Stoiximan Super League

Ντέμης στον ΣΠΟΡ FM: «Η ΑΕΚ πρέπει να έχει την επιστασία των ακαδημιών της»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ντέμης Νικολαϊδης για τη νέα εποχή και την στελέχωση των «κιτρινόμαυρων» ακαδημιών, τονίζοντας, όμως, πως η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας τους.

Για την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ΑΕΚ, αλλά και τον τρόπο που η ομάδα θα πρέπει να τις προσεγγίζει μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM. Ο παλαίμαχος άσος των «κιτρινόμαυρων» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την στελέχωση των τμημάτων υποδομής, τονίζοντας, όμως, πως μια ομάδα σαν την ΑΕΚ θα πρέπει να έχει τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας τους.

«Οι ακαδημίες της ΑΕΚ έχουν αλλάξει χέρια, άρα η ΑΕΚ γλιτώνει κάποια έξοδα. Αυτά τα έξοδα, όμως, η ακαδημία από κάπου τα βγάζει, πιθανόν από ποσοστά των παικτών . Όλη η στρατηγική της κατευθύνεται από τον κ. Σαράντη, οπότε η ΑΕΚ δεν έχει άποψη. Όταν είσαι η ΑΕΚ, μπορείς να το κάνεις εσύ. Εκτός αν υπάρχει κάποια υψηλή επιστασία στο τι προπόνηση γίνεται. Έχω πολύ καλή άποψη για τον κ. Σαράντη, δεν έχει σχέση αυτό. Όλο το τιμ είναι μια χαρά, ξέρουν τη δουλειά τους, αλλά όταν είσαι ΑΕΚ, πρέπει να έχεις άποψη. Όχι να το αφήνεις σε έναν τρίτο επειδή είναι καλός».

Πέρα από τις ακαδημίες, σχολίασε και την απουσία υπομονής στην παραγωγή ταλέντων, αλλά και τους τρόπους που είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα:

«Σίγουρα θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα όταν έχεις έναν προπονητή για δέκα χρόνια, από το να αλλάξεις 10 προπονητές σε δέκα χρόνια. Δεν γίνεται στην Ελλάδα αυτό. Για να υπάρχει παραγωγή παικτών και σκάουτινγκ -τις βάσεις του ποδοσφαίρου δηλαδή- πρέπει να βρίσκεται το ποδόσφαιρο γενικότερα σε στερεή βάση. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό μια ομάδα στην Ελλάδα. Δεν έχει ούτε την υπομονή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x