Γιώργος Ζαχαριάδης

Πρόβα τέλος, τώρα το κυρίως έργο για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το κυρίως έργο του ΠΑΟΚ, τους μοναδικούς στόχους και τον Ίβιτς που θα πρέπει να πάρει την ουσία από τους παίκτες του.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Δεν είμαι βέβαιος αν τελικά υπάρχει η δυνατότητα και κυρίως η εμπειρία από τον Ίβιτς να επαναφέρει την ομάδα σε απόδοση αντίστοιχη της περιόδου που μάζεψε ένα σωρό βαθμούς και έκανε ένα μεγάλο σερί από νίκες.

Παραβλέπω το ότι η πορεία με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις έγινε ανάμεσα σε ομάδες που βρίσκονται κάτω από τα… πλέι-οφ. Δεν ωφελεί μια τέτοια σύγκριση με τις ομάδες της πρώτης γραμμής, ειδικά όταν διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχουν δα και τόσο μεγάλες διαφορές.
Ναι, είναι ανησυχητικό ότι δεν φτιάχνει φάσεις, δεν είναι φρέσκος, δεν είναι αποτελεσματικός από τα φορ και ψάχνει να βρει γκολ από ποδοσφαιριστές που συνήθως έχουν πολύ διαφορετικό ρόλο, αλλά, δεν θα πρέπει να μένουμε σε αυτό και να περιμένουμε να αλλάξουν πράγματα… από μόνα τους.

Πιάνοντας τη χρονιά από την αρχή, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μια πορεία με διακυμάνσεις, καθότι η ομάδα βρέθηκε αρχικά μακριά από την πεντάδα και στη συνέχεια κάλυψε το χαμένο έδαφος, αλλά, έρχεται η στιγμή που διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα, χωρίς να αποτυπώνεται απόλυτα στο βαθμολογικό πίνακα, όσο στον αγωνιστικό χώρο.

Αν ο Ίβιτς οδήγησε την ομάδα σε ανάκαμψη, αφού διαπίστωσε και δικά του λάθη στο πρώτο μέρος της φετινής σεζόν, ήρθε η ώρα για την πιο σκληρή του δοκιμασία. Ήρθε η ώρα να δείξει κάτι πιο απλό από 20 τελικές και κλασικές ευκαιρίες, γκολ και θέαμα που θα ενθουσίαζε τον κόσμο. Ουσία.

Κατά μία έννοια, το κατάφερε με τη Λάρισα. Αλλά, δεν θα βρει αυτή τη Λάρισα στα ημιτελικά του κυπέλλου και στα πλέι-οφ. Θα είναι μεγαλύτερος ο δείκτης δυσκολίας και εκεί θα πρέπει να πάρει… προβιβάσιμο βαθμό για να φτάσει και στον τελικό και στην κορυφή των πλέι-οφ.

Ουσία, λοιπόν, μέσα από διαχείριση του υλικού που διαθέτει και από το οποίο, για να μην προκύψουν αποκλίσεις από τους μοναδικούς δυό στόχους της ομάδας, θα πρέπει να αποσπάσει ο,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Όλη η χρονιά είναι ένα μήνας και κάτι ψηλά, με κύπελλο και πλέι-οφ. Όλα τα προηγούμενα έμοιαζαν με… πρόβα για το κυρίως έργο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x