Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: O φετινός ΠΑΟΚ ή δεν θα βάλει καν γκολ ή θα βάλει δυο-τρία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr δεδομένα ενόψει του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

• Μία ανάλυση των τελευταίων ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, μας δίνει απάντηση για το ποιος είναι ο καταλυτικός παράγοντας των αποτελεσμάτων: ποιος θα ανοίξει το σκορ.

• Οι ανατροπές σκορ σε αυτά τα παιχνίδια δεν είναι πολλές-και γίνονται σπάνιες ειδικά όταν προσπαθεί να τις πετύχει ο ΠΑΟΚ, όταν προηγηθεί (1-0) ο Ολυμπιακός. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης το έχει κάνει μία φορά στο καινούργιο Καραϊσκάκη σε επίπεδο πρωταθλήματος, κι αυτή σε μία από τις φορές στις οποίες είχε ευτυχήσει να παίξει κεκλεισμένων των θυρών, το μάλλον μακρινό 2005 (2-1 από 0-1). Στο Κύπελλο, πάντως, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε δύο φορές να πάρει ισοπαλία (1-1) ενώ έχανε 0-1, αποτέλεσμα που τον βοήθησε να πάρει προκρίσεις.

• Στο πρωτάθλημα, για το οποίο και θα παίξουν σήμερα οι δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός στο νέο Καραϊσκάκη άνοιξε το σκορ σε 10 παιχνίδια και νίκησε και στα 10! Όπως το έκανε και σε τρία παιχνίδια Κυπέλλου, άρα σε συνολικά 16 εντός έδρας παιχνίδια, 10 πρωταθλήματος, και πέντε Κυπέλλου, στα οποία ο Ολυμπιακός έβαλε πρώτος γκολ, έχει 13 νίκες, με τον ΠΑΟΚ να έχει δύο ισοπαλίες (στο Κύπελλο) και μία νίκη (σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα).

• Όταν, όμως, είναι ο ΠΑΟΚ που σκοράρει πρώτος στο Καραϊσκάκη, τα πράγματα γίνονται από αρκετά έως πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό! Σε αυτές τις περιπτώσεις, 12 συνολικά, όλες για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει έξι διπλά (!) και τέσσερις ισοπαλίες, ο δε Ολυμπιακός έχει μπορέσει μόνο τέσσερις ανατροπές παίρνοντας το τρίποντο. Είναι δε πολύ σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια μπαίνει πάρα πολύ συχνά δυνατά στο Καραϊσκάκη, σκοράρει πρώτος και κάνει τη ζωή δύσκολη για τους «ερυθρόλευκους» μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

•Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έχει προηγηθεί στο σκορ και στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια του στον Πειραιά και μάλιστα με πολύ γρήγορα γκολ, στο 2ο λεπτό, στο 8ο και στο 22ο!!! Πάντα με προπονητή τον Λουτσέσκου. Και νομίζω ότι ακριβώς το ίδιο θα επιχειρήσει να κάνει και απόψε! Όπως άνοιξε το σκορ στο 19’ και τις προάλλες στη Λεωφόρο, στο τελικό 2-2 με τον Παναθηναϊκό…

•Νομίζω ότι εκεί πρέπει να δώσει μεγάλο βάρος ο Μαρτίνεθ κι οι παίκτες του, πώς δηλαδή δεν πρέπει να αιφνιδιαστούν από τον ΠΑΟΚ και ει δυνατόν να τον αιφνιδιάσουν κιόλας. Άλλωστε, οι πιο παρατηρητικοί ίσως έχουν προσέξει ότι ειδικά ο φετινός ΠΑΟΚ έχει ένα περίεργο χαρακτηριστικό: η, δεν θα βάλει καθόλου γκολ η, θα βάλει δύο και τρία και τέσσερα γκολ! Δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι στο οποίο να έχει σκοράρει μία φορά!

• Μπορεί να έχει μείνει πολλές φορές στο μηδέν (0-0 με Άρη, Χάιντουκ και Μπεϊτάρ, 0-2 από ΑΕΚ, 0-1 από ΟΦΗ), αλλά όταν θα βάλει το πρώτο γκολ σε έναν αγώνα του μετά θα βάλει και άλλο (2-1 με Άιντραχτ, Χερτς και Κηφισιά, 2-2 με ΠΑΟ, 2-0 με Ατρόμητο), μπορεί και τρίτο (3-0 με Χάιντουκ, Βόλο και Αστέρα, 3-1 με ΠΑΣ, 3-2 με Άμπερντιν και Ελσίνκι), μπορεί και τέταρτο (4-0 με Χερτς, 4-1 με Μπεϊτάρ)!

• Γενικά ο φετινός ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν είναι ομάδα που μπορείς να την διαβάσεις εύκολα. Είναι ένας πολύ απρόβλεπτος αντίπαλος, που έτσι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνος. Ειδικά όταν ανοίξει αυτός το σκορ, μπορεί να κερδίσει την Άιντραχτ, να ρίξει τριάρα στη Χάιντουκ και να χάσει τη νίκη (2-2) στη Λεωφόρο στις καθυστερήσεις. Στο δε Κόνφερενς Λιγκ έκανε διπλά (3-2) στην Σκοτία (Άμπερντιν) και στη Φινλανδία (Ελσίνκι), με γκολ στο 81’, στο 84’, στο 94’ και στο 96’, ενώ έχανε σε αυτά τα δύο παιχνίδια 0-2 και 0-1 αντίστοιχα. Την δε Άιντραχτ την κέρδισε στο 92’.

• Άρα, ο φετινός ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει ένας αντίπαλος που μπορείς να τον καθαρίσεις αν τον παίξεις έξυπνα και δυνατά και καλά, είναι όμως κι ένας αντίπαλος που αν σε βρει ευάλωτο μπορεί να σου την φέρει οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη και στο τελευταίο λεπτό.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

Παρεμπιπτόντως, καλό θα ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού να αποφύγουν τα…αυτογκόλ! Έτσι, με αυτογκόλ (των Βούκοβιτς και Παπασταθόπουλου) ο ΠΑΟΚ πήρε στο Καραϊσκάκη τα δύο από τρία τελευταία διπλά του (πέρυσι με 2-1 και το 2018 με 1-0). Και καλό θα ήταν ο Πασχαλάκης να έχει και απόψε το φοβερό focus που είχε και στα άλλα δύο φετινά ντέρμπι, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ…

Κατά τα άλλα, κανονικά θα έπρεπε σήμερα να περιμένουμε μία μονομαχία μεταξύ Σολμπάκεν και Ντεσπόντοφ, δύο παικτών που παίζουν στην ίδια θέση και ήταν στην τελευταία μικρή λίστα του Ολυμπιακού για απόκτηση εξτρέμ, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τελικά τον Νορβηγό και τον ΠΑΟΚ να αγοράζει τον Βούλγαρο διεθνή, που κι αυτός ψάχνει ακόμη τα πατήματα του στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει τουλάχιστον δύο γκολ και δύο ασίστ, σε αντίθεση με τον Σολμπάκεν που ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ.

Γνώμη μου είναι ότι στον ΠΑΟΚ θα ποντάρουν σήμερα πάνω στον Ντεσπόντοφ, είτε τον βάλουν βασικό, είτε τον ρίξουν στο β΄ ημίχρονο, με τον Βούλγαρο να έχει κάνει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό, στο 1-1 με τη Λούντογκορετς, όταν είχε σκοράρει με απευθείας φάουλ. Γενικά, οι εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, αποτελούν ένα δυνατό σημείο του και πρέπει οι παίκτες του Μαρτίνεθ να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x