sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι προφητικές δηλώσεις Μπαρτζώκα για Πετρούσεφ το 2021 και το career high κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αναφερθεί στο ταλέντο του Φιλίπ Πετρούσεφ σε ένα φιλικό με τον Ολυμπιακό τον Γενάρη του 2021, με τον Σέρβο να μετράει και ένα career high κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Το… φλερτ του Ολυμπιακού με τον Φίλιπ Πετρούσεφ προέκυψε μέσα στο 2023 και τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε… γάμο, με τον Σέρβο να ανήκει πλέον και επίσημα στο δυναμικό των «ερυθρόλευκων».

Ωστόσο, η πρώτη τους συνάντηση ήταν μερικά χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2021. Τότε, ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ δεν είχε κλείσει καν τα 21 χρόνια ζωής, ενώ και η ομάδα του Πειραιά ήταν σε δύο… βαθμίδες με εκείνη που συμμετείχε στην Ευρωλίγκα και εκείνη που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 στην Ελλάδα.

Τότε, ο Ολυμπιακός διοργάνωνε κάθε Δευτέρα φιλικές αναμετρήσεις με φιλανθρωπικό σκοπό, για το πρόγραμμα «Monday Night Against Covid-19» και στο πλαίσιο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποδεχτεί στο ΣΕΦ τη Μέγκα Μπάσκετ, στις 4 Ιανουαρίου του 2021. Η σερβική ομάδα, που ανήκει στον γνωστό ατζέντη Μίσκο Ραζνάτοβιτς και συμμετέχει στην Αδριατική λίγκα, ήταν ο πρώτος επαγγελματικός σταθμός του Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος υπέγραψε σ’ αυτή το καλοκαίρι του 2020. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο Σέρβος είχε φοιτήσει στο φημισμένο αμερικανικό κολέγιο Γκονζάγκα, αλλά δεν επιθυμούσε να παίζει άλλο στο NCAA κόντρα σε… φοιτητές, επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο του επαγγελματικού μπάσκετ.

Πετρούσεφ: Οι προφητικές δηλώσεις Μπαρτζώκα και το career high του

Με αφορμή, λοιπόν, τη φιλική αναμέτρηση στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μέγκα Μπάσκετ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την πρώτη ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το ταλέντο του Πετρούσεφ. Σε εκείνο το παιχνίδι, οι Πειραιώτες επικράτησαν 78-75, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Σέρβο φόργουορντ να… λάμψει. Μάλιστα, ο Πετρούσεφ ήταν εκ των κορυφαίων από τους ηττημένους, μαζί με τον νυν παίκτη του Ερυθρού Αστέρα, Μάρκο Σιμόνοβιτς.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ είχε αγωνιστεί για 29:13’’, έχοντας 20 πόντους με 9/13β., 4/6διπ., 1/2τρ., 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 9 κερδισμένα φάουλ. Όπως είναι φυσικό, η εμφάνιση του Πετρούσεφ δεν είχε περάσει… απαρατήρητη και μάλιστα στις δηλώσεις -μετά το ματς αναφέρθηκε- σε εκείνον και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, οι οποίες εξελίχτηκαν… προφητικές. Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» του Πειραιά είχε πει τότε μεταξύ άλλων: «Αυτά τα παιχνίδια της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικά λόγω του φιλανθρωπικού τους σκοπού. Είναι επίσης σημαντικά και για εμάς, δεδομένου ότι δεν αγωνιζόμαστε στην τοπική λίγκα και επιπλέον επειδή έχουμε την ευκαιρία γνωρίσουμε και να δούμε από κοντά πολλούς ταλαντούχους παίκτες όπως είναι οι Σιμόνοβιτς και Πετρούσεφ».

Τα highlights της αναμέτρησης:



Από ‘κει και πέρα, η σεζόν 2020/21 ήταν… μαγική για τον Φιλίπ Πετρούσεφ, καθώς την ολοκλήρωσε παίρνοντας τρία βραβεία ως παίκτης της Μέγκα Μπάσκετ. Σε μία δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση, όπως είναι η Αδριατική λίγκα, ο 21χρονος τότε φόργουορντ/σέντερ αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου, κορυφαίο ταλέντο και πρώτος σκόρερ. Παράλληλα, είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από το ντραφτ του ΝΒΑ το 2020, δηλώνοντας σ’ αυτό του 2021. Εκεί, ο Πετρούσεφ επιλέχτηκε στον δεύτερο γύρο και στο νούμερο «50» από τους Σίξερς.

Οι… αήττητες συναντήσεις με τον Ολυμπιακό σε επίπεδο Ευρωλίγκας



Πετρούσεφ: Οι προφητικές δηλώσεις Μπαρτζώκα και το career high του

Από εκείνο το φιλικό ως παίκτης της Μέγκα Μπάσκετ, ο Φίλιπ Πετρούσεφ αντιμετώπισε τρεις φορές τον Ολυμπιακό σε επίσημα ματς, όλα για την Ευρωλίγκα και μάλιστα και στις τρεις ήταν στην πλευρά των νικητών.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Φιλίπ Πετρούσεφ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με την Εφές. Εκείνη τη σεζόν, ο Σέρβος αντιμετώπισε μόλις μία φορά τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στις 17 Νοεμβρίου του 2021, για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο ματς που έγινε στο «Σινάν Ερντέμ», ο Σέρβος είχε αγωνιστεί για 12:47’’ απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, έχοντας 4 πόντους με 2/2 δίποντα και 3 ριμπάουντ και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 88-69.

Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2021/22, ο Πετρούσεφ έμεινε ελεύθερος από την τουρκική ομάδα. Το καλοκαίρι του 2022, λοιπόν, πήρε την απόφαση να επαναπατριστεί, αλλά αυτή τη φορά για τον Ερυθρό Αστέρα, στον οποίο είχε παίξει στα τμήματα υποδομής του σε πολύ νεότερη ηλικία. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2022 ο Σέρβος επισκέφτηκε ξανά το ΣΕΦ, για τη 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Έπειτα από ένα δυνατό ντέρμπι, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 90-86 του Ολυμπιακού. Ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ είχε σημαντική συνεισφορά στο «διπλό», καθώς αγωνίστηκε για 21:07’’, έχοντας 14 πόντους με μόλις ένα χαμένο σουτ (2/2β., 3/4διπ., 2/2τρ.), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 τάπες, οι οποίες αποτελούν το ατομικό του ρεκόρ στην Ευρωλίγκα μέχρι σήμερα!

Πετρούσεφ: Οι προφητικές δηλώσεις Μπαρτζώκα και το career high του

Η εμφάνισή του στο ΣΕΦ:



Η τρίτη και τελευταία φορά που ο Φιλίπ Πετρούσεφ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό ήταν στις 6 Απριλίου του 2023, για την 33η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, όπου ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 87-79, στη «Χάλα Πιονίρ». Καλή συγκομιδή είχε και σε εκείνο το ματς ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ, αφού στα 29:04’’ που έπαιξε, είχε 12 πόντους 3/8 δίποντα και 2/2 τρίποντα (ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ σε εύστοχα τρίποντα σε ένα ματς Ευρωλίγκας), 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x