sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σκοράρει… κατά ριπάς και πάει για ρεκόρ τριετίας: Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη 5 νίκες με 3+ γκολ!

Μετά και το επιβλητικό 5-0 επί του Πανσερραϊκού, ο Παναθηναϊκός μετράει ήδη πέντε νίκες με τουλάχιστον τρία γκολ υπέρ του, την ώρα που πέρυσι είχε… τρεις σε όλη τη σεζόν! Το sport-fm.gr αναλύει…

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να αποτελεί σύμπτωση, λέει το γνωστό λαϊκό ρητό που φαίνεται ότι βρίσκει εφαρμογή και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού

Η χθεσινή επικράτηση επί του Πανσερραϊκού με το επιβλητικό 5-0 ήταν μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αλλάξει επίπεδο, ό,τι αφορά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της!

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, από την στιγμή που κατέγραψε άλλη μια «πεντάρα» στο ενεργητικό της, προσφέροντας χορταστικό θέαμα στον κόσμο σε έναν ακόμα φετινό αγώνα;

Η συγκομιδή του Παναθηναϊκού, πλέον, σε επίπεδο τερμάτων είναι 37 γκολ σε 17 παιχνίδια του σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Στην Stoiximan Super League, δε, το «τριφύλλι» μετράει 26 γκολ σε οκτώ ματς -ή, 29 σε 9, με βάση και το γεγονός ότι έχει κατοχυρωθεί υπέρ του με 3-0 άνευ αγώνα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Σκοράρει συνεχώς και πάει για ρεκόρ τριετίας!

Πάει άμεσα για ρεκόρ τριετίας!


Εξίσου σημαντικό ωστόσο με το ότι πηγαίνει από… πεντάρα σε πεντάρα, την πολυφωνία που διαθέτει και στην οποία έχουμε αναφερθεί παλιότερα, ή τους εντυπωσιακούς μέσους όρους του, είναι και ένα ακόμα γεγονός…

Ότι, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει φέτος να πετύχει, ήδη, μετά από 17 παιχνίδια που έχει δώσει συνολικά και οκτώ στο πρωτάθλημα, πέντε νίκες με διαφορά τριών τερμάτων και πάνω επιβεβαιώνοντας την εντυπωσιακή βελτίωσή του (και) στο σκοράρισμα!

Την ώρα που, πέρυσι, για παράδειγμα είχε… τρεις σε ολόκληρη την χρονιά, ήτοι μετά από 42 αναμετρήσεις, με την μια εξ αυτών μάλιστα να αφορά στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet.


Παράλληλα, με την… φόρα που έχουν πάρει, οι «πράσινοι» βάζουν πλώρη για να ξεπεράσουν ακόμα και την επίδοση της πρώτης χρονιάς Γιοβάνοβιτς, πρόπερσι.

Εκεί όπου μέτρησαν, τελικά, επτά ματς με 3+ τέρματα διαφορά υπέρ τους, επί συνόλου 44. Έχοντας και πάλι μια περίπτωση που είχε να κάνει με παιχνίδι στην δεύτερη τη τάξει εγχώρια ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι συνέβη ξεχωριστά σε κάθε σεζόν που κάθισε ο Σέρβος τεχνικός στον πάγκο τους...



Η ΑΕΚ και οι «μικροί»


Την σεζόν 2021-22, ο Παναθηναϊκός πήρε σε ολόκληρο το πρωτάθλημα έξι νίκες με διαφορά μεγαλύτερη των τριών γκολ υπέρ του, κυρίως απέναντι σε μικρότερη δυναμικής αντιπάλους.

Η πρώτη χρονικά καταγράφηκε στην πρεμιέρα της Super League, απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-0, στη Λεωφόρο. Ακολούθησαν το 5-1 κόντρα στον Βόλο, ξανά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», η εντός έδρας νίκη επί του Ιωνικού με 4-1 και το «διπλό» στη Ριζούπολη με 3-0 με αντίπαλο την «ελαφρά ταξιαρχία».



Όπως επίσης η εντυπωσιακή νίκη με 3-0 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και το 4-0 στα playoffs της διοργάνωσης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Για… την ιστορία, είχε μεσολαβήσει και ένα ακόμα 4-0, επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κι αυτό, αλλά για το Κύπελλο.

Την… πλήρωσε ο Βόλος


Την περυσινή χρονιά ο αριθμός έπεσε αισθητά, καθώς οι νίκες των «τριφυλλοφόρων» έγιναν δυο, μόλις, συν μια στο Κύπελλο Ελλάδας, απέναντι σε… γνώριμους αντιπάλους.

Για την ακρίβεια, κέρδισαν με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και 5-1 τον Βόλο μέσα στην Μαγνησία, έχοντας λίγο αργότερα και το μεταξύ τους 3-0, εντός έδρας.



Να περάσει ο επόμενος…


Φτάνοντας στο φέτος, όπου βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει με το… πόδι στο γκάζι σε επίπεδο Stoiximan Super League και να καταγράφει εντυπωσιακές επικρατήσεις, σε πέντε περιπτώσεις!

Ξεκινώντας από το 3-0 με αντίπαλο -ποιόν άλλο;- τον Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στη Λίγκα. Συνεχίζοντας ακόμα πιο… δυνατά, με το 5-0 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, αλλά και μια ακόμα εκτός έδρας νίκη, αυτή την φορά με 4-1, στην Τρίπολη, κόντρα στον Αστέρα.

Για να ακολουθήσουν η επικράτηση με 5-0 απέναντι στον Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και η… έσχατη πεντάρα, αυτή επί των «λιονταριών» του Πάμπλο Γκαρσία. Μέχρι την… επόμενη, που δεδομένα θα ακολουθήσει, με βάση τα όσα έχουμε δει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x