Γιώργος Ζαχαριάδης

Οι προσωπικότητες θα φέρουν τίτλο στον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τη φιέστα στην Τούμπα- προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι και για τα μεγάλα παιδιά που θα φέρουν τίτλο στον ΠΑΟΚ.

Δεν είμαι βέβαιος αν τελικά αυτή η ανοικτή προπόνηση (της Πέμπτης 19.10) και η αποθέωση των ποδοσφαιριστών, τη στιγμή που προετοιμάζονται για τον αγώνα στο Καραϊσκάκη είναι η ενδεδειγμένη λύση για την ανάταση του ηθικού μιας ομάδας που διαγράφει πορεία πρωταθλητισμού.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Πώς να είναι κάποιος σίγουρος αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Δηλαδή, θα είμαστε πιο ασφαλείς για συμπεράσματα, μετά το τέλος του αγώνα. Κι αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα αποθεώσουμε τον… εμπνευστή και χειριστή των social media, τον Γιώργο Σαββίδη. Σε αντίθετη περίπτωση, πολλοί θα το ξεχάσουν, άλλοι θα επιμένουν ότι ήταν μια μπαρούφα που δεν ωφέλησε. Άλλοι πάλι θα μιλήσουμε για έναν άνθρωπο που δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή μπορεί να τα γνωρίζει όλα και να βρίσκεται σε σύγχυση μέχρι να τα βάλει σε μια σειρά και να αντ6ιδρά αναλόγως.

Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα που διαθέτει και έναντι του Ολυμπιακού, που φαίνεται να υποχωρεί όλο και περισσότερο σε δυναμική, δεν χρειάζεται καμία απολύτως φιέστα πριν τον αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Ειδικά όταν ο αγώνας αφορά στην 8η αγωνιστική κι όχι στον τελικό των πλέι-οφ. Λέμε τώρα…

Ο δρόμος είναι μακρύς. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει θα μιλάμε για πρωταθλητή. Αν χάσει δεν θα έχει χαθεί τίποτε επειδή υπάρχει ακόμη μεγάλο κομμάτι του πρωτάθλημα σε εκκρεμότητα.

Αυτή είναι μια πολύ λανθασμένη αντιμετώπιση.

Με μια πρώτη σκέψη, πιο λανθασμένη μου φαίνεται η επιχείρηση ενίσχυσης του ηθικού παράγοντα για τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της Κυριακής, μέσω προπόνησης με κόσμο. Και ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να φορτωθούν με άγχος οι ποδοσφαιριστές…

Ξέρετε, αυτό το άγχος, εγώ προσωπικά δεν το αποδέχομαι όταν μιλάμε για φτασμένους και καλοπληρωμένους επαγγελματίες. Πέστε μου για τύχη και κακό φεγγάρι, αλλά, το άγχος, θα πρέπει να το διαχειρίζεται με ωριμότητα ένας ποδοσφαιριστής που λαμβάνει ένα σκασμό ευρώ για να αποδίδει σε ομάδα πρωταθλητισμού. Αν δεν είναι πρωταθλητής ο ίδιος, για να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ψυχολογικό βάρος των μεγάλων αγώνων, δεν κάνει για πρωταθλητισμό. Είναι θέμα προσωπικότητας…

Αποσύρω λοιπόν τα περί άγχους, ειδικά για τους ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις κι όσοι το λέει η περδικούλα τους και μπορούν να σταθούν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Είναι σημαντικό παιχνίδι, δεν παίζει με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, είναι παιχνίδι ειδικής προετοιμασίας, είναι παιχνίδι για μεγάλα παιδιά.

Το αντιμετωπίζεις ανάλογα και ίσως όχι μέσα από φιέστες… κλειστού κυκλώματος. Το αντιμετωπίζεις με δουλειά στο εσωτερικό της ομάδας, η οποία είναι η σημαντικότερη. Η πιο καθοριστική για να φτάσεις σε αποτέλεσμα.

Είναι καιρός κι αυτός ο Λουτσέσκου, να αλλάξει επίπεδο και να πείσει ότι δεν είναι τυχαία προπονητής στην ομάδα που λέγεται ότι διαθέτει το ρόστερ για να φτάσει στον τίτλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x