Euro 2024

Το πρόσωπο της ημέρας: Γιούγια Οσάκο και… τρίποντο στο σάκο!

Ούτε σαμουράι, ούτε πολυδιαφημισμένος! Ο Γιούγια Οσάκο δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας τίμιος σέντερ φορ, ωστόσο έγινε ο ήρωας του πρώτου τριπόντου που μπήκε στο σακούλι της Ιαπωνίας στο Μουντιάλ.

Υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι για το πρόσωπο της σημερινής ημέρας στο Μουντιάλ.

Θα μπορούσε να είναι ο Αλιού Σισέ, που επανέλαβε ως προπονητής εκείνο που είχε κατορθώσει ως παίκτης το 2002 (νίκη της Σενεγάλης σε πρεμιέρα Μουντιάλ).

Θα μπορούσε να είναι ο Τσερίσεφ, που σκόραρε ξανά στο παιχνίδι της Ρωσίας με την Αίγυπτο και ήδη -από το πουθενά- φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν είναι όμως κανένας από τους δυο. Γιατί όταν υπάρχει Γιαπωνέζος ο οποίος νικάει όλους τους αντιπάλους του στον αέρα και με… κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή δίνει τη νίκη στην ομάδα του, οποιαδήποτε συζήτηση είναι περιττή.

Κάνοντας γενικότερα καλή εμφάνιση απέναντι στην Κολομβία, ο σέντερ φορ της Κολωνίας ανάγκασε την αντίπαλη άμυνα να τον αισθάνεται σε όλο το ματς. Μέχρι που την εξέθεσε για τα καλά στο 73’!



Ενώ λοιπόν οι «καφετέρος» είχαν πιστέψει στη μεγάλη ανατροπή και στις πιθανότητες τους να κλέψουν ένα ματς στο οποίο αγωνίζονταν από το 3’ με παίκτη λιγότερο, ο Οσάκο τους άφησε στον τόπο.

Κυριολεκτικά τους άφησε, γιατί έμοιαζε να μην πήδηξε κανείς τους δίπλα του στην εκτέλεση του κόρνερ, από την οποία έπιασε την κοντινή κεφαλιά και έστειλε στα ουράνια την Ιαπωνία.

Υπογράφοντας την πρώτη νίκη ασιατικής ομάδας επί νοτιοαμερικάνικης σε τελική φάση Μουντιάλ και παίρνοντας -δικαίως- μετά τη λήξη τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x