Κώστας Νικολακόπουλος

Αλλιώς το πάνε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και αλλιώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πώς δύο ομάδες δικαιώνονται στα playoffs και πώς οι άλλες δύο ομάδες δεν δικαιώνονται.

· Κάνοντας μία πρώτη ανασκόπηση των τεσσάρων αγωνιστικών των πλέι οφς, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο και πανεύκολο να το διακρίνει κάποιος: Αλλιώς το πάνε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και αλλιώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Με τη βαθμολογία να δικαιώνει τους δύο τελευταίους!

· Τι εννοώ: Πράσινοι και κίτρινοι στηρίζονται πάρα πολύ στην άμυνά τους. Ο Μπρινιόλι δεν έχει φάει ούτε γκολ, η δε εστία του Αθανασιάδη έχει παραβιαστεί μόλις μία φορά. Κόκκινοι και μαύροι στηρίζονται πάρα πολύ στην επίθεσή τους. Έχουν βάλει από οκτώ και εφτά γκολ αντίστοιχα!

· Ποια η βαθμολογία των πλέι οφς; ΑΕΚ 10, ΠΑΟ 8, Ολυμπιακός 7, ΠΑΟΚ 6…

· Δικαιώνεται λοιπόν η τακτική της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού να επενδύουν στις άμυνές τους. Με το ορθό σκεπτικό, «αν κρατάω το μηδέν, ένα γκολ θα το βάλω. Ή, τουλάχιστον δεν θα χάσω». Και πράγματι, με μόλις τρία γκολ ο Παναθηναϊκός και με πέντε η ΑΕΚ έχουν κάνει τη δουλειά τους και έχουν πάρει σαφές προβάδισμα για την πρώτη δυάδα.



· Αντίθετα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ με τα οκτώ και εφτά γκολ αντίστοιχα ενεργητικό, έχουν μείνει πίσω, πολύ απλά γιατί έχουν πολύ βαρύ παθητικό, με τον Πασχαλάκη να έχει φάει πέντε γκολ και τον Κοτάρσκι εφτά. Πώς, όμως, να μπορεί μία ομάδα να έχει τύχη όταν τρώει μίνιμουμ ένα γκολ ανά ματς και η άλλη φτάνει να τρώει δύο γκολ ανά ματς; Πόσα πρέπει να βάζει για να κερδίζει;

· Το μήνυμα της βαθμολογίας είναι ξεκάθαρο, για να επικεντρώσω στον Ολυμπιακό: Με τέτοια αμυντική συμπεριφορά ομάδας αποκλείεται, όχι για πρωτάθλημα να πάει, αλλά ούτε για τη δεύτερη θέση. Αυτό που συμβαίνει είναι ο Ρέτσος να κάνει ένα γκολ στον Άρη, ο Παπασταθόπουλος ένα αυτογκόλ στον Παναθηναϊκό, ο Ελ Αράμπι να σκοράρει αυτογκόλ, ο Μπιέλ στο γκολ της ισοφάρισης του Άρη να κάνει άμυνα βετεράνου, ο Μπα με τον Παπασταθόπουλο στο γκολ του ΠΑΟΚ να έχουν τις χειρότερες τοποθετήσεις κ.ο.κ. Και κατ' επέκταση το ίδιο να συμβαίνει και στο Κύπελλο, στο 2-1 επί της ΑΕΚ, με το αυτογκόλ του Μπα.

· Με τον δε Ανιγκό στον πάγκο η κατάσταση όχι δεν βελτιώθηκε, αλλά μάλλον χειροτέρευσε, κρίνοντας από το παθητικό των τεσσάρων γκολ σε τρία παιχνίδια. Ντέρμπι μεν, τέσσερα γκολ δε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x