Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, η Μπαρτσελόνα και το τεστ της διακοπής

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που έστειλε μήνυμα στους ανταγωνιστές του, με την πεντάρα, την ολοκληρωτική επικράτηση και την σπουδαία εμφάνιση με το Λεβαδειακό.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com

Εμοιαζε με Μπαρτσελόνα, που πνίγει τον αντίπαλο και δεν του αφήνει κανένα περιθώριο να σκεφτεί ότι θα αποφύγει τη συνβτριβή και πήρε πολύ καλό βαθμό σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

Και εξηγούμαι:

Η Μπαρτσελόνα της Τούμπας με κατοχή σαν την κανονική Μπαρτσελόνα και συμπεριφορά ανάλογη της σπουδαίας ισπανικής ομάδας (εντάξει, το σταματάω εδώ), απέναντι σε Λεβαδειακό, ο οποίος μοιάζει κακόμοιρος και φουκαράς, προσπαθεί να αποφύγει την πεντάρα και να αποχωρήσει με αξιοπρεπέστατη ήττα, μικρής έκτασης.

Μια εικόνα που ήταν ανέλπιστα ευχάριστη, ειδικά μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος, στην έναρξη του δεύτερου γύρου, στο πιο κρίσιμο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, εδώ και 30 χρόνια. Και παραπάνω.

Επιστρέφει, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ από τη διακοπή, είναι φρέσκος και σπουδαίος, είναι απόλυτα αποτελεσματικός, κυριαρχικός και ολοκληρωτικός και δεν αφήνει κανέναν να αμφισβητήσει τη δυναμική του με προοπτική κατάκτησης του τίτλου.

Το τεστ ήταν εύκολο, με πεντάρα και ημίχρονο με πολλά γκολ, διαστήματα που δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο γήπεδο και στην τελική, αυτές οι εμφανίσεις είναι που δημιουργούν την αίσθηση ότι υπάρχει σκοπός και είναι μοναδικός, είναι ένας τίτλος, στο τέλος της περιόδου: το πρωτάθλημα.

Πιο πολύ ως ένα μήνυμα που θα πρέπει να λάβουν οι άμεσοι αντίπαλοι που φάνηκαν όσα είδαν στην Τούμπα με το Λεβαδειακό να υποφέρει και τον ΠΑΟΚ να έχει πολλούς ποδοσφαιριστές σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι όταν οι περισσότεροι τράβηξαν χειρόφρενο, ακόμη και τότε οι διαφορές ήταν μεγάλες. Έβγαλε την ποιότητα που την ψάχναμε καιρό. Είχε φανεί στο τέλος του ΄17, υπάρχει πάντα στις προδιαγραφές του ΠΑΟΚ, αλλά, δεν την παρουσίαζε στον αγωνιστικό χώρο ή δεν την είχε σε μεγάλα διαστήματα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αν συνέβαινε το αντίθετο, κι ο ΠΑΟΚ είχε διάρκεια, δεν άφηνε βαθμούς εκτός, θα υπήρχε διαφορετική εικόνα στην βαθμολογική κατάταξη και θα ξεκινούσε από διαφορετική αφετηρία το δεύτερο γύρο, το γύρο του πρωταθλητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x