Oλλανδία

Καθάρισε η Φέγενορντ, «κόλλησε» ο Αγιαξ

Ακόμα περισσότερο ξέφυγε στην κορυφή της βαθμολογίας της Eredivisie η Φέγενορντ, αφού νίκησε δύσκολα 2-1 στο «Αμπελ Λένστρα» τη Χέρενφεν και είδε τον Αγιαξ να χάνει βαθμούς στην έδρα της Εξέλσιορ.

Η Φέγενορντ νίκησε σχετικά δύσκολα και με «ανατροπή» τη Χέρενφεν στο «Αμπελ Λένστρα» για την 27η αγωνιστική της Eredivisie και ξέφυγε με +6 στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και δείχνοντας μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα από την αρχή και μέχρι αυτή τη στιγμή και φτάνοντας στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της.

Αντίθετα, οι «καρδούλες» έμειναν στο -1 από την προνομιούχο επτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ για την έξοδο στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Γκουτσανετζάντ, όμως οι πρωτοπόροι «ανέτρεψαν» την κατάσταση με τους Γιόργκενσεν και Βιλένα.

Όλα αυτά, αφού ο Αγιαξ απώλεσε δύο βαθμούς στην έδρα της Εξέλσιορ (1-1) και έμεινε πολύ πίσω από την ομάδα του Ρότερνταμ και τώρα μόνο με «αυτοκτονία» της Φέγενορντ θα επιστρέψει στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος, αφού στην καλύτερη θα έμενε στο -4 από την κορυφή.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έμειναν προσωρινά στο +1 από τα πλέι άουτ.

Το αυτογκόλ του Τέτε έβαλε μπροστά την Εξέλσιορ, ισοφάρισε άμεσα στο 32’ ο Κλάιφερτ, όμως στο εναπομείναν διάστημα ο «Αίας» δεν κατάφερε να σκοράρει.

«Πέρασε» με 3-1 από την έδρα της ουραγού Γκόου Αχέντ Ινγκλς η Τσβόλε και ανέβηκε βαθμολογικά.

Ξανά στην πεντάδα βρέθηκε η Αλκμααρ, η οποία σάρωσε 4-0 την Ντεν Χάαγκ εντός έδρας, παρέμεινε σε "τροχιά" πλέι οφ και άφησε στην προτελευταία θέση την ομάδα της Χάγης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x