Νίκος Κατσαρός

Στην καρέκλα του ψυχίατρου

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει για τα... απόνερα του αγώνα Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο τιμωρίας του "Δικεφάλου" για όσα οδήγησαν στη διακοπή του ματς.

"Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι" είχε γράψει ο αείμνηστος λαογράφος Ηλίας Πετρόπουλος κι αυτό επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Δυστυχώς και πάλι δεν συνελήφθη ούτε ένας από αυτούς που έκαναν αυτά τα αίσχη, όχι τόσο για να πήγαινε στη φυλακή, όσο για να τον κάθιζαν στην καρέκλα ενός ψυχίατρου για να μάθουμε επιτέλους αν και πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός του.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Θα τιμωρηθεί λοιπόν η ΑΕΚ με βάση τους νόμους και τις πρόσφατες αποφάσεις, αλλά διερωτώμαι κι εγώ, όπως και όλοι όσοι παρακολουθήσαμε όσα συνέβησαν πριν και μετά το παιχνίδι, τι ακριβώς έπρεπε να κάνει και δεν έκανε η διοίκηση της ΠΑΕ. Αντίθετα προχώρησε και σε μερικές ενέργειες που δεν είχαν γίνει στο παρελθόν, όπως π.χ την τοποθέτηση συρμάτινου κιγκλιδώματος στις τάφρους, την έκκληση του Θωμά Μαύρου από τα μεγάφωνα του σταδίου, προς τους οπαδούς για αποφυγή οτιδήποτε θα έβλαπτε την ομάδα, τον γύρο του σταδίου από τους παλαίμαχους, ανάμεσα στους οποίους κι εμβληματικές μορφές όπως ο Μανωλάς, ο Μαύρος, ο Παπαϊωάννου, ο Σταματιάδης, ο Σεραφείδης και άλλοι, που έστειλαν το μήνυμα για αυτοσυγκράτηση σε όλους τους οπαδούς, αλλά και τις συνεχείς εκκλήσεις, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα από την διοίκηση τον Δέλλα αλλά και τους παίκτες για να μην υπάρξουν έκτροπα που θα οδηγήσουν στην τιμωρία της ομάδας. Η οποία έχει νόημα εφ' όσον η ομάδα διαπιστωμένα αμέλησε ή δεν θέλησε να πάρει όλα τα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Αν πάλι ο σκοπός της τιμωρίας είναι να αποτρέψει ή να συνετίσει τους "μπαχαλάκηδες", είναι φανερό πλέον ότι δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα, διότι όλοι αυτοί πάνε στο γήπεδο έχοντας σαν προτεραιότητα να ικανοποιήσουν την "δίψα" τους για καυγάδες, συμπλοκές και κάθε είδους βίαιες πράξεις κι όχι για να υποστηρίξουν την ομάδα τους ή να δουν ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία συνεπώς της ομάδας ικανοποιεί αυτούς που φτιάχνουν τους νόμους και τους κανονισμούς, που θεωρούν και προβάλουν προς τα έξω ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά δεν αποτελεί λύση. Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα είναι να εξουδετερωθούν αυτά τα στοιχεία που ζουν για την ώρα και τη στιγμή που θα διαλύσουν ένα παιχνίδι. Κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η αστυνομία, η οποία όμως δυστυχώς είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί. Την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, κάτι τέτοιο ήταν πολύ εύκολο, γιατί αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο ήταν πολύ λίγοι. Ωστόσο δεν έγινε ούτε μία σύλληψη. Υποτίθεται ότι στο στάδιο υπάρχουν και λειτουργούν οι περίφημες κάμερες. Ούτε κι από αυτές μάθαμε αν εντοπίσθηκαν κάποιοι.

Μέχρι στιγμής το μόνο "μέτρο" που θεωρεί η συντεταγμένη πολιτεία ότι μπορεί να αποτρέψει τη βία στα γήπεδα, είναι να γίνονται αγώνες χωρίς θεατές. Και μάλιστα μόνο στα γήπεδα της Σουπερλίγκας! Το Σαββατοκύριακο λοιπόν θα έχουμε γήπεδα - "εκκλησίες". Το μεθεπόμενο, ή τέλος πάντων όποτε επιστρέψουν οι οπαδοί στις εξέδρες, ποιος μπορεί και για ποιο ακριβώς λόγο, να εγγυηθεί ότι δεν θα έχουμε πάλι εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, επιθέσεις κατά διαιτητών ή αντιπάλων, ρίψεις κάθε λογής αντικειμένων, φωτοβολίδων ή ό,τι άλλο κουβαλά μαζί του ο κάθε "καμένος";

Να τιμωρούνται λοιπόν οι ομάδες, αφού το λέει ο νόμος, αλλά και όλοι όσοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, περιλαμβανομένης και της αστυνομίας, που μάλιστα πληρώνεται γι' αυτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x