Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς ο Μασούρας φέτος σκοράρει περισσότερο στην Εθνική παρά στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για τον Μασούρα με αφορμή το τελευταίο του γκολ στην Εθνική ομάδα.

• Κατ' αρχάς, μακάρι να συνεχίσει και απόψε να σκοράρει με την Εθνική ο Μασούρας. Για να ξεκινήσουμε από τα προφανή.

• Κατά δεύτερο, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ένα πράγμα σε σχέση με τον Έλληνα διεθνή κυνηγό, που δεν το λες και το πιο…συνηθισμένο: στη φετινή σεζόν περισσότερο σκοράρει με την Εθνική, παρά με τον Ολυμπιακό!

• Ο Μασούρας σε 33 παιχνίδια του στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε για λογαριασμό του Ολυμπιακού μόλις τέσσερα γκολ. Αντιθέτως, σε μόνο έξι παιχνίδια με την Εθνική στη φετινή σεζόν, πέτυχε τρία γκολ! Η αναλογία είναι εντελώς… δυσανάλογη! Ο Γιώργος φέτος σκοράρει ένα γκολ σε κάθε δύο παιχνίδια της Εθνικής και ένα γκολ σε κάθε οκτώ παιχνίδια του Ολυμπιακού!

• Εντάξει, υπάρχει και η παράμετρος που λέγεται τύχη, συγκυρία, πείτε το όπως θέλετε. Αλλά αμφιβάλλω αν πρόκειται μόνο για τύχη. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με έναν άλλο παράγοντα, την ψυχολογία.

• Για κάποιο λόγο ο Μασούρας είναι εδώ και πραγματικά όμως πολύ καιρό στρεσαρισμένος στον Ολυμπιακό. Πιεσμένος να το πω, αγχωμένος, πάντως εδώ κι ενάμιση χρόνο δεν είναι ο εαυτός του. Δεν είναι ο κανονικός Μασούρας. Είτε μιλάμε για την παραγωγικότητα του στο σκοράρισμα, είτε μιλάμε για τη γενικότερη εικόνα του, τις ασίστ που βγάζει, ακόμη και τα τρεξίματα που έχει.

Ολυμπιακός: Πώς ο Μασούρας σκοράρει περισσότερο στην Εθνική

Είναι περίπου 16 μήνες, από τον Φλεβάρη του 2022, που ο Μασούρας έχει ρίξει πολύ τις στροφές του, σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί να θυμίσω ότι σε αυτούς τους 16 μήνες έχει βάλει μόλις πέντε γκολ-μιλάμε για το χειρότερο ρεκόρ όλης του της καριέρας.

• Δεν ξέρω, ίσως ακριβώς αυτό, ότι έχει χάσει την επαφή του με τα δίκτυα, να του έχει κοστίσει στην ψυχολογία και να του έχει ρίξει το ηθικό, γιατί ανέκαθεν ήταν το μεγάλο του όπλο, το καλό ποσοστό σκοραρίσματος που είχε για τη θέση του (εξτρέμ). Ίσως να χρειάζονταν-χρειάζεται μία αλλαγή στην καριέρα του, για να πάρει μία εξτρά ώθηση, που καμιά φορά θέλει ένας παίκτης για να εκτοξευθεί πάλι ψηλά, μετά από μία περίοδο μετριότητας.

• Μπορεί και να είναι απλά θεωρίες όλα αυτά. Σίγουρος δεν μπορώ να είμαι. Αλλά καταλήγω στο ότι στην Εθνική είναι πιο απελευθερωμένος, έχει λιγότερο άγχος, ενώ στον Ολυμπιακό νιώθει μεγαλύτερη πίεση. Έχει χάσει και κάποιες κραυγαλέες ευκαιρίες την τελευταία διετία, και δη σε μεγάλα παιχνίδια, ντέρμπι κι ευρωπαϊκά, κάτι που αποκλείεται να τον έχει βοηθήσει.

• Η ουσία είναι ότι με κάποιο τρόπο ο Μασούρας πρέπει να το αλλάξει όλο αυτό στον Ολυμπιακό. Είτε μένοντας αλλά βγάζοντας μία άλλη προσωπικότητα και τον καλό του εαυτό, είτε φεύγοντας αν υπάρξει πρόσφορο έδαφος. Είναι 29 στα 30 και πρέπει και ο ίδιος, αλλά και ο Ολυμπιακός να δουν τι θα κάνουν. Διότι, ο καλός Μασούρας είναι απολύτως απαραίτητος στην ομάδα. Ο…άλλος Μασούρας, όμως…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x