Κώστας Νικολακόπουλος

Ο 7ος Πορτογάλος του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Μπρούνο Γκασπάρ.

• Τέσσερις συμπατριώτες του είχε φέρει στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς πέρσι, στην πρώτη του σεζόν στο Ρέντη: τρεις το καλοκαίρι (Ποντένσε, Σα, Μιράντα) κι έναν το χειμώνα (Ζιλ Ντίας)-κι έναν ακόμη (Χασάν), που δεν είναι Πορτογάλος, αλλά βρίσκεται σχεδόν μία δεκαετία στην Πορτογαλία. Οι τρεις (Μιράντα, Ζιλ Ντίας, Χασάν) αποτελούν ήδη παρελθόν, αλλά «αντικαταστάθηκαν» από δύο άλλους συμπατριώτες του αυτό το καλοκαίρι (Σεμέδο, Γκασπάρ).

• Ο Μπρούνο Γκασπάρ ήταν το τελευταίο απόκτημα του Ολυμπιακού από την Πορτογαλία, ακριβώς στις 31 Αυγούστου. Η μεταγραφή του ήταν και…λίγο ξαφνική και γενικά πέρασε μάλλον στα ψιλά. Κι όμως ο 26χρονος άσος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Δεν μπορεί να είναι τυχαίος ένας παίκτης που έπαιξε, κατ΄ αρχάς, τρία σερί χρόνια βασικός σε μία αξιόλογη πορτογαλική ομάδα όπως η Γκιμαράες (και δη σε σεζόν που τερμάτισε 4η και 5η στη βαθμολογία), και στη συνέχεια ένα χρόνο στη Φιορεντίνα με 17 παιχνίδια σε πρωτάθλημα-Κύπελλο και πέρσι ένα χρόνο στην Σπόρτινγκ με 30 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλα κι Ευρώπη.

• Μιλάμε για ένα παίκτη με χρηματιστηριακή αξία 3,5 εκ. Ευρώ, έχοντας κάνει σε μία διετία μεταγραφές 4 εκ. Ευρώ (από Γκιμαράες σε Φιορεντίνα) και 4,5 εκ. Ευρώ (από Φιορεντίνα σε Σπόρτινγκ), με συνολικά 140 επίσημους αγώνες στα πόδια του σε ρόλο κατά κύριο λόγο δεξιού μπακ (ενίοτε κι αριστερού) και με απολογισμό ένα γκολ και 11 ασίστ.

• Ο Γκασπάρ τον περασμένο Μάη ήταν στην αρχική ενδεκάδα της Σπόρτινγκ στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας, στο 2-2 με την Πόρτο και στέφθηκε κυπελλούχος στα πέναλτι, ενώ την άνοιξη του 2017 είχε πάλι φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, με την Γκιμαράες κι είχε χάσει 1-2 από την Μπενφίκα.

• Μάλιστα, τότε ήταν στην Γκιμαράες με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος γενικά αρέσκεται να φέρνει στον Ολυμπιακό παίκτες από την Πορτογαλία που τους ξέρει και δη που έχει ήδη συνεργαστεί μαζί τους. Να υπενθυμίσω ότι δεν είναι μόνο ο Γκασπάρ, που τον είχε στην Γκιμαράες. Είναι κι ο Σα, που τον είχε στην Μαρίτιμο, είναι κι ο Χασάν, που τον είχε στη Ρίο Άβε, είναι κι ο Μιράντα, που επίσης τον είχε στη Ρίο Άβε.

• Γενικά, μπορεί κάποιος να παραδεχθεί ότι οι παίκτες από την Πορτογαλία έχουν βοηθήσει τον Ολυμπιακό με τον Μαρτίνς στον πάγκο. Και ο Ποντένσε και ο Σα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό ξεκίνημα έχει κάνει ο Σεμέδο. Ο δε Χασάν ήταν πέρσι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, ο Μιράντα χωρίς να κάνει τη διαφορά δεν ήταν κακός, ενώ τον Ζιλ Ντίας τον θυμόμαστε βασικά μόνο για εκείνη την φοβερή γκολάρα που είχε βάλει στο Καραϊσκάκη επί της Ντινάμο Κιέβου.

• Να δούμε λοιπόν τι ψάρια θα πιάσει τώρα ο Γκασπάρ, ο 7ος Πορτογάλος του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x