Κώστας Νικολακόπουλος

Άλλος Oλλανδός VAR τελικά στο Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα… ωραία της UEFA στα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ.

· Διαιτητής του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουέστ Χαμ ορίστηκε Λετονός, ο γνωστός μας Τρεϊμάνις. Επόπτες-βοηθοί επίσης Λετονοί. Τέταρτος κι αυτός Λετονός. AVAR επίσης Λετονός (Ράτνιεκς).

· VAR, όμως, δεν ορίστηκε Λετονός, αλλά Ολλανδός. Και δη ο ίδιος που ήταν VAR και στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων, με την Φράϊμπουργκ, ο Ρούπερτι!

· Για όσους δεν θυμούνται σε εκείνο το παιχνίδι είχε βγει νοκ άουτ από το 20ο λεπτό με τραυματισμό στο πρόσωπο (μύτη) ο Εσε, από πολύ άσχημη αγκωνιά παίκτη της Φράιμπουργκ, ακριβώς στο ημικύκλιο της περιοχής. Χωρίς ο Ολλανδός διαιτητής Λίντχαουτ να υποδείξει έστω φάουλ (στην καλύτερη θέση για απευθείας εκτέλεση), σε φάση που όχι απλά ήταν για κίτρινη, αλλά εύκολα πήγαινε και απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ρούπερτι, ως VAR, ασφαλώς και είχε δικαιοδοσία για να παρέμβει και να συστήσει στο συμπατριώτη του να ξαναδεί τη φάση στο μόνιτορ, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ.

· Ο Ολυμπιακός έκανε έγγραφη διαμαρτυρία στην ΟΥΕΦΑ τόσο για τον Λίντχαουτ, όσο και για τον Ρούπερτι. Με τον Έσε, να υπενθυμίσουμε, να είναι υποχρεωμένος έκτοτε να παίζει με μάσκα, αφού έχασε κι ένα παιχνίδι λόγω εκείνου του τραυματισμού του. Η “απάντηση” της ΟΥΕΦΑ ήταν να στείλει τον Ρούπερτι ξανά στο VAR, και δη σε παιχνίδι στο οποίο οι άλλοι διαιτητές δεν είναι Ολλανδοί, αλλά Λετονοί!

·
Εν τέλει, η ΟΥΕΦΑ άλλαξε τον VAR. Η, αν θέλουμε να το πιστέψουμε αυτό, η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έκανε λάθος. Και VAR θα είναι ο Χίγκλερ, όχι ο Ρούπερτι!

· Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτός να μην είναι όπως ο Ρούπερτι με την Φράιμπουργκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x