Κώστας Νικολακόπουλος

Το Καραϊσκάκη στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ πρέπει να είναι όπως με την Γουέστ Χαμ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, αλλά και για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

· Οριστικά λοιπόν με κόσμο θα γίνει στο Καραϊσκάκη το αυριανό ντέρμπι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, κάτι άλλωστε το οποίο είχα πει από ραδιοφώνου από τις αρχές της εβδομάδας και στο οποίο επέμενα σταθερά, πολύ απλά γιατί ήξερα την ερμηνεία της νομικής υπηρεσίας της Λίγκας, αλλά και πάνω απ΄ όλα γιατί ως λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος έβλεπα ότι ήταν η μοναδική ορθή ερμηνεία που θα μπορούσε να δοθεί-κι επιβεβαιώθηκα και μέσω της σημερινής απόφασης της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ.

· Πλέον αυτό που έχει σημασία είναι αφενός μεν να γίνει όπως πρέπει να γίνει αύριο το μεγάλο παιχνίδι, αφετέρου δε να το κερδίσει ο Ολυμπιακός! Και νομίζω ότι το Καραϊσκάκη πρέπει να είναι όπως ήταν τις προάλλες με την Γουέστ Χαμ! Δηλαδή, κατάμεστο, με ωραία εικόνα της εξέδρας, με παλμό, καμίνι για τον αντίπαλο, αλλά χωρίς ρίψεις αντικειμένων, ούτε φωτοβολίες, ούτε κροτίδες, ούτε τίποτα. Και λέω ότι πρέπει να είναι μία εξέδρα όπως με την Γουέστ Χαμ, γιατί δεν μου έχουν φύγει από το μυαλό οι δηλώσεις του αντίπαλου προπονητή, του Ντέιβ Μόγες, στο επίσημο κανάλι του λονδρέζικου συλλόγου: «Αν θέλετε να δείτε πώς οι οπαδοί μπορεί να διαμορφώσουν ένα αποτέλεσμα και να κρατήσουν ένα αποτέλεσμα, ελάτε εδώ να δείτε»!!!

· Ο έμπειρος τεχνικός έβγαλε το καπέλο του στην κερκίδα του Ολυμπιακού κι ασφαλώς είναι τεράστιο παράσημο μία τέτοια δήλωση ενός ανθρώπου που δουλεύει στην Πρέμιερ Λιγκ! Με τέτοια ατμόσφαιρα λοιπόν πρέπει να πάει να παίξει η ομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ένα παιχνίδι που ίσως είναι πολύ πιο δύσκολο απ΄ ότι φαίνεται λόγω του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2-0) και της άθλιας εμφάνισης του ΠΑΟΚ την περασμένη Δευτέρα. Κι είναι πάντα καλύτερα όταν παίζεις με…12 παίκτες, ενώ ο άλλος έχει 11!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το Καραϊσκάκη όπως με τη Γουέστ Χαμ

· Από εκεί και πέρα, είμαστε εν αναμονή, από αύριο, της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για το άλλο ντέρμπι, το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που διακόπηκε. Γνώμη μου είναι η ίδια που ήταν από την αρχή της υπόθεσης: αν η επιτροπή κρίνει με το γράμμα του κανονισμού, ο αγώνας θα συνεχιστεί από το 49ο λεπτό και ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο κι όχι με κεκλεισμένων των θυρών.

· Αν πέσω έξω, και παραμείνει και από το Τριμελές Εφετείο η ποινή ως έχει, όπως δηλαδή ήταν πρωτόδικα, από το Μονομελές πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, τότε ο Ολυμπιακός θα προσφύγει μέσα στο μήνα στο CAS και θα κυνηγήσει την υπόθεση με νύχια και με δόντια όσο χρειαστεί. Όπως κι αν έχει, μέχρι τον Απρίλιο θα έχει βγει εκεί, στην Ελβετία, από το Ανώτατο Δικαστήριο, η απόφαση.

·
Ένα ερώτημα που μπορεί να προκύψει: άλλη ποινή μπορεί να υπάρξει η, είναι μόνο η ποινή η πρωτόδικη και η δικαίωση του Ολυμπιακού, όπως την περιέγραψα πιο πάνω; Προσωπικά δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Πολύ απλά γιατί οι δικαστές έχουν δυνατότητα να κάνουν διάφορες ερμηνείες του κανονισμού. Να πουν για παράδειγμα ότι το ντέρμπι θα συνεχιστεί, αλλά ο Ολυμπιακός να φάει δύο αγωνιστικές. Η, να πουν ότι ο Ολυμπιακός μηδενίζεται, αλλά δεν του αφαιρείται βαθμός. Η, να πουν συνεχίζεται το ματς, αλλά κεκλεισμένων των θυρών κι ο Ολυμπιακός δεν τρώει άλλη ποινή χωρίς κόσμο.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το Καραϊσκάκη όπως με τη Γουέστ Χαμ

· Τώρα, σε περίπτωση που παραμείνει η καμπάνα των δύο αγωνιστικών, πότε θα εκτιθούν αυτές; Η μία σίγουρα με τον Παναιτωλικό. Αν τώρα δικαιωθεί ο Ολυμπιακός και συνεχιστεί το ματς, η δεύτερη αγωνιστική λογικά θα εκτιθεί ακριβώς στο β΄ ημίχρονο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟ, εφόσον αυτό οριστεί μέχρι τέλους του χρόνου. Αν δεν συνεχιστεί το ματς με τον ΠΑΟ, η δεύτερη αγωνιστική θα εκτιθεί με την ΑΕΚ στις 5 Γενάρη.

· Και κάτι τελευταίο: Αν χάσει την υπόθεση, μπορεί κι ο ΠΑΟ να πάει στο CAS. Γενικά, κατά την εκτίμηση μου, σχεδόν τα πάντα θα κριθούν από την απόφαση της Εφέσεων. Αυτός που μπορεί να έχει μία τύχη (αλλά καμία βεβαιότητα) στο CAS είναι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά για να βγει η απόφαση θα περάσουν τέσσερις, πέντε μήνες.

· Και για να επιστρέψω από εκεί που ξεκίνησα: καταλαβαίνει ο καθένας ότι αν υπάρξουν προβλήματα με ρίψεις αντικειμένων και γενικά με μία όχι σωστή διεξαγωγή αύριο του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, θα υπάρξουν εντυπώσεις που δεν θα ευνοούν μία υπέρ του Ολυμπιακού απόφαση για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x