Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Άγιαξ που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ.

Ερχεται η στιγμή να αντιμετωπίσει τον Αγιαξ, μετά από δέκα μέρες και νομίζω ότι είναι αρκετές για ορισμένους από αυτούς που έχουν αποκτηθεί, όπως ο Σάκχοφ, όπως ο Κρέσπο, ο Κάμπος, για να βρουν τα πατήματά τους. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν άρδην οι λογικές ενόψει του πρώτου αγώνα. Ούτε κι ο πολυδιαφημισμένος Μπίσεσβαρ φωνάζει ότι θα είναι έτοιμος. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ θα επιμείνει σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές της περσινής ομάδας και ό,τι αρπάξει από νεοφερμένους, ελπίζω μόνο θετικά στοιχεία, θα είναι ευχάριστο.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Σημαντικό ρόλο θα παίξει η προετοιμασία στα αποδυτήρια, από προπονητές και ποδοσφαιριστές, που έχουν και το μέγεθος και την προσωπικότητα για να ηγηθούν. Για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, τις απαραίτητες σε ένα μεγάλο κλαμπ για να ακουστεί όπως του αξίζει: αποκλείοντας ένα μεγάλο όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Οι μετριόφρονες προσεγγίσεις για μια διπλή αναμέτρηση που θα αφήσει θετικά στοιχεία ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού, δεν είναι... ΠΑΟΚ. Είναι κάτι άλλο, πολύ μακριά από αυτό που θα πρέπει να ισχύει αυτές τις μέρες και να γίνεται σύνθημα στα αποδυτήρια.
Το στοίχημα για προπονητή και ποδοσφαιριστές δεν μπορεί παρά να είναι ένα και να αφορά την πρόκριση του Άγιαξ, που δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του. Με θάρρος και θράσος και χωρίς να υποχωρεί σε τίποτε, ούτε στη φήμη του αντιπάλου, ούτε και στο δέος που προκαλεί μια κλήρωση με ομάδα, η οποία κινείται σε επίπεδα τσάμπιονς λιγκ (των ομίλων, δηλαδή) έστω κι αν δεν είναι στα ντουζένια της.

Η κλήρωση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, που έχασε στο νήμα το πρωτάθλημα, πριν από 1,5 μήνα στην Ολλανδία, είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να του τύχει. Από την πεντάδα των αντιπάλων, ταιριάζει στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, θα τον διευκολύνει, εφόσον το εκμεταλλευτεί, για να φτάσει σε μια πρόκριση που δεν είναι ακατόρθωτη, αλλά, αντιθέτως προσεγγίσιμη και κυρίως θα του προσφέρει δόξα και... μέλλον.

Για τα δύσκολα, πραγματικά δύσκολα των πλέι-οφ ενόψει των ομίλων, θα τα πούμε με το καλό, στις αρχές Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x