Χρήστος Ρομπόλης

Παναθηναϊκός: Ο πλέι μέικερ ήταν προτεραιότητα αλλά δεν ήρθε ακόμη

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για τη νέα σεζόν χωρίς να έχει βρει σίγουρη λύση στη μεγαλύτερη αδυναμία που παρουσίασε την περασμένη σεζόν.

Εικόνα από το νέο Παναθηναϊκό για την ώρα υπάρχει μόνο από ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα και σε κάθε περίπτωση αυτά τα ματς δεν προσφέρονται παρά μόνο για πρώιμα συμπεράσματα. Όμως απέχοντας πλέον μόλις τρεις εβδομάδες από το τζάμπολ της Ευρωλίγκας, οι «πράσινοι» οδεύουν στη νέα σεζόν με μεγάλη αβεβαιότητα στη θέση που είχαν στοχεύσει να αναβαθμιστούν περισσότερο από κάθε άλλη μετά τα προβλήματα που ήταν ευδιάκριτα την περασμένη περίοδο.

Η απόκτηση ενός πλέι μέικερ που θα βάλει σε τάξη το παιχνίδι της ομάδας (έπρεπε να) ήταν προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό, που την περασμένη σεζόν-αφού δεν κατάφερε να πάρει Λορέντζο Μπράουν ή Λαπροβίτολα-ταλαιπωρήθηκε από αυτή τη θέση με τους Πιέρ Τζάκσον, Κίφερ Σάικς, Σέλβιν Μακ και Τι Τζέι Μπρέι αναζητώντας μάταια τον floor general που έχασε μετά τη φυγή του Νικ Καλάθη, ο οποίος λοιδορήθηκε από πολλούς που ήδη τον νοσταλγούν. Ο φιλότιμος Σαντ-Ρόος με τη μετάθεσή του στο «1» πρόσφερε λύσεις μόνο παρoδικά και ήταν πασιφανές πως η βελτίωση του Παναθηναϊκού για το 2021/22 έπρεπε να αρχίσει από την αναβάθμιση στη θέση του πλέι μέικερ.

Παναθηναϊκός: Ο πλέι μέικερ ήταν προτεραιότητα αλλά...

Φτάσαμε όμως στα μέσα Σεπτέμβρη κι ακόμη ο Παναθηναϊκός αναζητεί ακόμη τη σίγουρη λύση που δεδομένα θα τον κάνει καλύτερο στη θέση «1». Μακάρι, για το «τριφύλλι», τέτοιος να αποδειχτεί ο Κέντρικ Πέρι, που έχει παρουσιάσει καλά δείγματα ως επί το πλείστον στην προετοιμασία, ή ο Ντάριλ Μέικον, που γνωρίσαμε ως «2άρι» στην ΑΕΚ και τα καταφέρνει στο σκοράρισμα και στη νέα του ομάδα. Όμως σε κάθε περίπτωση αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τον Παναθηναϊκό ότι μέχρι νεωτέρας θα περιμένει να κάνουν αισθητή διαφορά σε σχέση με πέρσι ως κουμανταδόροι ένας παίκτης από μια μέτρια ομάδα Eurocup που θα παίξει για πρώτη φορά στα 29 του στην Ευρωλίγκα ή ένας 26χρονος από το BCL που τώρα μαθαίνει τη θέση και καλείται να χαλιναγωγήσει το ένστικτο του σκόρερ κοιτάζοντας λιγότερο το καλάθι και περισσότερο τους συμπαίκτες του.

Ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά για τον Παναθηναϊκό. Είναι σεβαστό ότι η ΚΑΕ διαθέτει συγκεκριμένο μπάτζετ δίχως περιθώρια σημαντικών υπερβάσεων, αλλά και ότι είχε την έγνοια με την ολοκλήρωση της περασμένης σεζόν να κρατήσει Παπαπέτρου, Νέντοβιτς, Μήτογλου και Χεζόνια. Όμως ακόμη κι αν έμενε ακέραια η τετράδα αυτή, φάνηκε από πέρσι πως-πέρα από έναν αξιόπιστο προπονητή-το ρόστερ είχε ανάγκη κι από έναν… προπονητή μέσα στο γήπεδο, για να βάλει τα πιόνια στις θέσεις και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τους συμπαίκτες του. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που τελικά έμειναν οι δύο από τους τέσσερις free agents του καλοκαιριού, ο Παπαπέτρου με αγωνία ως το τέλος λόγω ΝΒΑ και ο Νέντοβιτς με ερωτηματικά για την κατάστασή του μετά τους τραυματισμούς και την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό.

Παναθηναϊκός: Ο πλέι μέικερ ήταν προτεραιότητα αλλά...

Συν τοις άλλοις, ο Παναθηναϊκός διαθέτει ειδικά στη front line σχεδόν αποκλειστικά παίκτες που έχουν… ετερόφωτο επιθετικό παιχνίδι κι όχι προσωπική φάση. Ακόμη κι ο αισθητά βελτιωμένος πέρσι Παπαγιάννης είδαμε όλοι πόσο ακόμη καλύτερος έδειξε στο Προολυμπιακό Τουρνουά έχοντας να τον «ταΐζουν» οργανωτές όπως ο Καλάθης και ο Σλούκας. Η κολώνα της ομάδας, αλλά και οι Φλόιντ, Έβανς, Καββαδάς, ακόμη και ο Γουάιτ, θα… δείχνουν πολύ καλύτεροι με έναν πλέι μέικερ που θα τους κάνει «μάγκες» στην επίθεση.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν βιάζεται να φέρει όποιον παίκτη βρει μπροστά του και-εδώ που έφτασε το πράγμα-καλά κάνει. Το τελευταίο που θα χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη φάση θα ήταν ένας ακόμη Μακ ή Σάικς, εφόσον δεν βρίσκει τον παίκτη με τα χαρακτηριστικά που αναζητεί ή στην τιμή που μπορεί να «σηκώσει» το ταμείο της ΚΑΕ. Αυτό όμως δεν αναιρεί πως ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως άφησε ή τουλάχιστον οδηγήθηκε από συνθήκες να αφήσει τελευταίο το κομμάτι του ρόστερ από το οποίο έπρεπε να αρχίσει την ενίσχυσή του, εφόσον ήθελε να έχει μια ασφαλή λύση στην κομβική θέση του πλέι μέικερ και να αναβαθμιστεί ουσιαστικά σε σχέση με την περσινή εκδοχή του.

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x