Χρήστος Ρομπόλης

Ο τελικός που αντάμειψε την ΑΕΚ και «τιμώρησε» τον Ολυμπιακό

Η μεν ΑΕΚ ανταμείφθηκε για τις αποφάσεις της που διόρθωσαν τα λάθη της. Ο δε Ολυμπιακός τιμωρήθηκε που επιμένει να στηρίζει τις επιλογές του. Γράφει ο Χρ. Ρομπόλης.

Η ζωή ξέρει να επιβραβεύει αυτούς που μοχθούν και να τιμωρεί όσους δεν διορθώνουν τα λάθη τους. Ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού μοιάζει με την τρανότερη απόδειξη.

Η ΑΕΚ δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, ούτε μέσα σε μια μέρα ανυψώθηκε στο επίπεδο των «αιωνίων» και μπορεί να ονειρεύεται πρωταθλήματα και… Ευρωλίγκες. Όμως σε αντίθεση με τον μεγάλο ηττημένο της βραδιάς, εκείνη έσκυψε πάνω από τα προβλήματά της, πήρε δύσκολες αποφάσεις, έκανε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της και διόρθωσε-έστω και με καθυστέρηση-κάποια από τα κακώς κείμενά της. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορούσε να κερδίσει τον τελικό αν αντί των Χάντερ, Βασιλόπουλου και Πάντερ είχε Μπάρλοου, Σι και Ελόνου. Η «Ένωση» χωρίς να ξοδέψει δα και μια επιπλέον περιουσία διόρθωσε τις «κακοτεχνίες» και έφτασε στο επίπεδο να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο. Μέσα, δε, σε μια σεζόν έχει κάνει τόσα βήματα όσα δεν είχαν γίνει ως τώρα στην τριετία του Μάκη Αγγελόπουλου.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός δεν έσκυψε πάνω από τα προβλήματά του. Ακόμη και στους θριάμβους επί Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ ήταν πασιφανές πως τα βασικά του προβλήματα δεν λύθηκαν. Η επιμονή σε Ρόμπερτς, Τόμπσον και Γουίλτζερ αποδεικνύεται καταστροφική. Οι τρεις τους είχαν μηδαμινή προσφορά στον τελικό και είναι πασιφανές εδώ και καιρό πως για λόγους που μπορεί να σχετίζονται από την προσαρμογή τους μέχρι την ποιότητα ή τα χαρακτηριστικά τους δεν μπορούν να προσφέρουν όσα τους ζητεί μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Το πρόβλημα είναι γνωστό από την αρχή της σεζόν, αλλά δεν λύθηκε ποτέ. Η «τιμωρία» της απώλειας του Κυπέλλου είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται, πριν την εκπνοή της προθεσμίας για μεταγραφές στην Ευρωλίγκα (28/2).

Η επόμενη μέρα είναι ίσως πιο σημαντική για αμφοτέρους. Η ΑΕΚ δεν πρέπει επ ουδενί να δει τον τίτλο αυτό ως κορυφή, αλλά απαιτείται να τον αντιμετωπίσει ως βατήρα για να εκτοξευτεί υψηλότερα. Άλλωστε η κάψα του Μάκη Αγγελόπουλου δεν σίγασε παρά τις αναποδιές τόσα χρόνια και τώρα θα έχει φουντώσει. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει μια τελευταία ευκαιρία και λίγες μέρες για να διορθώσει τα λάθη του. Έστω και τώρα, αφού οι δύο μεγάλοι στόχοι είναι μπροστά του. Ίσως με την απώλεια του Κυπέλλου να χάνει περισσότερα από όσα θα κέρδιζε με την κατάκτησή του, αλλά η πραγματική ζημιά θα είναι να χάσει πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

ΥΓ: Ο παλμός μπορεί να έλειπε, αλλά η διεξαγωγή ενός εξαιρετικού τελικού σε ένα γήπεδο που γέμισε από χαρούμενα παιδικά πρόσωπα είναι σίγουρα ένα κέρδος στο τέλος της ημέρας. Από τις ισοπεδωμένες πόλεις, τις καταστραμμένες περιουσίες, το ξύλο μεταξύ εμπόλεμων αλλά και αμάχων, τις φωτοβολίδες και τα δακρυγόνα, χίλιες φορές τελικοί με παιδιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x