Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ γίνεται φαβορί για τον τίτλο, αν…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που είναι «φωτιά» μπροστά και αν φέρει Βιειρίνια και ένα-δύο ακόμη εξίσου σπουδαίους ποδοσφαιριστές, θα πάρει πρωτάθλημα.

Θα δούμε όμορφα πράγματα φέτος στην Τούμπα. Και σε όλα τα γήπεδα που θα επισκεφτεί ο ΠΑΟΚ, αρκεί να μην αποκλίνει από το σκοπό του, λόγω της καταστροφικής του εσωστρέφειας και κυρίως της παραγοντίκης του ανωριμότητας που αποτυπώνεται συνήθως στις αλλαγές προπονητή.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Θα το πω και πάλι, δεν είναι ο μέτριος Στανόγιεβιτς που έφταιξε, φταίει και ενδεχομένως να φταίει γιατί ορισμένοι τομείς του ΠΑΟΚ δεν αποδίδουν.

Δεν είναι αυτός ο πρώτος και σοβαρότερος λόγος, ούτε επειδή δεν έβρισκε σύστημα στην αρχή της προετοιμασίας.

Ο ΠΑΟΚ γίνεται καλύτερος επειδή υπάρχει ο Μακ και μπορεί να συνεννοηθεί με τον Πρίγιοβιτς και έχει ένα ποδοσφαιριστή που μπορεί να φτιάξει… ποδόσφαιρο, κανονικό, όπως αυτό που βλέπουμε στην Ευρώπη, επειδή έχει εγκέφαλο. Υπάρχει αυτός ο Μπίσεσβαρ, που όταν αγωνίζεται, καταρχάς απαντά στον προηγούμενο προπονητή που δεν τον εμπιστευόταν και φτιάχνει φάσεις από το πουθενά. Εκεί που νομίζεις ότι δεν υπάρχει ακόμη υποψία φάσης, αλλά, θα πρέπει να γίνει παιχνίδι στο κέντρο, μια μόνο έμπνευση του συμπαθέστατου Μπίσεσβαρ, βγάζει τους επιθετικούς σε θέση βολής.

Μπροστά πάμε καλά και αυτό είναι που δημιουργεί την αίσθηση αισιοδοξίας είναι η ποιότητα, η ταχύτητα του Μακ, η ιδιοφυΐα στην εκτέλεση του Πρίγιοβιτς και όσα μπορεί να προσθέσει η αδυναμία μου, ο Μπίσεσβαρ.

Καλά… Ο αντίπαλος δεν ήταν δα θηρίο του ευρωπαϊκού ποδόσφαιρου. Ας πούμε ότι για τον ΠΑΟΚ ήταν ευκαιρία για ένα καλό τεστ, σαν φιλικό, ενόψει της επόμενης φάσης, των πλέι-οφ, που οδηγούν στους ομίλους του Europa League. Ο βαθμός που έλαβε ήταν τουλάχιστο προβιβάσιμος.
Στα πολύ ευχάριστα που προκύπτουν από την μεσοεπιθετική γραμμή, οι αδυναμίες στις πτέρυγες, κυρίως με τον Μάτος να είναι σχεδόν «διάφανος», δημιουργούν ανάγκη για ανασύνταξη και ενίσχυση.

Αλλά,ας μην είμαστε υπερβολικοί. Όχι ότι είναι νωρίς, αλλά, δεν μπορείς να βγάλεις τόσο εύκολα συμπέρασμα για τον ποδοσφαιριστή που ήταν ίσως ο καλύτερος της περσινής περιόδου. Ήταν σίγουρα επίσης, ο πρώτος σκόρερ.

Αν σε όλα τα σπουδαία που κατάφεραν οι δυο-τρεις καλύτεροι μπαλαδόροι του ΠΑΟΚ, προσθέσουμε ένα μέγεθος σαν του Βιεϊρίνια, θα δούμε πολλά εντυπωσιακά και πιο σπουδαία αποτελέσματα.

Μπορεί να μην είναι προτεραιότητα, όπως έχω εξηγήσει και παλιότερα, αλλά, αν τυχόν εμφανιστεί ο Βιεϊρίνια και μαζί του καλυφθούν με ανάλογες περιπτώσεις θέσεις στη μέση και στα στόπερ, κάνοντας τον ΠΑΟΚ πιο λειτουργικό, τότε γίνεται πρώτο φαβορί για τίτλο.

Για να μην παρεξηγούμαστε, είναι πιο κοντά σε μια τέτοια επιτυχία, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός δείχνει να στρώνει, σε σχέση με τα περσινά, και αυτό είναι προφανές από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x