Κύπρος

Εντυπωσιακή Νέα Σαλαμίνα «σκόρπισε» την ΑΕΛ Λεμεσού!

Σε κρίση φαίνεται πως βρίσκεται η ΑΕΛ Λεμεσού που γνώρισε τη δεύτερη σερί της ήττα και μάλιστα με το βαρύ 4-1 από τη Νέα Σαλαμίνα για την δέκατη αγωνιστική του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Καταιγιστική ήταν η Νέα Σαλαμίνα στην «Αμμόχωστο» καθώς επικράτησε με το εμφατικό 4-1 της πρωτοπόρου ΑΕΛ Λεμεσού. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα πιάνοντας εξαιρετική απόδοση και «βούτηξαν» ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια τους φιλοξενούμενους. Το σκορ άνοιξε ο Ελουντού με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή με τη συμπλήρωση ακριβώς μισής ώρας παιχνιδιού. Έξι λεπτά αργότερα, ο Φουστάρ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με την ΑΕΛ να δείχνει χαμένη και ασύνδετη πάνω στο χορτάρι. Ο Μιντίκκης στο 50’ θα εκμεταλλευτεί την λάθος απομάκρυνση του Αβραάμ και με ωραίο πλασέ θα νικήσει τον Βοζίνια για το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν προσωρινά σε 3-1 με τον Τεξέιρα στο 66’, για να έρθει ο Τιάγκο στο 88’ από την άσπρη βούλα να κάνει το 4-1 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Σαλαμίνα ανέβηκε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα φτάνοντας τους 19 βαθμούς, ενώ από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ Λεμεσού παρέμεινε στους 22 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή του Κυπριακού πρωταθλήματος.



Στα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς, η Πάφος πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρα νίκη της χρονιάς και δεύτερη συνολικά, επικρατώντας της Ένωσης Παραλιμνίου με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Νέμετς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 38’, φτάνοντας έτσι τους οκτώ βαθμούς στο πρωτάθλημα και προσπερνώντας τους φιλοξενούμενους στην βαθμολογία.

Ισόπαλο (1-1) έληξε το παιχνίδι μεταξύ της Ομόνοιας με την Ανόρθωση. Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, εκείνοι που ευτύχησαν να προηγηθούν ήταν οι γηπεδούχοι με την κεφαλιά του Ραμίρεζ στο 18’ να βρίσκει στόχο. Οι «κυανόλευκοι» βρήκαν την απάντηση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ντουγκλάο με ωραίο σουτ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Στην συνέχεια καμία ομάδα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, με το τελικό 1-1 να κρίνεται δίκαιο βάση εικόνας.

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική:

Σάββατο 24/11

ΑΕΚ Λάρνακας-ΑΠΟΕΛ 1-0
(35’ Φλοριάν)

Απόλλων Λεμεσού-Άλκη Ορόκλινη 3-0
(18', 30' Περέιρα, 74' Φαουπάλα)

Κυριακή 25/11

Πάφος-Παραλίμνι 1-0
(38’ Νέμετς)

Ομόνοια-Ανόρθωση 1-1
(18’ Ραμίρεζ- 45+1’ Ντουγκλάο)

Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΛ Λεμεσού 4-1
(30’ Ελουντού, 35’ Φουστάρ, 51’ Μιντίκκης, 88’ πεν. Τιάγκο- 66’ Τεξέιρα)

Δευτέρα 26/11

19:00 Ερμής Αραδίππου-Δόξα Κατωκοπιάς

Η επόμενη (11η) αγωνιστική:

Σάββατο 1/12

Αλκή Ορόκλινη-Νέα Σαλαμίνα (17:00)
ΑΕΛ Λεμεσού-Ομόνοια (19:00)

Κυριακή 2/12

Δόξα Κατωκοπιάς-Πάφος (16:00)
Ανόρθωση-Ερμής Αραδίππου (18:00)

Δευτέρα 3/12

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων Λεμεσού (19:00)
Παραλίμνι-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x