Κώστας Νικολακόπουλος

Στη Λεωφόρο έχει «γυρίσει» μόνο ένα ντέρμπι αιωνίων, πριν 20 χρόνια!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ένα σημαντικό δεδομένο ενόψει του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

· Ποιο είναι το καθοριστικό στοιχείο που μπορεί να κρίνει το αποψινό ντέρμπι; Θα έλεγα ότι κλασικά για παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο μετράει το πρώτο γκολ. Ποιος θα ανοίξει το σκορ.

· Η παράδοση είναι τόσο ξεκάθαρη που δεν χωράει αμφιβολίες περί τούτου. Και μιλάμε για τα 16 τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων στην παραδοσιακή έδρα του Παναθηναϊκού, από το 2000 έως σήμερα, διάστημα στο οποίο οι «πράσινοι» έπαιζαν άλλοτε στο ΟΑΚΑ κι άλλοτε στη Λεωφόρο (από το 1985 και για 15 χρόνια ο ΠΑΟ είχε έδρα το ΟΑΚΑ).

· Σε αυτά τα 16 παιχνίδια στη Λεωφόρο λοιπόν είχαμε τρία 0-0 (το 2000, το 2007 και το 2022) και 13 παιχνίδια στα οποία προηγήθηκε στα οκτώ ο Παναθηναϊκός και στα πέντε ο Ολυμπιακός. Από τα οκτώ στα οποία προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός, κέρδισε ο ίδιος τα έξι, δεν έχασε κανένα κι έφερε και δύο ισοπαλίες (τη μία ισοφάρισε με πέναλτι στο 89΄ο Τζόρτζεβιτς το 2002, κι από τότε δεν έχει πάρει ποτέ πέναλτι στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός). Από τα πέντε στα οποία προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, κέρδισε τα τρία, ισοφαρίστηκε στο ένα (με το πέναλτι στο 97’ τον περασμένο Νοέμβριο) και έχασε το ένα, όταν ο ΠΑΟ το γύρισε σε 3-2 το 2003.

Ολυμπιακός: Στη Λεωφόρο έχει «γυρίσει» μόνο ένα ντέρμπι

· Συνεπώς, στη Λεωφόρο μόνο ένα ματς έχει «γυρίσει», πριν 20 χρόνια. Και το έκανε ο ΠΑΟ, με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (72’-77’) με τον Κατεργιαννάκη να τα τρώει, καθώς ο Ελευθερόπουλος είχε ζητήσει αλλαγή στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού.

· Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε εις βάρος του σκορ σε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη για πρώτη φορά μετά από πέντε παιχνίδια, στα οποία όταν προηγούνταν ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να κερδίσει τα τρία (1-0, 1-0, 2-1) και να φέρει ισοπαλίες στα δύο (1-1, 1-1). Ο Ολυμπιακός, όμως, γενικά το «έχει» να γυρίζει παιχνίδια τέτοια με τον ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη. Π.χ. το είχε κάνει και τον Οκτώβριο του 2016, κερδίζοντας 2-1 από το εις βάρος του 0-1. Με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, όμως, δεν είναι το ίδιο.

· Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο από το 2000 που επέστρεψαν οι «πράσινοι», έστω όχι κάθε σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει τη μερίδα του λέοντος με εφτά νίκες, έναντι τριών του Ολυμπιακού, ενώ άλλα έξι παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x