Ιταλία

Τα μεταγραφικά σχέδια των «μεγάλων» της Serie A

Παρά το γεγονός ότι το Campionato έχει ακόμα δύο μήνες αγωνιστικής δράσης, οι ιταλικές ομάδες καταστρώνουν από τώρα τα πλάνα τους για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Τηρώντας την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» οι «μεγάλοι» της Serie A, εντοπίζουν τους βασικούς μεταγραφικούς τους στόχους, ώστε να έχουν έτοιμες λύσεις σε περίπτωση αποχώρησης σημαντικών τους παικτών.

Μπορεί να υπολείπονται ακόμα 8 αγωνιστικές και η μάχη σε κορυφή, ευρωπαϊκές θέσεις και υποβιβασμό να μαίνεται, τα σενάρια όμως, όσον αφορά τον σχεδιασμό των «ισχυρών» κλαμπ, είναι σε πρώτο πλάνο.

Γιουβέντους

Η «Μεγάλη Κυρία» γνωρίζει πως δύσκολα θα μπορέσει να διατηρήσει στις τάξεις της τον Πογκμπά, γι’ αυτό και έχει εντοπιστεί ήδη ο διάδοχός του ή μάλλον οι διάδοχοι, καθώς οι «μπιανκονέρι» επιθυμούν να φέρουν στο Τορίνο τον Καντέ της Λέστερ, αλλά και τον Ντιαβαρά που ανήκει στη Μπολόνια.

«Πονοκέφαλο» αποτελεί η περίπτωση του Αλβάρο Μοράτα, με τον Ισπανό επιθετικό να δείχνει σημάδια επιθυμίας επιστροφής στη Ρεάλ. Έτσι, οι ιθύνοντες της «Βέκια Σινιόρα» δουλεύουν την περίπτωση του Ουρουγουανού επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν, Έντισον Καβάνι.

Επιθυμία του προπονητή της ομάδας, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι η προσθήκη ενός επιτελικού μέσου, ενός «τρεκουαρτίστα» όπως λέγεται στην Ιταλία, με μεγάλο του πόθο τον Μικχιταριάν, ενώ αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια απόκτησης του ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ, δεύτερη επιλογή αποτελεί ο Ίσκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Νάπολι

Εάν βρεθεί ομάδα να πληρώσει την ρήτρα για τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, η οποία ανέρχεται στα 94,5 εκατ. ευρώ, καθώς με ποσό μικρότερο ο πρόεδρος των «Ατζούρι» έχει δηλώσει κατηγορηματικά πως δεν συζητά την παραχώρησή του Αργεντινού επιθετικού, πρώτος στόχος για διάδοχος του «Πιπίτα» είναι ο Κάλινιτς που αγωνίζεται στην Φιορεντίνα.

Όσο για τον Κουλιμπαλί; Εάν ο θηριώδης αμυντικός ανταποκριθεί στο κάλεσμα των «σειρήνων» από την Πρέμιερ, αντικαταστάτης του θα είναι ο Μαξίμοβιτς της Τορίνο.

Ρόμα

Στους «τζιαλορόσι» τα πάντα θα εξαρτηθούν από το εάν βρεθεί η «σωστή τιμή» για να φύγουν οι Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς και Μανωλάς, οι οποίοι αποτελούν στόχο μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων του ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτό και οι «πρωτευουσιάνοι» έχουν ήδη αρχίσει να επενδύουν σε νεαρούς παίκτες με μεγάλο ταλέντο, όπως ο Βραζιλιάνος Γκέρσον που ανήκει ήδη στον σύλλογο, με τον 20χρονο Αργεντινό Λο Τσέλσο της Ροζάριο Σεντράλ να είναι πρώτος στη λίστα για να ακολουθήσει.

Φιορεντίνα

Οι «βιόλα» έχουν σαν πρώτο στόχο να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον Πάουλο Σόουζα, η υπόθεση του Πορτογάλου προπονητή όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Οι περιπτώσεις Κάλινιτς (ενδιαφέρει τη Νάπολι εάν αποχωρήσει ο Ιγκουαΐν) και Μπερναντέσκι (στόχος της Μπάγερν) θα απασχολήσουν το προσεχές διάστημα, ενώ ο Παβολέτι της Τζένοα αρέσει στο κλαμπ που κατά πάσα πιθανότητα θα κινηθεί για την απόκτησή του.

Ίντερ

Πιθανή η πώληση του Μάουρο Ικάρντι. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός Μιράντα αρέσει σε πολλούς, όπως και ο Μπρόζοβιτς, ειδικά σε ομάδες της Αγγλίας.

Οι «νερατζούρι» έχουν ήδη το «ναι» του χαφ Μπανέγκα της Σεβίλλης, εξασφαλισμένη την απόκτηση του Τούρκου μπακ-χαφ Ερκίν, ενώ για την επίθεση ενδιαφέρον υπάρχει για τον επιθετικό του Άγιαξ Μιλίκ.

Μίλαν

Οι «ροσονέρι» βρίσκονται πολύ κοντά στο να ανανεώσουν τα συμβόλαια των Μπάκα και Ντοναρούμα, οι προτάσεις ωστόσο που αναμένεται να φτάσουν για τους δύο, είναι πολύ πιθανό να είναι από αυτές που να μην μπορείς να αρνηθείς.

Παρελθόν θα αποτελέσουν σίγουρα οι Λουίς Αντριάνο και Μπαλοτέλι, ενώ ο Γκαλιάνι έχει ήδη ρωτήσει την τιμή του Παβολέτι για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Φιορεντίνα.

Εφόσον το κύπελλο καταλήξει στα χέρια της Γιουβέντους (21 Μαΐου τελικός Μίλαν-Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» της Ρώμης), ο Μιχαΐλοβιτς θα φύγει για να τον διαδεχθεί, δίχως να υπάρχει σιγουριά, ο Ντι Φραντσέσκο, νυν τεχνικός του Σασουόλο, ο οποίος θα φέρει μαζί του ένα «δικό του παιδί», τον επιθετικό Μπεράρντι.

Λάτσιο

Αβεβαιότητα υπάρχει στη Λάτσιο. Ο Στέφανο Πιόλι εκτός απροόπτου θα αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να αποτελεί τον διακαή πόθο της διοίκησης για την τεχνική ηγεσία.

Σίγουρη μοιάζει η πώληση του Φελίπε Άντερσον, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα πολλών συλλόγων, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον πολιορκεί στενότερα όλων.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κάνει πρόταση για την αγορά του 23χρονου επιθετικού μέσου, οι αξιώσεις όμως του προέδρου των «Λατσιάλοι» κρίθηκαν υπερβολικές.

Με τον παίκτη να μην κάνει χρονιά ανάλογη της εξαιρετικής περσινής, θεωρείται βέβαιο πως οι απαιτήσεις θα πέσουν σε φυσιολογικά επίπεδα και θα υπάρξει συμφωνία.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x