Κώστας Νικολακόπουλος

Μόνο ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά παιχνίδια του!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δεδομένα σκοραρίσματος για τις τέσσερις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

• Έχει δώσει 13 παιχνίδια μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, έξι ευρωπαϊκά κι εφτά πρωταθλήματος. Μία διαπίστωση που εύκολα μπορούμε να κάνουμε; Έχει σκοράρει σε όλα! Και στα 13!

• Υπάρχει δε και μία εξίσου ενδιαφέρουσα ειδικότερη διαπίστωση: μόλις σε τρία παιχνίδια (με Γκενκ 1-0 κι 1-1 και με ΑΕΚ 1-1), η επιθετική παραγωγή του ήταν στο ένα γκολ. Σε όλα τα άλλα βάζει από δύο έως τέσσερα γκολ.

• Η σχετική καταγραφή αποκτάει μία άλλη διάσταση, αν συγκρίνουμε τα πεπραγμένα των τριών άλλων σημαντικών ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος.

• Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, έχοντας παίξει σε 15 παιχνίδια (δύο παραπάνω από τον Ολυμπιακό) δεν έχει σκοράρει σε δύο αγώνες: στο 0-1 από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ και στο 0-0 με τη Μακάμπι στη Χάιφα. Μάλιστα, από τα 13 παιχνίδια στα οποία έχει βάλει γκολ, στα πέντε έχει σκοράρει μόλις μία φορά ανά ματς (με Μαρσέιγ 1-0 κι 1-2, σε Μπράγκα 1-2, με ΑΕΚ 1-2 και στα Γιάννινα 1-0).

• Η ΑΕΚ έχοντας παίξει 13 παιχνίδια, όσα ο Ολυμπιακός, δεν έχει σκοράρει κι αυτή σε δύο αγώνες: στο 0-1 από την Άντβερπ και στο 0-2 στον ΟΦΗ. Επιπλέον κι αυτή από τα 11 παιχνίδια στα οποία έχει βάλει γκολ, στα τέσσερα έχει σκοράρει μόλις μία φορά ανά ματς (με Άντβερπ 1-2, Άγιαξ 1-1, Ολυμπιακό 1-1, Πανσερραϊκό 1-1).

• Ο ΠΑΟΚ έχοντας παίξει 15 παιχνίδια (όσα ο Παναθηναϊκός και δύο λιγότερα από Ολυμπιακό κι ΑΕΚ), δεν έχει σκοράρει σε τέσσερις αγώνες: στο 0-0 με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, στο 0-0 με τη Χάιντουκ στο Σπλιτ, στο 0-1 στον ΟΦΗ και στο 0-0 με τον Άρη. Να προσέξουμε, όμως, ότι είναι η μοναδική ομάδα, που όταν σκοράρει, βάζει από δύο γκολ και πάνω! Ποτέ μόνο ένα!

Ολυμπιακός: Ο μόνος που σκόραρε σε όλα τα ματς

Απαραίτητη διευκρίνηση: η δυσκολία των αγώνων δεν είναι ίδια.

Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει οκτώ δύσκολα παιχνίδια, δύο με Μαρσέιγ, δύο με Μπράγκα, δύο με Βιγιαρεάλ και Μακάμπι και δύο με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ…

Η ΑΕΚ έχει παίξει επίσης οκτώ δύσκολα παιχνίδια, δύο με Ντινάμο Ζάγκρεμπ, δύο με Άντβερπ, δύο με Μπράιτον κι Άγιαξ και δύο με Ολυμπιακό και ΠΑΟ…

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει σε πέντε δύσκολα παιχνίδια, τα δύο με Γκενκ, τα δύο με Φράιμπουργκ και Τόπολα κι ένα με την ΑΕΚ…

Κι ο ΠΑΟΚ έχει παίξει σε τέσσερα δύσκολα παιχνίδια, τα δύο με Χάιντουκ, το ένα με Άιντραχτ και το ένα με ΠΑΟ…

Δεν βάζω στα πιο δύσκολα παιχνίδια τα δύο του Ολυμπιακού με την Τσουκάριτσκι, τα δύο του ΠΑΟ με την Ντνίπρο και τα πέντε του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ, τη Χαρτς και το Ελσίνκι.

Και να θυμίσω ότι έχουν παίξει με τον Άρη ο Ολυμπιακός (4-1) κι ο ΠΑΟΚ (0-0), με τον ΟΦΗ και η ΑΕΚ (ήττα 0-2) και ο ΠΑΟΚ (0-1), με τον Πανσερραϊκό κι ο Ολυμπιακός (2-0) κι η ΑΕΚ (1-1), ενώ έχουν παίξει στα Γιάννινα κι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟ κι ο ΠΑΟΚ (όλοι νίκησαν). Όπως νίκησαν τον Ατρόμητο κι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ. Τον Παναιτωλικό κι ο ΠΑΟ κι η ΑΕΚ. Τον Βόλο κι η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ. Τον Αστέρα κι ο ΠΑΟΚ κι ο ΠΑΟ. Την Κηφισιά κι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ.

• Δηλαδή, μόνο ο ΟΦΗ (δύο νίκες!), ο Άρης (μία ισοπαλία) κι ο Πανσερραϊκός (μία ισοπαλία) έχουν κόψει βαθμούς από τους τέσσερις μεγάλους. Για την ακρίβεια από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αφού ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟ έχουν απώλειες μόνο από τα ντέρμπι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x