Euro 2024

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Τα ψέματα τελείωσαν! Η Εθνική Ελλάδος καλείται απόψε (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης στην Ουκρανία και να είναι μία από τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το 100ό παιχνίδι του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της «γαλανόλευκης» να είναι ένα από τα κρισιμότερα που έχει δώσει μέχρι σήμερα.

Τα ψέματα τελείωσαν! Η Εθνική Ελλάδος καλείται απόψε (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης στην Ουκρανία και να είναι μία από τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το 100ό παιχνίδι του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της «γαλανόλευκης» να είναι ένα από τα κρισιμότερα που έχει δώσει μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά το πλάνο του ομοσπονδιακού τεχνικού για το σημερινό ματς, η σκέψη του να αναθέσει στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, αντί του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, το μαρκάρισμα του Αντρέι Σεφτσένκο δεν του βγήκε, αφού ο αμυντικός του Ολυμπιακού παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ο «Ρεχακλής» ενδέχεται να παρατάξει με μία μόλις αλλαγή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, ο «Herr Otto» θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Παπασταθόπουλο, Μόρα, Κυργιάκο και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης, έχοντας στα πλάγια τον Σαλπιγγίδη (δεξιά) και τον Σαμαρά (αριστερά). Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Χαριστέας (ή ο Γκέκας).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σηφάκης, Τζιόλης, Μάκος, Πλιάτσικας, Νίνης, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος και Τζαβέλλας. Εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμών, έμειναν οι Χαλκιάς, Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Πατσατζόγλου και Αμανατίδης.

«Δεν είναι καμία σούπερ ομάδα η Ουκρανία. Το βλέπετε και μόνοι σας ότι δεν είναι φόβητρο. Εχουν τρεις πολύ καλούς παίκτες, τον Σεφτσένκο, τον Μιλέφσκι και τον Τίμοστσουκ. Αν τους περιορίσουμε, θα είμαστε κοντά στον στόχο. Το πιστεύω ότι μπορούμε να τους αποκλείσουμε μέσα στην Ουκρανία. Αυτή τη φορά δεν έχουμε περιθώριο να μπούμε λιγότερο δυνατά και μυαλωμένα απ' ό,τι πρέπει στο ξεκίνημα. Πρέπει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να είμαστε συγκεντρωμένοι. Και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους», είπε ο Ρεχάγκελ στους διεθνείς, κατά τη διάρκεια της προβολής του βίντεο του αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Πώς θα αγωνιστούν οι Ουκρανοί

Με το κλασικό σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο την Ουκρανία απέναντι στην Ελλάδα. Οι ένδεκα που θα ξεκινήσουν είναι οι: Πιατόφ (τερματοφύλακας), Κόμπιν (δεξί μπακ), Τσιγκρίνσκι, Κατσέριντι (κεντρικοί αμυντικοί), Ρακίτσκι (αριστερό μπακ), Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (ή Γκάι στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Χούσιεφ (δεξί χαφ), Γιαρμολένκο (αριστερό χαφ). Σεφτσένκο και Μιλέφσκι (επιθετικό δίδυμο).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπόγκους, Κούτσερ, Ρουσόλ, Ροτάν, Γκομένιουκ, Αλίεφ και Χουντόμπιακ. Στο σημερινό ματς δεν θα αγωνιστούν ο Κοσόφσκι και ο Ναζαρένκο, οι οποίοι απουσίασαν και από τον πρώτο αγώνα.

Το στοίχημα του Ότο

Όπως προαναφέραμε, το σημερινό παιχνίδι είναι το 100ό για τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Το τρέχον συμβόλαιο του ομοσπονδιακού τεχνικού λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και αν η «γαλανόλευκη» δεν δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, δεν θα ανανεωθεί, ύστερα από κοινή απόφαση της ΕΠΟ με τον προπονητή.

Αντίθετα, αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε θα πάει με τον Γερμανό στη γιορτή του ποδοσφαίρου (σ.σ.: αφού υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιό του). Αν η Ελλάδα πάρει το «εισιτήριο» της πρόκρισης για τα τελικά του Μουντιάλ, αυτό θα είναι το πρώτο της καριέρας του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το αποψινό ματς αποτελεί και ένα προσωπικό στοίχημα για τον «Herr Otto», ο οποίος έχει αρκετό άγχος και χθες βγήκε για μια σύντομη βόλτα στους δρόμους του Ντόνετσκ. Ηταν βυθισμένος στις σκέψεις του εν όψει του μεγάλου αποψινού ματς.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x