Stoiximan Super League

Λυμπερόπουλος: «Έχουν αλλάξει τα πράγματα»

Τις διαφορές της φετινής με την περσινή ΑΕΚ επεσήμανε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δηλώσεις του σε εκπροσώπους του Τύπου στο Ζέεφελντ. Ο 35χρονος επιθετικός τόνισε ότι τα πράγματα στην «Ένωση» έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τόσο αγωνιστικά όσο και στα αποδυτήρια.

Τις διαφορές της φετινής με την περσινή ΑΕΚ επεσήμανε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δηλώσεις του σε εκπροσώπους του Τύπου στο Ζέεφελντ. Ο 35χρονος επιθετικός τόνισε ότι τα πράγματα στην «Ένωση» έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τόσο αγωνιστικά όσο και στα αποδυτήρια ενώ είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

«Πέρυσι υπήρχαν πολλά προβλήματα. Ανήκουν όμως στο παρελθόν. Βρισκόμαστε στην προετοιμασία, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αν θα υπάρχουν προβλήματα» δήλωσε ο στράικερ της ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου :


Γίνεται πολύς λόγος για τα αποδυτήρια. Τελικά μήπως είναι πιο εύκολα όπως τα περίμενες; Τι εικόνα είχες λάβει;

«Δεν μου είχε μεταφερθεί ιδιαίτερη εικόνα. Από κάποιες προπονήσεις που είχα ανέβει τα Χριστούγεννα είχα δημιουργήσει τη δική μου άποψη. Μπορεί σωστή, μπορεί λανθασμένη. Όσον αφορά τα αποδυτήρια, δε συνέβη κάτι περισσότερο απ' ότι σε άλλες ομάδες. Το μέγεθος που παίρνει ένα γεγονός μπορεί να επηρεάσει. Υπάρχει ένταση την περσινή χρονιά. Υπάρχουν πράγματα που αλλιώς τα περιμένεις και αλλιώς έρχονται και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Έτσι έρχονται εκρήξεις. Αυτό που πιστεύω είναι ότι πέρυσι υπήρχαν πολλά προβλήματα. Ανήκουν όμως στο παρελθόν. Βρισκόμαστε στην προετοιμασία. Μετά θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αν θα υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει να σκεφτόμαστε το «εμείς» και την ομάδα».

Η τριάδα των αρχηγών βγήκε και είσαι μέσα σε αυτούς. Υπήρξε η σκέψη να πείτε κάποια πράγματα στους συμπαίκτες σας;
«Θέλαμε να ειπωθούν κάποια πράγματα. Δεν είμαι όμως η κατάλληλη στιγμή. Νομίζουμε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το ρόστερ και είναι νωρίς να ειπωθούν κάποια πράγματα. Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Ακόμη και μέσα στη σεζόν να πούμε κάποια πράγματα όταν το κρίνουμε σκόπιμο».

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα πέρυσι για την ΑΕΚ;
«Είναι μία μίξη πραγμάτων. Έβλεπα ότι η ΑΕΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν «ομάδα». Να... ιδρώνει δηλαδή κάποιος να την κερδίσει. Οι γραμμές της ήταν μακριά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με κάποια άτυχα αποτελέσματα και διοικητική ανισορροπία δεν βοήθησε. Υπήρχε μία αβεβαιότητα».

Πώς πείστηκες να υπογράψεις στην ΑΕΚ; Τι ήταν αυτό που μέτρησε;
«Πείστηκα να συνεχίσω στην ομάδα, γιατί στην ΑΕΚ νιώθω πολύ οικεία. Πέρασα 5 χρόνια και ομολογώ ότι υπήρξαν και πιο δύσκολες χρονιές στο παρελθόν απ' ότι φέτος. Όλοι προσπαθούμε να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο. Δεν πρέπει να υπάρξουν τρικλοποδιές μεταξύ κανενός. Πάνω απ' όλους είναι η ομάδα. Δεν υπάρχουν πρόσωπα, δεν υπάρχουν αντιζηλίες. Είμαστε εδώ και ιδρώνουμε, παλεύουμε για να νικήσουμε. Σε συνδυασμό μιλώντας με τον πρόεδρο η διοίκηση θέλει να υπάρξει μία σταθερότητα και ασφάλεια προς τους παίκτες και την ομάδα. Και επίσης πιστεύω ότι τα δύσκολα μου ταιριάζουν».

