Γιώργος Χελάκης

Εθνικός καημός η νέα πρόκριση (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Υπάρχει η προσδοκία της νίκης. Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μείνει ορθάνοιχτος ο δρόμος που πάει το καλοκαίρι σε Αυστρία και Ελβετία. Η πρόκριση στα τελικά του Euro πάει να γίνει κάτι σαν εθνικός καημός. Ολοι λένε «να πάμε». Καμία αντίρρηση. Να πάμε.

Επειδή σημασία έχει πάντα ο προορισμός, αλλά παίζει τον ρόλο της και η διαδρομή, να εξετάσουμε το πώς. Διότι όταν με το καλό φτάσουμε εκεί, θα αλλάξει ο εθνικός καημός και θα μας ανοίξει (πάλι) η όρεξη. Τότε το πώς φτάσαμε μέχρις εκεί θα μας απασχολήσει –και πολύ μάλιστα. Εκτός αν αφεθούμε στο λαμπρό άστρο που οδηγεί πολλές φορές τον Οτο Ρεχάγκελ. Για όσους ξέχασαν τι σημαίνει άστρο, θυμίζουμε πώς ήρθε η νίκη στο Παγκρήτιο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τη Μολδαβία.

Σήμερα κόντρα στους Βόσνιους είναι ανάγκη να σταματήσουν τα... αγκομαχητά. Να κολλήσει η μπάλα στο χορτάρι, να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι στις εξέδρες και την τηλεόραση. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο πρώτο ματς έπεσε θύμα των λαθών της, της κακής τύχης και του κακού διαιτητή. Παίκτες της, όπως ο Μισίμοβιτς, τους συναντάς στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η Νορβηγία πάει να μείνει εκτός μάχης γιατί τη... συγύρισαν στην έδρα τους οι Βόσνιοι. Κατά συνέπεια, τα πράγματα στο ΟΑΚΑ θα είναι κάθε άλλο παρά απλά. Να χάσεις την Τετάρτη από τους Τούρκους είναι ζημιά. Να σε σταματήσουν σήμερα οι Βόσνιοι είναι καταστροφή. Ειδικά αν οι Τούρκοι «καθαρίσουν» στη Μολδαβία και οι Νορβηγοί «καθαρίσουν» την Τετάρτη τους Βόσνιους. Υπάρχει κι άλλο σενάριο. Νίκη των Βόσνιων σήμερα και νίκη τους επί των Νορβηγών την Τετάρτη. Μπαίνουν θεωρητικά στο κόλπο.

Γι' αυτό σήμερα δεν ήρθαν να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της Αθήνας. Τα παραπάνω είναι γνωστά σε παίκτες και προπονητή. Σε τέτοια ματς σημασία έχουν οι λεπτομέρειες. Μια τέτοια ξέφυγε του Μπασινά στο Καραϊσκάκη κόντρα στους Ουκρανούς και είδαμε το Μουντιάλ από τις τηλεοράσεις. Καλοί είναι οι εθνικοί καημοί. Ακόμα καλύτερη η μπάλα της προκοπής. Διότι, εφόσον παίξεις τέτοια, δεν την πατάς στις λεπτομέρειες, ούτε περιμένεις να χτυπήσει η μπάλα στην πλάτη του Γκούμα και να στρωθεί αναπάντεχα στον Λυμπερόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x