Γιώργος Χελάκης

Ο,τι πιο καθαρό και ανόθευτο

SportDay

Είκοσι πέντε χιλιάδες προπωλημένα εισιτήρια δείχνουν τη διάθεση του κόσμου. Λίγοι από αυτούς θα φτάσουν στο ΟΑΚΑ για να απολαύσουν την... τιτανομαχία με τη Μάλτα. Ανδρες, γυναίκες και παιδιά θα πάνε στο γήπεδο για να χειροκροτήσουν, να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν. Θα πάνε για να γιορτάσουν μια (ακόμα) επιτυχία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Να ξαναπιάσουν το νήμα που οδηγεί στη χαρά του αθλητισμού. Να τινάξουν από πάνω τους τη σκόνη που άφησαν η... φυσούνα της Λεωφόρου, οι καταγγελίες για διακωμώδηση του αθλήματος και οι παρεμβάσεις στην ΕΡΤ. Ολη αυτή η μιζέρια, που ο ένας προσπαθεί να τη φορτώσει αποκλειστικά στον άλλον, φθείρει και κουράζει. Οπως κουράζει και η... επιμονή των πρωταγωνιστών στις απόψεις τους. Μπροστά στον εισαγγελέα Σιμιτζόγλου όλοι «είδαν το φως το αληθινό» και βγήκαν από το γραφείο του φίλοι κι αγαπημένοι.

Από τις καταστάσεις της σκηνοθετημένης συμφιλίωσης, σήμερα το βράδυ μπορούμε να περάσουμε σε καταστάσεις αυθεντικής παρέας, με όραμα και στόχο, με πίστη και θέληση. Με έναν υπερήλικα Γερμανό που νιώθει έφηβος και Ελληνας μαζί.
Αν υπάρχει κάτι που ρίχνει φως στο σκοτεινό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι η Εθνική ομάδα. Εκεί, στην Εθνική, δεν κουμαντάρει την κατάσταση ούτε ο Νικολαΐδης, ούτε ο Βαρδινογιάννης, που, όπως είναι γνωστό, δουλεύουν για την κάθαρση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κουμαντάρει αυτός που θέλει... καθάρισμα και εκπροσωπεί ό,τι πιο καθαρό και ανόθευτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς έρχονται έτσι τα πράγματα...

Είκοσι πέντε χιλιάδες προπωλημένα εισιτήρια είναι λογαριασμός. Μακάρι οι καιρικές συνθήκες να επιτρέψουν σήμερα να βρεθούν ακόμα περισσότεροι στο γήπεδο. Ανάμεσα σε αυτούς και όσοι... αργοπορημένοι πάμε κατευθείαν από την πορεία του Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x