Κώστας Νικολακόπουλος

Η μεγάλη επιθυμία του κόσμου του Ολυμπιακού και η εκδίκαση στο CAS τον άλλο μήνα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα με αφορμή τον αποψινό μεγάλο αγώνα Κυπέλλου.

• Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια προσπαθεί να το γυρίσει. Αυτό το πράγμα που είχαμε δει στη Λαμία αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

• Τα παλεύει αλλιώς η ομάδα τα παιχνίδια της, παρά τα προβλήματα της (ελλείψεις, κενά, διαιτησία). Δεν άξιζε την ήττα (1-2) από την ΑΕΚ, έφερε ισοπαλία (1-1) στη Λεωφόρο, κέρδισε (3-2) την Κηφισιά παίζοντας με 10 παίκτες σε όλο το β΄ ημίχρονο.

• Στην Καισαριανή την Κυριακή μάλιστα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα πολλά γκολ-πέντε έβαλε, τρία μέτρησαν, που κι αυτά δεν τα λες λίγα. Δεν είναι να… πανηγυρίζει, βέβαια, που έβαλε τρία γκολ στην ουραγό του πρωταθλήματος με την μακράν χειρότερη άμυνα, ωστόσο όταν στα αμέσως προηγούμενα πέντε παιχνίδια του είχε ενεργητικό μόλις τρία γκολ (!), μπορούμε να αντιληφθούμε ότι κάτι είναι και αυτό το 3-2 με την Κηφισιά.

• Πρέπει να σταθούμε στο ότι για πρώτη φορά μετά από 2,5 μήνες ο Ολυμπιακός έβαλε επιτέλους ένα γρήγορο γκολ! Άνοιξε το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό, με τη ρουκέτα του Μασούρα-αμέσως προηγούμενο παιχνίδι στο οποίο είχε σκοράρει γρήγορα ήταν πολύ πίσω, στις 30 Οκτωβρίου (!), όταν ο Ποντένσε είχε ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2.

• Γενικά, δίνουν μεγάλη βοήθεια στην ομάδα αυτά τα γρήγορα γκολ, καθώς της τονώνουν και την πολύ πληγωμένη από πέρυσι ψυχολογία, που δέχθηκε φέτος και τρία πάρα πολύ ισχυρά κτυπήματα, με αποτέλεσμα να χάσει σε ένα μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός τα κουράγια του. Εννοώ ασφαλώς το 2-4 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, το 0-5 από την Φράιμπουργκ στη Γερμανία και φυσικά τη διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, που έφερε τον μηδενισμό (0-3) και την αφαίρεση του ενός βαθμού από τους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου ενόψει Παναθηναϊκού

• Το αποψινό παιχνίδι είναι το πρώτο του ΠΑΟ στον Πειραιά μετά από εκείνη την βραδιά και αυτό που κανονικά πρέπει να περιμένει κάθε φίλαθλος του Ολυμπιακού είναι η ομάδα του να κάνει κατάθεση ψυχής, αλλά και αποφασιστικότητας και εξυπνάδας και πάθους, να τα δώσει όλα προκειμένου να περάσει στο Κύπελλο και να πάρει εκδίκηση για όσα έχει τραβήξει όλος ο οργανισμός και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν από εκείνο το παιχνίδι…

Παρεμπιπτόντως, το CAS, στο οποίο έχει προσφύγει ο Ολυμπιακός, ενημέρωσε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του άλλου μήνα. Έρχεται, δηλαδή, η ώρα που θα εκδικαστεί η υπόθεση, ώστε να ξέρουμε και οριστικά τι θα γίνει με εκείνο το παιχνίδι που διακόπηκε με το σκορ 1-1 στο 49ο λεπτό.

• Το ζητούμενο τώρα είναι να κάνει η ομάδα το καθήκον της τόσο απόψε, όσο και στα επόμενα παιχνίδια. Να συνεχίσει να ανεβάζει στροφές και να μειώνει τα προβλήματα της. Για παράδειγμα, και στην Κηφισιά ο Ολυμπιακός πήγε να φάει γκολ από αντεπίθεση, με τον Μπιανκόν να αποδεικνύεται σωτήρας στη φάση του 27’, που ξεκίνησε από μία κακή σέντρα του Κίνι, μετά από μία καλή ενέργεια του, στην οποία κέρδισε την μπάλα με τάκλιν.

• Στο ίδιο αυτό τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν είδαμε παρά λιγοστές καλές συνεργασίες, κάτι που δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει σε τέτοιο βαθμό. Ξαφνικά, σαν να μην μπορούσαν να βρεθούν οι «ερυθρόλευκοι» μεταξύ τους. Ειδικά ο Ποντένσε, τουλάχιστον πέντε φορές απέτυχε να συνδυαστεί με τον Φορτούνη, τον Ναβάρο και τον Κίνι… Το ίδιο κι ο Καρβάλιο με τον Ρόντινεϊ, ο Ρόντινεϊ με τον Μασούρα. Μία από τις ελάχιστες φορές που είδαμε πραγματικά καλή συνεργασία ήταν στη φάση του 1-0, με τους Καρβάλιο, Μασούρα, Φορτούνη, Καρβάλιο να συνδυάζονται ωραία μετά από ένα αράουτ του Ρόντινεϊ και να έρχεται το πολύ ωραίο γκολ του Μασούρα από την πάσα του Καρβάλιο.

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου ενόψει Παναθηναϊκού

• Ο Καρβάλιο έχει αρχίσει να ανεβάζει την απόδοση του εσχάτως, παίζοντας σε ρόλο Νο 8, όπως τον έβαζε αρχικά το καλοκαίρι κι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Είναι μαχητικός, έχει την ικανότητα να βγάζει την μπάλα με ψυχραιμία και με αρκετή ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, ενώ διαθέτει την ποιότητα να περάσει μία σέντρα η, μία πάσα για γκολ. Ακόμη, όμως, έχει να φτιάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του. Π.χ. έπρεπε να αποφύγει το φάουλ κοντά στην γραμμή του αράουτ, που έφερε τη φάση του πέναλτι για το 2-2 της Κηφισιάς. Η δε εκτέλεση του απευθείας φάουλ στο 94’, από αρκετά καλή θέση, πάνω στην αγκαλιά του Κρίστινσον ήταν απογοητευτική.

Γενικά προσπάθησαν ο Πορτογάλος με τον Μαντί Καμαρά να ελέγξουν το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, με τη βοήθεια και του Φορτούνη, που πλέον παίζοντας σαν 10άρι γυρίζει πιο πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα. Ο Μαντί είχε δυναμικές και καλές ενέργειες στο παιχνίδι, έκανε, κλασικά, και ορισμένες κακές μπαλιές, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς… καταφέρνει κάθε φορά και σουτάρει στον αέρα αντί για την μπάλα, όταν είναι να απειλήσει.

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου ενόψει Παναθηναϊκού

Κάτι τελευταίο: ο Αργεντίνος αριστεροπόδαρος στόπερ Φρέιρε έλυσε σήμερα το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό. Είχε να παίξει λόγω τραυματισμού από την 1η Οκτώβρη, δηλαδή εδώ και 3,5 μήνες, λόγω τραυματισμού και γίνεται η δεύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού από τον Κορδόν που φεύγει μεσούσης της σεζόν μετά τον Σολμπάκεν, ενώ έχει φύγει κι άλλη μία, ο Σκάρπα (και οι τρεις ήταν δανεικοί)-έπονται κι άλλοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x