Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κούτρης καλύτερος αριστερός μπακ στο πρωτάθλημα της Πολωνίας!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για έναν παίκτη που απέκτησε φαν στον Ολυμπιακό.

• Είχε φαν στον Ολυμπιακό ο Λεονάρντο Κούτρης. Ακόμη υπάρχουν Ολυμπιακοί, που θεωρούν ότι κακώς δεν υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας κι ότι θα μπορούσε να δώσει πολύτιμες λύσεις, με βάση τα όσα είχε δείξει στα σχεδόν 2,5 χρόνια που ήταν στο Ρέντη.

• Όπως φαίνεται, πάντως, ο 28χρονος (23-7-1995) αριστερός μπακ βρήκε την υγειά του στην Πολωνία, στην Πόγκον Τσέτσιν, μετά από 2,5 χρόνια δανεισμών στην Ισπανία και στη Γερμανία. Τις προάλλες το πολωνικό Weszlo τον ανέδειξε ως την κορυφαία μεταγραφή του Γενάρη στο πολωνικό πρωτάθλημα, ενώ σε σχετική ψηφοφορία στην Πόγκον για τον καλύτερο παίκτη της ομάδας στο β΄ μισό της σεζόν ήταν πρώτος με 53%.

• Ο Κούτρης ξεκίνησε να παίζει στο πολωνικό πρωτάθλημα από τέλη Γενάρη και έως το τέλος της σεζόν έχασε μόλις ένα παιχνίδι. Έπαιξε σε 16, όλα βασικός κι έβαλε και δύο γκολ, με την Πόγκον τελικά να τερματίζει στην 4η θέση, ένα πόντο πίσω από την 3η Λεχ Πόζναν. Η Πόγκον, παρεμπιπτόντως, είναι μία από τις ισχυρές πολωνικές ομάδες τα τελευταία τρία χρόνια-πέρυσι και πρόπερσι είχε τερματίσει 3η.

• Είχε ατυχίες στις δύο προηγούμενες προσπάθειες του στο εξωτερικό ο Λεονάρντο. Στη Μαγιόρκα (Α’ κατηγορία Ισπανίας) πάνω που άρχισε να παίζει βασικός είχε σοβαρό τραυματισμό κι έμεινε έξω μήνες, με συνέπεια να μην τον αγοράσει η ισπανική ομάδα, σε συνδυασμό με τον υποβιβασμό της. Στη δε Φορτούνα Ντίσελντορφ (Β΄ κατηγορία Γερμανίας) την πρώτη σεζόν άργησε να καθιερωθεί, αλλά όταν τα κατάφερε έπαιξε βασικός σε όλο το τελευταίο τρίμηνο της σεζόν, αλλά τη δεύτερη σεζόν η ομάδα του άλλαξε προπονητή κι ο καινούργιος τον είχε εκτός πλάνων, με συνέπεια η Φορτούνα να τον επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

• Το παράδοξο είναι ότι στη φετινή σεζόν ο Κούτρης έπαιξε βασικός τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο 2-0 επί του ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη. Αυτό, όμως, ήταν το 66ο και τελευταίο του παιχνίδι με τα «ερυθρόλευκα». Έκανε υπομονή και τελικά έφυγε ως ελεύθερος το Γενάρη και βρήκε μία καλή πρόταση από την Πόγκο κι υπέγραψε.

• Όπως δε γράφει το Weszlo, «έγινε αμέσως ο καλύτερος αριστερός μπακ του πολωνικού πρωταθλήματος, με τα 15,5 σπριντ ανά αγώνα και την απίστευτη επιθετική δραστηριότητα που αναπληρώνει αυτό που του λείπει αμυντικά». Παρεμπιπτόντως, μην υποτιμάμε το πολωνικό πρωτάθλημα-στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι Νο 24 και το ελληνικό Νο 20. Δεν έχουν καμιά μεγάλη διαφορά. Η δε Λεχ Πόζναν έφτασε τον Απρίλιο στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x