Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πήρε πρόκριση και... μπόι

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού, που είχαν τη διαύγεια να μην αφήσουν το πόδι από το φρένο κόντρα στον ΟΦΗ.

Τα παιδιά του Παναθηναϊκού μεγαλώνουν -για να παραφράσουμε ένα παλιό διαφημιστικό σλόγκαν- με... Ντουντού! Αναπτύσσονταν που αναπτύσσονταν σταθερά όλη τη χρονιά, χθες απέναντι στον ΟΦΗ πέταξαν απότομα μπόι.

Πλάι στους Μπεργκ, Σίλντενφελντ, Νάνο, Πέτριτς, Πράνιτς, οι υπό διάπλαση αστέρες του «τριφυλλιού» έδειξαν ότι ο βαθμός ωριμότητάς τους πλησιάζει τον αντίστοιχο των έμπειρων συμπαικτών τους. Φάνηκε και μετά το 2-0, όταν η εξέδρα «άναψε» κι έσπρωχνε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ σε ρυθμό καθυπόταξης του αντιπάλου. Ομως, τα πιτσιρίκια είχαν τη διαύγεια να μην αφήσουν το πόδι μακριά από το φρένο, ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένα ότι στο συγκεκριμένο level η διαχείριση είναι το μείζον.

Πέρα, λοιπόν, από την πρόκριση στον τελικό, που δίνει στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να διεκδικήσει το 18ο Κύπελλό του, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κέρδισε χθες στη Λεωφόρο και πόντους στη διαδικασία ωρίμανσης των παικτών της που έπεσαν φέτος στα βαθιά.

Ως συνολική εικόνα, τώρα, οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που άξιζαν την πρόκριση. Ηταν η ομάδα που πήγαινε πρώτη στην μπάλα ή που στις «φίφτι-φίφτι» διεκδικήσεις έβγαινε κερδισμένη. Είχε πάθος, ενέργεια και φάσεις για να πετύχει νωρίτερα το σκοπό της. Είχε ψυχή, αλλά είχε και τύχη, όπως στο δοκάρι του Νούνιες. Οπως τύχη, όμως, είχε και ο ΟΦΗ λίγο πριν από το τέλος του κανονικού αγώνα, όταν ο Λαγός σε δύο φάσεις είχε ένα δοκάρι και μία φορά τον νίκησε ο Φερνάντες. Πάντοτε στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που καθορίζουν τ' αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το τι έχουν παράξει οι διαγωνιζόμενοι την υπόλοιπη ώρα. Έτσι έγινε και χθες.

Η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» μόχθησαν, πλημμύρισαν το γρασίδι της Λεωφόρου με την καλή κυκλοφορία της μπάλας, τα τρεξίματά τους, την αυταπάρνησή τους και την πίστη τους στην πρόκριση. Επίσης, με την απόδοσή του στον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός έστειλε μήνυμα ότι στα πλέι οφ δεν θα συμμετάσχει για να συμπληρώσει την τετράδα. Απεναντίας, μπαίνει για να επιτύχει το μάξιμουμ και με την αυτοεκτίμηση της ομάδας που μπορεί να τα καταφέρει.

Από την άλλη, ο φετινός ΟΦΗ είναι αναμφίβολα σκληροτράχηλη ομάδα, όμως χρειαζόταν κάτι περισσότερο, που δεν το έδειξε. Σε κάθε περίπτωση η χρονιά είναι καλή για αυτόν. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε έκτος και στο Κύπελλο, χωρίς να είναι ποτέ φαβορί, έφτασε έως τον ημιτελικό κι έχασε την πρόκριση στην παράταση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x