Γιώργος Χελάκης

Εντεκα μικροί... Πάντοι!

SportDay

Τιμή και δόξα στον λεοντόκαρδο Τάσο Πάντο. Αξιος ο υψηλός μισθός του Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο Θεός να εξοικονομεί μέρες από... άλλους και να δίνει χρόνια στον Αντώνη Νικοπολίδη. Μόλις βρεθεί το ελιξήριο της νεότητας, από τους πρώτους να δοκιμάσει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Οσοι από τους Ολυμπιακούς πιστεύουν στη θεά Τύχη να θυσιάσουν τον μόσχο τον σιτευτό. Ο Ηρακλής Αντύπας να περάσει το υπόλοιπο της δημοσιογραφικής καριέρας του με την κάσκα των μεταδόσεων στο κεφάλι του. Κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ήταν χαμένο ένα πορτοφόλι. Κάποιος παραπάτησε, έπεσε από τον βράχο, σηκώθηκε κι εκεί που μονολογούσε «καλά που δεν πάθαμε και τίποτα», πάτησε το πορτοφόλι, το άνοιξε και βρήκε μέσα 45 εκατομμύρια ευρώ. Οσα έδωσε η Ρεάλ για να αγοράσει τον Ρομπίνιο. Αυτόν, ντε, που τον σταμάτησε ο Τάσος Πάντος και τον αναχαίτισε ο Ροντρίγκο Αρτσούμπι. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Με κάτι τέτοια έμεινε ζωντανός ο πρωταθλητής. Με ηρωισμό, αυτοθυσία και μπόλικη τύχη. Τύχη στα δοκάρια. Διότι τύχη (άσχημη) είναι να χάνεις από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα τον Ραούλ Μπράβο και τον Ζούλιο Σέζαρ. Το 0-0 αδικεί τη Ρεάλ, που έπαιξε τον Ολυμπιακό σαν τη γάτα με το ποντίκι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί ήταν που περίμενες από στιγμή σε στιγμή να δει ο Νικοπολίδης τα ραδίκια ανάποδα. Ο Θρύλος άντεξε, παρά την κακή βραδιά του Λούα Λούα και του Ιεροκλή Στολτίδη. Παρά την πειραματική σύνθεση του Λεμονή λόγω τραυματισμών και τιμωρίας του Τοροσίδη.

Η Ρεάλ μπορεί να αντικαθιστά τον Γκούτι με τον Γκάγκο, τον Μέτζελντερ με τον Χάιντσε. Ο Λεντέσμα, ο Τοροσίδης και ο Αντζας αντικαθίστανται με μεγάλη δυσκολία. Να μη μιλήσουμε -κούφια η ώρα που τ' ακούει- για αντικατάσταση Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι. Σκέψου -λέει- στο τελευταίο λεπτό η πάσα του Γκαλέτι στον αρχηγό να ήταν καλή. Θα μαζεύαμε τους Ισπανούς με τα ασθενοφόρα. Αδικο θα ήταν, αλλά θαυμάσιο. Πώς λέμε «ο Ηρακλής "καθάρισε" την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ»; Ενα τέτοιο πράγμα.

Πριν αρχίσει το ματς ξέραμε ότι η Ρεάλ είναι καλύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Εκείνο που αγνοούσαμε ήταν ότι μπορεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι να τη βγάλει με το μηδέν στην άμυνα. Με τη Λάτσιο εκτός και τέλος τη Βέρντερ μέσα, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα να βγει δεύτερος και να προκριθεί. Αρκεί η τύχη να μην του το αρνηθεί, να γυρίσουν οι λαβωμένοι και ο Λούα Λούα να παίξει για τους συμπαίκτες του. Πράγματα που γίνονται, δηλαδή...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x