Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η σπάνια περίπτωση του Κίνι, του «Φουστέρ της άμυνας»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για τον χθεσινό Ολυμπιακό και για έναν παίκτη του που ήδη αποτελεί «ευχάριστη έκπληξη».

· Πάντα είναι μεγάλη χαρά, όταν διαψεύδομαι σε εκτιμήσεις μου για το βαθμό δυσκολίας των αγώνων του Ολυμπιακού, όπως συνέβη χθες με τον Ατρόμητο.

· Η ομάδα του Μαρτίνεθ τρεις ημέρες μετά από ευρωπαϊκό προκριματικό παιχνίδι έβγαλε φρεσκάδα, ενέργεια και μεγάλη διάθεση για όσο το δυνατό περισσότερα γκολ. Μου άρεσε πάρα πολύ ότι με το που άνοιξε το σκορ, συνέχισε να επιτίθεται για δεύτερο γκολ με το που έκανε σέντρα ο Ατρόμητος. Στο 32’ έγινε το 1-0, στο 33΄ είχε μεγάλη ευκαιρία ο Φορτούνης (τραγική υπόδειξη για οφσάιντ από τον επόπτη Κόλλια) και στο 34΄ ο Ελ Καάμπι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα αλλά με το γκολ να ακυρώνεται λόγω οφσάιντ (όντως αυτή τη φορά) του Μασούρα που είχε βγάλει την πάσα. Σε τρία λεπτά τρεις φάσεις για γκολ!

· Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά δεν είχε την τύχη να προηγηθεί με γκολ από τα αποδυτήρια όπως είχε κάνει με την Γκενκ και την Τσουκάριτσκι, αλλά είχε άλλο τρόπο για να κλειδώσει το τρίποντο, στο τέλος του α΄ ημιχρόνου. Ίσως δεν μπήκε τόσο συγκεντρωμένα στο παιχνίδι, αν κρίνουμε από τις αρκετές απρόσεκτες πάσες, ίσως κι η παρουσία δύο παικτών που για πρώτη φορά έπαιζαν από την αρχή στην ενδεκάδα, του Σκάρπα και του Έσε, έπαιξε το ρόλο της γιατί χρειάστηκαν τον χρόνο τους.

Ολυμπιακός: Η σπάνια περίπτωση του Κίνι

· Σίγουρα, πάντως, ήταν καλή τύχη για τον Ολυμπιακό που σκόραρε στην πρώτη του καθαρή ευκαιρία για γκολ, ενώ αντιθέτως δεν σκόραρε ο Ατρόμητος στη δική του πρώτη, αλλά και μόνη σε όλο το ματς, καθαρή ευκαιρία για γκολ, που ξεκίνησε από μία από τις απρόσεκτες πάσες τις οποίες μνημόνευσα, η συγκεκριμένη του Φορτούνη, με τον Πασχαλάκη να είναι πάντα έτοιμος.

· Από τα πρόσωπα του αγώνα ο Κίνι, μία ιδιαίτερη περίπτωση ακραίου μπακ, από τις σπάνιες που ένας δεξιοπόδαρος αμυντικός μοιάζει να βολεύεται καλά παίζοντας από αριστερά-δεν ξέρω, ίσως και καλύτερα από το να παίζει δεξιά! Του αρέσει πολύ να συγκλίνει, βέβαια, παίζοντας με το δεξί, αλλά και το αριστερό δεν είναι ότι το έχει για να περπατάει. Να θυμίσω ένα πολύ ωραίο γύρισμα που έκανε με το αριστερό στον Μασούρα, σε μία φάση που δεν ήθελε πολύ να κάνει χατ τρικ ο διεθνής άσος.

· Μάνι μάνι χθες ο Κίνι βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής στην αντίπαλη περιοχή! Την πρώτη ο γκολκίπερ έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Ισπανού με το δεξί και ο Μασούρας πήρε την απόκρουση και σκόραρε με κεφαλιά. Και τη δεύτερη ο Ισπανός χρήστηκε ο ίδιος σκόρερ με καλοζυγισμένο σουτ με το αριστερό, παίρνοντας αυτός την απόκρουση του γκολκίπερ στο μακρινό σουτ του Αλεξανδρόπουλου.

Ολυμπιακός: Η σπάνια περίπτωση του Κίνι

· Ήδη αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού τον βάφτισαν τον Κίνι «Φουστέρ της άμυνας»! Γιατί ήρθε σαν μεταγραφή συμπληρωματική, αλλά «σκίζεται» σε κάθε παιχνίδι και χθες τον είδαμε να κτυπάει άσχημα στο κεφάλι, αλλά να τον «δένουν» και να συνεχίζει ως το τέλος, όπως παλιότερα είχε κάνει ο συμπατριώτης του.

· Ρεαλιστικά ο Κίνι δεν είναι ο πιο ποιοτικός ακραίος μπακ που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι το φόρτε του η ταχύτητα, έχει θέματα στις πάσες στην πλάτη του και κάποιες φορές… παραπαιδεύει την μπάλα και την χάνει από τον εξτρέμ, με αποτέλεσμα στο τέλος να κάνει και φάουλ για να την «μαζέψει» τη φάση, αν προλάβει. Όμως, βγαίνει πολλές φορές πρώτος στην μπάλα, είναι αρκετά καλός στον αέρα, κερδίζει μάχες, βγαίνει μπροστά, συνεργάζεται με τον Φορτούνη στην αριστερή πλευρά και τέλος πάντων δεν μοιάζει για 34 ετών!

· Η δε ενέργεια του εκείνη στο β΄ ημίχρονο, να συνδυαστεί με τον Φορτούνη και να κάνει φοβερή αλλαγή παιχνιδιού 40άρα με συρτή πάσα απέναντι στον Ρόντινεϊ, μας θύμισε κάποιες συνεργασίες παρελθόντος με την μπάλα να πηγαίνει από δεξιά προς τα αριστερά η, το αντίστροφο μεταξύ Ομάρ και Τσιμίκα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x