Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Γιόβετιτς και ο Σολμπάκεν πρέπει να «μπουν» περισσότερο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για δύο από τις τελευταίες μεταγραφές του Ολυμπιακού.

· Έκανα χθες την ανάλυση των φάσεων των τριών κρίσιμων αρνητικών στιγμών για τον Ολυμπιακό στο 2-2 που έφερε με την Τόπολα. Και θυμήθηκα πώς μπήκε το γκολ της Φράιμπουργκ, από το οποίο κρίθηκε το παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη: με μία εκτέλεση κόρνερ και μία κακή άμυνα που έπαιξε ο Γιόβετιτς.

· Ο Μαυροβούνιος σε εκείνο το παιχνίδι είχε τη δυνατότητα να πάρει το αίμα του πίσω, αλλά έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-3 λίγο μετά, πλασάροντας άστοχα από καλή θέση. Ο ίδιος παίκτης ήταν που στον αγώνα με την Τόπολα πήγε κάποιες στιγμές να το πάρει πάνω του, είτε βάζοντας ένα τρίτο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο για τον Ολυμπιακό πριν το 2-2, είτε στις καθυστερήσεις θα διαμόρφωνε ένα άλλο αποτέλεσμα.

· Μόνο που και στη Σερβία δεν ήταν εύστοχος. Ειδικά στο συνδυασμό του με τον Αλεξανδρόπουλο θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο κι όχι να καθυστερήσει και να φύγει έτσι πιο πλάγια, με συνέπεια ο Στόϊτς να μπλοκάρει με τάκλιν το σουτ που επιχείρησε ο φορ του Ολυμπιακού, ο οποίος λίγο νωρίτερα σε ένα άλλο καλό συνδυασμό με τον Αλεξανδρόπουλο δεν μπόρεσε να γυρίσει πίσω σωστά την μπάλα στο συμπαίκτη του. Μετά το 2-2, ο Γιόβετιτς θέλησε να κάνει το παραπάνω, υποδεχόμενος όμορφα μία βαθιά πάσα και γυρίζοντας για να σουτάρει με δύναμη. Δεν ήταν καθόλου κακό το σουτ του αρχηγού του Μαυροβουνίου, αλλά ήταν από αρκετά μακριά και ήταν δύσκολο να γίνει γκολ.

Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς κι ο Σολμπάκεν πρέπει να «μπουν»

· Νομίζω, πάντως, ότι το ζητούμενο για τον έμπειρο επιθετικό δεν είναι ντε και καλά ένα κρίσιμο γκολ, κι όχι αυτά που έχει βάλει στο πρωτάθλημα, σε παιχνίδια ουσιαστικά τελειωμένα, εννοώ κερδισμένα. Είναι πρωτίστως να μπαίνει όπως πρέπει στους αγώνες κι όχι να ψάχνει τη μία στιγμή, που μπορεί να την βρει λόγω της αδιαμφισβήτητης ποιότητας του-ίσως θυμάστε ένα υπέροχο τακουνάκι, με το οποίο είχε βγάλει τον Σολμπάκεν μέσα στην περιοχή της Τόπολα.

· Με τον Γιόβετιτς, όμως, βλέπουμε π.χ. ότι χάνει αρκετές, θα έλεγα τις περισσότερες, μονομαχίες και διεκδικήσεις. Ο σέντερ φορ πρέπει να πάρει και τις κεφαλιές του, πρέπει να πάρει και κάποια φάουλ (μία φορά κέρδισε ένα, στις καθυστερήσεις του αγώνα της Σερβίας). Γενικά ο 34χρονος άσος πρέπει να συμμετέχει ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Το ίδιο και ακόμη περισσότερο ισχύει το ίδιο πράγμα και για τον Σολμπάκεν, που είναι ακόμη λιγότερο συμμετοχικός στο παιχνίδι της ομάδας, μοιάζοντας σε κάποιες στιγμές σαν να μην ξέρει τι να κάνει.

Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς κι ο Σολμπάκεν πρέπει να «μπουν»

· Για να αρχίσουν τέλος πάντων να κερδίζουν και κάποιες εντυπώσεις, τόσο ο Γιόβετιτς, όσο κι ο Σολμπάκεν, των οποίων η είσοδος ως αλλαγή στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια συνδέεται σχεδόν αναπόφευκτα με το κακό φινάλε για την ομάδα, με τα γκολ που έφαγε στο 86’ από τους Γερμανούς για το 2-3 και στο 90’ από τους Σέρβους για το 2-2. Ο Γιόβετιτς είχε μπει στο 61’ με την Φράιμπουργκ αντί του Μασούρα κι ο Σολμπάκεν στο 77’ αντί του Φορτούνη στο ίδιο παιχνίδι. Με τον Μαυροβούνιο και το Νορβηγό να μπαίνουν αλλαγή στο 60ο λεπτό του αγώνα με την Τόπολα αντί των Μασούρα και Ποντένσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x