Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Παναθηναϊκός το θέλει πιο πολύ από ποτέ…

Τα δεδομένα στους πράσινους για το αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι λόγοι που κάνουν τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αισιοδοξεί. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Με τον υψηλότερο βαθμό συσπείρωσης και τη θέληση να αποδείξει ότι δεν είναι τελειωμένος αναμένεται να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ένα ντέρμπι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, στο οποίο η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων πολλές φορές δεν κρίνει το αποτέλεσμα.

Οι πράσινοι μπορεί να αντιμετωπίζουν μια σειρά από έξω-αγωνιστικά προβλήματα, αλλά είναι δεδομένο ότι πριν τη σέντρα του αγώνα όλα αυτά θα ξεχαστούν. Άλλωστε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο αναμένεται να συμπαρασύρει ακόμη κι αυτούς τους παίκτες που ενδεχομένως δεν έχουν αντιληφθεί τη σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού για το τριφύλλι, καθώς πιθανή νίκη, εκτός απο τους βαθμούς, θα δώσει δύναμη, ψυχολογία και μια δόση αισιοδοξίας στον κόσμο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός αναμένεται να στηριχθεί στη γνωστή συνταγή, ειδικά των αγώνων του εντός έδρας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει από την ομάδα του να ελέγξει τον ρυθμό και να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή του Βλαχοδήμου. Ταυτόχρονα, σε αυτού του τύπου τα παιχνίδια ο παράγοντας τύχη είναι σημαντικός.

Αν το αμυντικό σχέδιο πάει καλά, τότε θεωρείται δεδομένο ότι το τριφύλλι θα βρει μέσα στο ματς τις φάσεις που θα του δώσουν τη δυνατότητα να σκοράρει. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις εντός έδρας εμφανίσεις του τελευταίου χρόνου και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μέσα στο 2017 ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ στη Λεωφόρο.

Είναι σίγουρα θετικό ότι επιστρέφει ο Μολέντο στη δράση, καθώς η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη για να φέρει σιγουριά και σταθερότητα στο κέντρο της πράσινης άμυνας, αλλά και συνολικά στη λειτουργία της ομάδας ανασταλτικά. Από την άλλη πολλά διλλήματα δεν υπάρχουν για την ενδεκάδα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να πηγαίνει σε πρόσωπα και καταστάσεις που του δίνουν μια σχετική σιγουριά.

Στο δημιουργικό κομμάτι, καθοριστικό ρόλο στη πλευρά του Παναθηναϊκού θα παίξει η παρουσία των Χίλιεμαρκ και Βιγιαφάνιες, ενώ είναι θετικό ότι θα υπάρχουν στον πάγκο οι Μουνιέ και Καμπέθας, οι οποίοι μπορούν να περάσουν στο παιχνίδι και να μπερδέψουν την άμυνα του Ολυμπιακού. Ειδικά ο Γάλλος που δείχνει να φορμαρίζεται, ενώ διαθέτει και το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τόσο σημαντικά παιχνίδια.

Φυσικά στο ποδόσφαιρο υπάρχει και ο αντίπαλος. Ο φετινός Ολυμπιακός μπορεί να έχει χτυπητές αδυναμίες, να είναι επιρρεπής στις γκέλες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πάντα παραμένει επικίνδυνος. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δύο νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία, ενώ είναι δεδομένο ότι ο Τάκης Λεμονής έχει την ευχέρεια να ανακατέψει τη τράπουλα, καθώς διαθέτει ξεκάθαρα περισσότερες λύσεις, όσον αφορά στο ρόστερ.

Όπως είναι φυσικό σε τέτοια παιχνίδια οι προβλέψεις εμπεριέχουν ρίσκο, καθώς μιλάμε για το κλάσικο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, με συγκέντρωση 90΄ λεπτών, πάθος και την καυτή έδρα στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει σε μια νίκη που την έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x