Κώστας Νικολακόπουλος

Στα δύο ντέρμπι με Ελ Αραμπί βασικό σέντερ φορ, ο Ολυμπιακός έχασε 0-3 και 0-2

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο κάποια πράγματα με αφορμή το χθεσινό ντέρμπι που έχασε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.

• Έγραψα χθες εδώ λίγες ώρες πριν το χθεσινό παιχνίδι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει «γυρίσει» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο, άρα θα ήταν κομβικό ποιος θα άνοιγε το σκορ.

• Τελικά, σε ένα χρονικό σημείο του αγώνα στο οποίο είχε κοπάσει η επιθετικότητα του Παναθηναϊκού, που στα πρώτα 15 λεπτά είχε πάρει αμπάριζα τον Ολυμπιακό με το πιεστικό παιχνίδι του, και πάνω που έλεγες ότι, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα σηκώσει κεφάλι ο Ολυμπιακός, κατόρθωσε, διότι περί κατορθώματος επρόκειτο, να μείνει πίσω στο σκορ! Με τον Παπασταθόπουλο να γίνεται πάλι μοιραίος παίκτης του, αν και η σχετική έκφραση δεν μπορεί να αποδώσει επακριβώς το μέγεθος του λάθους του, αλλά και της απορίας γιατί τον έβαλε βασικό ο Ανιγκό, ενώ μόλις την Τετάρτη είχε ζητήσει αλλαγή στο 57΄(με το σκορ 0-1) κι ο Ολυμπιακός με Μπα, Σισέ κέρδισε τελικά 3-1, όπως είχε κερδίσει 3-1 και την ΑΕΚ με Μπα, Ντόη.

• Τέλος πάντων, όπως έγινε και την Τετάρτη, όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, ο Ολυμπιακός όχι απλά «πάγωσε», αλλά σάστισε, σε βαθμό που σταμάτησε να παίζει για ένα δεκάλεπτο! Με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Πασχαλάκης που κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι βγάζοντας το φαρμακερό σουτ του Ζίφκοβιτς εφτά λεπτά μετά το γκολ του Μπράντον. Με τον ΠΑΟ ο Πασχαλάκης ήταν αδύνατον να πιάσει το αυτογκόλ του Ελ Αράμπι, που έμεινε καρφωμένος στο έδαφος αντί να σηκωθεί να διώξει και η μπάλα βρήκε το κεφάλι του και κατέληξε στα δίχτυα.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

Το μεγάλο υποτίθεται αστέρι του Ολυμπιακού, ο Χάμες, είχε δύο φορές την ευκαιρία να δικαιολογήσει το όνομα του, έστω σε επίπεδο καλού τελειώματος φάσεων, όμως οι επιλογές του ήταν ένα πλασεδάκι (!) στο ύψος του ημικύκλιου πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ κι ένα σουτ στη θύρα 13! Κι έτσι τέλειωσε την 45λεπτη παρουσία του με απολογισμό σε ένα τέτοιας σημασίας ντέρμπι, με το να χάσει τέσσερις φορές την μπάλα, απλά να βοηθάει λίγο στην κυκλοφορία και ανασταλτικά να βοηθάει μία φορά με ένα καλό τάκλιν. Μία απογοήτευση.

• Όταν ο Μασούρας στο τέλος του ημιχρόνου απέτυχε να μειώσει σε 2-1 με κεφαλιά από ιδανική θέση, ενώ αντιθέτως είχε σκοράρει με κεφαλιά την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έφυγε για τα αποδυτήρια σαν χαμένος από χέρι. Έκανε η ομάδα μία τελευταία προσπάθεια στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου με τις κινήσεις του Μπιέλ που μπήκε αλλαγή, αλλά ήταν ο ίδιος ο Μπιέλ που απέτυχε εξίσου παταγωδώς όπως κι ο Μασούρας να ξαναβάλει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, όταν αντί να κοντρολάρει με όλη του την άνεση την μπάλα και να τελειώσει τη φάση, επέλεξε να σκοράρει με…τακουνάκι, στέλνοντας φυσικά την μπάλα στα χέρια του Μπρινιόλι.

Οι προσπάθειες του Φορτούνη, που ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που με κάποια συνέπεια, έστω όχι με μεγάλη επιτυχία, προσπαθούσε να δημιουργήσει και να απειλήσει, δεν ήταν αρκετές, αφού πρώτον οι συμπαίκτες του δεν αξιοποίησαν τις όποιες πάσες του και δεύτερον κι ο ίδιος όταν βρέθηκε δύο φορές να πιάσει κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, τη μία επέλεξε πάσα (κακή) και την άλλη η κεφαλιά του ήταν στην αγκαλιά του Μπρινιόλι, ο οποίος χθες πρέπει να ένιωσε σαν σε προπόνηση με τα αναιμικά έως άψυχα τελειώματα των «ερυθρόλευκων».

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Με τον Ρόντινεϊ να αρχίζει να παίζει μετά το 2-0 (!) και τον Ρέαμπτσιουκ, που πάλευε όλη την πλευρά του πίσω και μπροστά, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να πλαγιοκοπήσει, όμως ήταν ελάχιστες οι επικίνδυνες σέντρες, ενώ ο Χουάνγκ με τον Εμβιλά έχοντας να αντιμετωπίσουν τρεις χαφ (Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσέριν), αφού ο Χάμες βοηθούσε…οπτικά, είχαν και την κόπωση να νικήσουν. Ο Κορεάτης έβγαλε ορισμένες ποιοτικές στιγμές με μπαλιές του, ενώ και δύο σουτ που έκανε θα μπορούσαν να φέρουν ισάριθμα γκολ, το πρώτο δευτερόλεπτα πριν τη μεγάλη ευκαιρία του Μασούρα (έσωσε αμυντικός με προβολή προ της εστίας) και το δεύτερο στο τακουνάκι του Μπιέλ.

• Προσπαθώ να καταλάβω πώς δεν έπαιξε ο Μπακαμπού, πώς είπε ότι δεν μπορούσε να παίξει λόγω κούρασης, πώς έπαιξε τελικά στο β΄ ημίχρονο και καταλήγω στο ότι στα δύο ντέρμπι που ξεκίνησε βασικός ο Ελ Αράμπι, ο Ολυμπιακός έχασε 0-3 στη Φιλαδέλφεια (0-2 όσο έπαιζε) και 0-2 στη Λεωφόρο (0-2 όσο έπαιζε)…

· Κατά τα άλλα, βιντεάκι με Μαρσέλο (Φλουμινένσε-Φλαμένγκο 4-1), για να θυμηθούμε ότι είχε βάλει και εδώ τρία τέτοια γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x