Κώστας Νικολακόπουλος

«Ευχαριστώ κύριε»: Πώς είχε αποχαιρετήσει η Γρανάδα τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τον αποχαιρετισμό της Γρανάδα στον Μαρτίνεθ και σχολιάζει και κάποια πράγματα σε σχέση με το ελληνικό και το ισπανικό ποδόσφαιρο.

· Η απόφαση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Γρανάδα το καλοκαίρι του 2021 είχε συζητηθεί πολύ στην Ισπανία, καθώς η ομάδα προέρχονταν από μία επική τριετία με τον τότε 40χρονο προπονητή. Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κρατήσει, αλλά αυτός είχε πάρει την απόφασή του.

· Έχει νομίζω τη σημασία του να δούμε τον τρόπο με τον οποίο η Γρανάδα είχε αποχαιρετήσει τον Μαρτίνεθ, μέσω μίας επίσημης ανακοίνωσης…

· «Ο προπονητής της Γρανάδα Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ενημέρωσε το club για την απόφασή του να μην συνεχίσει να ηγείται της ομάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έδειξε στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ την επιθυμία του να συνεχίσει στον πάγκο της Γρανάδα και έβαλε όλη του την αποφασιστικότητα για να το πετύχει, αλλά σέβεται την απόφαση του προπονητή και τον ευχαριστεί για την ειλικρίνειά του.

Η Γρανάδα θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τον προπονητή και όλο το προπονητικό του επιτελείο για την προσπάθεια, τον επαγγελματισμό και την επιτυχία τους σε όλη την καριέρα τους στο τιμόνι της ομάδας, οδηγώντας τον σύλλογο σε τρεις σεζόν από τη Β' κατηγορία στην 7η και 9η θέση στη Α' κατηγορία, έναν ημιτελικό του Κυπέλλου την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του συλλόγου, φτάνοντας στα προημιτελικά του UEFA Europa League.

Το όνομα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα είναι για πάντα συνδεδεμένο με αυτή την ομάδα και η Γρανάδα είναι και θα είναι το σπίτι του.

Ευχαριστώ κύριε
».

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Πώς τον είχε αποχαιρετήσει η Γρανάδα

· Όσο θυμάμαι, δύσκολα μου έρχεται στο μυαλό μία τέτοια ανακοίνωση ομάδας, που αποχωρίζεται τον προπονητή της. Όχι παράλογα, πάντως, καθότι ο Μαρτίνεθ έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία της Γρανάδα και κέρδισε τον κόσμο της όσο κανείς άλλος, όχι προπονητής, αλλά ούτε καν παίκτης, όπως μπορούμε να διαβάσουμε εδώ.

· Και μην λέμε, «ποια Γρανάδα». Όταν μιλάμε για ισπανικό ποδόσφαιρο και για ελληνικό ποδόσφαιρο. Να σας θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός στην ιστορία του στα Κύπελλα Ευρώπης δεν έχει ποτέ ισπανική ομάδα. Ούτε καν τη Λεβάντε και την Τενερίφη.
Άλλωστε, ποια ελληνική ομάδα έχει περάσει ισπανική, τουλάχιστον όσο μπορώ να θυμηθώ, π.χ. εδώ και μία ολόκληρη 20ετία; Ούτε ο ΠΑΟΚ, που αποκλείστηκε παρεμπιπτόντως από την Γρανάδα του Μαρτίνεθ. Ούτε ο Παναθηναϊκός που αποκλείστηκε από Θέλτα και Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μάλαγα. Ούτε η ΑΕΚ που αποκλείστηκε από τη Χετάφε και την Κορούνια και τη Μάλαγα.

· Όπως αντιλαμβάνεστε, για λόγους… ευγένειας απέφυγα να μνημονεύσω τους… άπειρους αποκλεισμούς των ομάδων μας από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, Ατλέτικο, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ…

· ΟK OK, είχε περάσει ο Άρης το 2010 την Ατλέτικο Μαδρίτης. Γίνονται και αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, μία φορά στα τόσα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x