Κώστας Νικολακόπουλος

Έντονος προβληματισμός για Χάμες: Ο Ολυμπιακός δεν κάνει χρήση της οψιόν παραμονής του

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr γιατί είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Χάμες.

• Έντονος είναι ο προβληματισμός, έως κι απογοήτευση, στον Ολυμπιακό για την κατάσταση του Χάμες εδώ και πάνω από δύο μήνες πλέον. Στο διάστημα αυτό, το πιο κρίσιμο της σεζόν, γεμάτο από ντέρμπι, ο Κολομβιανός είτε δεν παίζει καθόλου λόγω τραυματισμών, είτε όταν παίζει έχει απόδοση επιεικώς ανεπαρκή.

• Από τον Ολυμπιακό δεν προκύπτει η παραμικρή πληροφόρηση επί του θέματος, αλλά είναι προφανές ότι υπό τέτοιες συνθήκες, δηλαδή με τον Χάμες να μην μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, ο σύλλογος, όπως έχω γράψει σήμερα και στην εφημερίδα, δεν πρόκειται να ασκήσει την οψιόν της αυτόματης επέκτασης του συμβολαίου του για άλλο ένα χρόνο. Μίας οψιόν την οποία μπορεί να κάνει χρήση έως και το Μάιο.

• Ο Χάμες χωρίς αμφισβήτηση είναι ένας πλέι μέικερ τεράστιας κλάσης και ποιότητας, που στα καλά του είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πάρα πολύ συχνά παραπονείται για ενοχλήσεις-και σε άλλα τρία σημεία της φετινής χρονιάς έβγαλε θέματα μικροτραυματισμών, κυρίως όταν επέστρεφε από τα μακρινά ταξίδια με την Εθνική του.

• Επιπλέον έχει τεράστιο συμβόλαιο για τα ελληνικά δεδομένα και μοιάζει εντελώς προφανές ότι δεν έχει νόημα για το σύλλογο να του ανανεώσει το συμβόλαιο δίνοντας κάποια εκατομμύρια σε παίκτη που εν τέλει δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα, εκτός των άλλων βγάζοντας και μία εικόνα από αθλητικής πλευράς (τρεξίματα κλπ) που δεν είναι και η...καλύτερη.

• Ο 32χρονος άσος είχε προκαλέσει και εσωτερικά θέματα π.χ. με τη δυσφορία που είχε εκφράσει μέσα στα ίδια τα παιχνίδια όταν τον αντικατέστησε ο Μίτσελ, όμως ο Ολυμπιακός πάντα τον «προστάτευε», έως και κάλυπτε... Παρότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να έχουν φιλικές σχέσεις, είναι απολύτως εύλογο ότι η διοίκηση του κλαμπ δεν πρόκειται να του επεκτείνει το συμβόλαιο, αν και έχει το σχετικό δικαίωμα, και δη με όρους προσυμφωνημένους από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο παίκτης δεν βρίσκεται σε κατάσταση για να προσφέρει. Άρα, αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό.

• Να θυμίσουμε ότι ο Χάμες ήταν τραυματίας και στη μεγαλύτερη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού, με συνέπεια απ΄ όλα τα φιλικά να παίξει μόλις ένα ημίχρονο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x