Euro 2024

Ξανά στην κορυφή με γκολάρα η Γαλλία (video)

Με ένα υπέροχο γκολ του Ματουϊντί η Γαλλία πήρε έστω και δύσκολα (1-0) το «τρίποντο» στην έδρα της Βουλγαρίας και είναι με τις βαλίτσες στο χέρι για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Μόνο για μερικές ώρες άφησε την Σουηδία στην κορυφή του 1ου ομίλου η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» δεν γκέλαραν στη Σόφια και με τη νίκη τους απέναντι στην Βουλγαρία με σκορ 1-0 επέστρεψαν και πάλι στην 1η θέση.

Το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση σημειώθηκε μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Γκριεζμάν άφησε «κάγκελο» τους αντίπαλους αμυντικούς έβγαλε πανέξυπνη ασίστ στον Ματουϊντί, που τελείωσε υποδειγματικά τη φάση. Παρά τις ευκαιρίες της, η ομάδα του Ντεσάν δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς. Οι Βούλγαροι έμειναν στο παιχνίδι, το πάλεψαν αρκετά, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη και να σώσουν τον βαθμό.



Έτσι, η Γαλλία χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Λευκορωσία στο Παρίσι για να περάσει απευθείας στο Μουντιάλ, χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα γίνει στο Σουηδία-Ολλανδία.

Στο άλλο ματς που έγινε την ίδια ώρα, οι «οράνιε» δυσκολεύτηκαν όμως πήραν τη νίκη στην έδρα των Λευκορώσων. Η ομάδα του Άντβοκατ προηγήθηκε με τον Πρέπερ (24’), όμως ο Βολόντκο απάντησε στο 55’. Τη λύση έδωσε ο Ρόμπεν πέναλτι στο φινάλε (84’), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντεπάι στις καθυστερήσεις (90+3’). Οι Ολλανδοί διατηρήθηκαν στην 3η θέση και απέχουν τρεις βαθμούς από τους Σουηδούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική στο Άμστερνταμ. Για να προκριθούν θα πρέπει να νικήσουν με 12 γκολ (!!!) διαφορά, αφού στην ισοβαθμία μετράει η διαφορά τερμάτων. Η Σουηδία είναι στο +19, ενώ η Ολλανδία μόλις στο +7.

Η 9η αγωνιστική:

Σουηδία – Λουξεμβούργο 8-0
(10’,67’ Γκράνκβιστ, 18’,37’,54’,71’ Μπεργκ, 60’ Λούστιχ, 76’ Τοϊβόνεν)

Λευκορωσία-Ολλανδία 1-3

Βουλγαρία-Γαλλία 0-1
(3' Mατουϊντί)

H βαθμολογία στον 1ο όμιλο:

1.Γαλλία 20
2.Σουηδία 19
3.Oλλανδία 16
4.Βουλγαρία 12
5.Λουξεμβούργο 5
6.Λευκορωσία 5

Η τελευταία (10η) αγωνιστική:
Τρίτη 10/10/17 (21.45)
Γαλλία-Λευκορωσία
Λουξεμβούργο-Βουλγαρία
Ολλανδία-Σουηδία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x