνώμη μου, παίκτης του Ολυμπιακού γι΄ αυτό το έξι στα έξι που έχει κάνει σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη το τελευταίο 20ημερο.

Νικολακόπουλος: Οι δύο «ειδών» αγώνες με τον Βόλο, ο εθισμός του Ολυμπιακού

· Ο Πορτογάλος στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει χάσει την επαφή του με το γκολ, αν και είχε τουλάχιστον δύο σπουδαίες ευκαιρίες, όπως και κάποιες άλλες έστω μικρότερης σπουδαιότητας. Η μία στη Βουδαπέστη ήταν αυτή που λέμε δεν χάνεται, όταν αστόχησε «χαρακτηριστικά» προ του αντίπαλου γκολκίπερ και στην άλλη με τον Αστέρα νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ σουτάροντας από θέση για γκολ.

· Νομίζω ότι πρέπει να βρει πάλι το focus του για το γκολ ο Ποντένσε, που καμιά φορά παίζει λες και ενθουσιάζεται παραπάνω απ΄ ότι πρέπει, χάνοντας ακριβώς τη συγκέντρωση του. για τον κυνηγό, όμως, το γκολ είναι μεγάλη υπόθεση, το γκολ και η ασίστ μαζί για τον εξτρέμ. Κι ο «κοντός» μας έχει δείξει σε αυτό το δεύτερο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό ότι έχει βελτιωθεί στο θέμα του γκολ, έχοντας ήδη 10 στο ενεργητικό του, ενώ στη μοναδική προηγούμενη ολόκληρη σεζόν του στο Ρέντη (2019-20) είχε οκτώ…

· Όπως πρέπει να βοηθήσει περισσότερο, ειδικά σήμερα που λείπει ο Φορτούνης, στις στατικές φάσεις και δη στα κόρνερ, αφού οι εκτελέσεις του στο Αγρίνιο δεν ήταν καθόλου καλές. Και δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι ο Όρτα.

Νικολακόπουλος: Οι δύο «ειδών» αγώνες με τον Βόλο, ο εθισμός του Ολυμπιακού

· Και κάτι τελευταίο, που αφορά τον διαιτητή του αγώνα, τον Τσαγκαράκη: την Τετάρτη στην Τρίπολη είδαμε μία αισχρή διαιτησία από τον Μανούχο, στο Αστέρας-Κηφισιά 3-3. Αισχρή όχι απλά γιατί έκανε τεράστια λάθη, αλλά γιατί ήταν όλα εις βάρος του Αστέρα. Ο Τσαγκαράκης στο ίδιο ματς ήταν στο VAR. Και δυστυχώς έκανε τα στραβά μάτια και δεν κάλεσε για ανασκόπηση της φάσης στο μόνιτορ τον Μανούχο τουλάχιστον για τη φάση του πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς, που ήταν φάντασμα.

· Για να μην το γράψω όπως κανονικά πρέπει, για την παρουσία του ως VAR στο παιχνίδι στο οποίο επικυρώθηκε η παρουσία της Λαμίας στα πλέι οφς, ας γράψω ότι ελπίζω ο Κρητικός ρέφερι αυτή τη φορά να έχει φάει…ψάρι και να βλέπει καλύτερα. Τόσο καλό ψάρι έχει στα Χανιά, απ΄όπου είναι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x