Χρήστος Ρομπόλης

Χαλάρωσε Ολυμπιακέ, δεν έγινε και τίποτα…

Αν και στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να χάνουν ούτε στο «ρολόι», ας κρατήσουν δυνάμεις... Η ήττα από την Εφές ήταν ανώδυνη και απλώς χρειάζεται να «διαβαστούν» κάποια κομμάτια της. Γράφει ο Χρ. Ρομπόλης.

Είναι δύσκολο να πεις σε τύπους σαν τον Σπανούλη ή τον Πρίντεζη «αράξτε, και να χάσουμε δεν έγινε και τίποτα». Ο Ολυμπιακός δεν έχασε στην Πόλη από την Εφές επειδή δεν ήθελε το ματς. Απεναντίας, το κυνήγησε όσο του το επέτρεπαν οι συνθήκες. Η τελική του ήττα οφείλεται σε έναν συνδυασμό μεγαλύτερου κινήτρου των γηπεδούχων, γκαντεμιάς και εκνευρισμού.

Η Εφές είχε μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, καθώς πασχίζει για το λιγότερο δύσκολο δυνατό «σταύρωμα» στα play offs, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε μάλλον το κεφάλι του ήσυχο γνωρίζοντας από την περασμένη εβδομάδα ή και νωρίτερα πως θα ήταν πολύ δύσκολη η αποφυγή της τρίτης θέσης.

Ασφαλώς δεν ήταν όλα θέμα διαφοράς κινήτρου. Ο Περάσοβιτς μπέρδεψε τον Ολυμπιακό και άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα με το χαμηλό του σχήμα, το παιχνίδι πήρε έναν ρυθμό που δεν ήθελε επ ουδενί λόγο ο Σφαιρόπουλος και η Εφές απέφυγε το σεταρισμένο μπάσκετ στο οποίο διαπρέπουν οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλοντας πολύ ένας εναντίον ενός που είναι το δικό της φόρτε. Ο Ολυμπιακός δίχως Λοτζέσκι (για περίπου ένα μήνα ακόμη) και με νέο θύμα της κακοδαιμονίας του τον Γκριν έχασε τη σταθερή απειλή από μακριά, το γήπεδο «μίκρυνε» και το παιχνίδι ήρθε σχεδόν πλήρως στα μέτρα των γηπεδούχων. Αυτοί εξαργύρωσαν όλα τα «δωράκια» της-σταθερά ευνοϊκής για τουρκικές ομάδες-διαιτησίας και αρκετοί παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας επέτρεψαν τα νεύρα τους να τους κυριεύσουν και να χαλάσουν τη συγκέντρωσή τους.

Όποιος θέλει να δει το ποτήρι μισοάδειο, θα διαπιστώσει ένα πρόβλημα στη διαχείριση του ρυθμού, που ξεκινά από τις προβληματικές επιθέσεις και οφείλεται σήμερα σε μεγάλο βαθμό στις απουσίες των δύο καλύτερων σουτέρ της ομάδας. Όποιος προτιμά να το βλέπει μισογεμάτο, θα αναγνωρίσει πως ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα σε κάθε λογής αντιξοότητα απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, σε ένα εχθρικό περιβάλλον και ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος.

Στα κέρδη της βραδιάς, το δημιουργικό «ξεμπούκωμα» του Σπανούλη που είναι θέμα χρόνου να απελευθερωθεί και στο εκτελεστικό κομμάτι, η θετικότατη παρουσία του Γιανγκ (έστω κι αν δεν ανταμείβεται πλήρως στατιστικά), που έπαιξε με συγκέντρωση και δίχως κανένα φόβο στο γήπεδο που τραυματίστηκε σοβαρά πέρσι και η υπενθύμιση από Παπαπέτρου (κυρίως) και Αγραβάνη πως μπορούν να δώσουν πολλά κι όχι μόνο ως ρολίστες.

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον σχεδόν τρεις εβδομάδες να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα play offs, καθώς στη Μόσχα θα πάει για να βγάλει την υποχρέωση και τη Μεγάλη Εβδομάδα θα προετοιμάζεται για τη δική του Μεγάλη Εβδομάδα που θα έρθει μετά το Πάσχα. Η εικόνα της ομάδας, παρά την εμφανή κάμψη των τελευταίων αγωνιστικών, είναι καθησυχαστική. Κι ενώ αρκετοί πιθανοί αντίπαλοί του θα ζουν μέχρι την τελευταία στιγμή με το άγχος της πρόκρισης, του πλεονεκτήματος έδρας ή της καλύτερης δυνατής κατάταξης, εκείνος έχει την ευχέρεια να φορτίσει τις μπαταρίες του πριν τις 2-3 εβδομάδες που θα κρίνουν τα πάντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x