Πέρυσι έβγαινε προς τα έξω ότι κάποιοι παίκτες έβαζαν την ομάδα κάτω από το «εγώ» τους. Έχει αντιληφθεί κάτι τέτοιο φέτος;
«Δεν υπάρχει το παραμικρό. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι υπάρχει ποιότητα στην ομάδα. Μου προκαλεί χαρά ότι υπάρχει και ποιότητα σαν χαρακτήρες. Εύχομαι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Δεν έχουμε κάτι μπροστά μας να μη συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Ο Μπλάνκο σε αναπολούσε όσο καιρό έλειπες. Τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που δεν τον βοήθησε πέρυσι να είναι παραγωγικός;
«Αυτό είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε συχνά. Πολλοί παίκτες μπορούν να πετύχουν 30 γκολ και την επόμενη χρονιά 10. Η ΑΕΚ δημιουργούσε ευκαιρίες και είχε δυστοκοία. Ο Μπλάνκο είχε καλές σεζόν, με 20 και 19 γκολ. Δεν μπορείς να περιμένεις συνέχεια να έχει τον ίδιο ρυθμό. Υπήρξαν και τα προβλήματα και μπορεί να επηρεαστείς και να μην έχεις την ίδια ευστοχία. Συν ότι είχε πολύ μεράκι τις περισσότερες χρονιές, απ' ότι την περσινή χρονιά».

Είχε και τα εύκολα εκείνες τις σεζόν...

«Πιο παλιά ήταν και περισσότεροι παίκτες στην ομάδα που μπορούσαν να δημιουργήσουν. Είχαμε τον Ριβάλντο, τον Ζήκο στο κέντρο...»

Είναι αλήθεια ότι οι προετοιμασίες στη Γερμανία είναι σκληρές;

«Στη Γερμανία είναι πολύ σκληρή προετοιμασία. Υπάρχει πολύ τρέξιμο.

Την προετοιμασία της ΑΕΚ πώς τη βλέπεις ως τώρα;

«Δουλεύουμε ποιοτικά. Ο γυμναστής, ο κύριος Μπουρουτζίκας, είναι πολλά χρόνια σε αυτό το επάγγελμα. Σίγουρα θα ξέρει κάτι περισσότερο από μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τον ακολουθούμε».

Πήρατε στα χέρια σας τον εσωτερικό κανονισμό. Έχετε ρίξει μία ματιά;

«Έχουμε ρίξει μία πρώτη ματιά. Ο εσωτερικός κανονισμός είναι για μένα τυπικό κομμάτι. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει. Δεν έχουμε φτάσει να τον μελετήσουμε».

Πιστεύεις ότι φέτος μπορείτε να πάρετε το πρωτάθλημα;
«Αν ο κόσμος δει προσπάθεια, αν δει φιλότιμο και ιδρώνεις τη φανέλα μπορεί να έρθει ξανά δίπλα στην ομάδα. Καταλαβαίνω την απαισιοδοξία που υπάρχει. Αλλά εμείς πρέπει να τον φέρουμε κοντά μας. Αν είναι εκεί ο κόσμος δίπλα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις. Θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Τρομάζεις στην ιδέα να γίνει η περσινή χρονιά και φέτος;

«Δεν τολμώ να σκεφτώ τέτοια πράγματα. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να απαισιοδοξεί. Είμαι εδώ να μπω στο σύνολο. Ακόμη και δύσκολα να έρθουν θα σκέφτομαι αισιόδοξα. Σίγουρα θα έρθουν δύσκολα, αλλά το θέμα είναι ποσό θα μείνουμε εκεί. Αν μείνουμε εκεί θα μας επηρεάσει. Αν το ξεπεράσουμε γρήγορά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x