Γιώργος Χελάκης

Κάνουν διακρίσεις οι μεγάλες ομάδες;

SportDay

Η Μλάντα Μπόλεσλαβ δεν συμπεριλαμβάνεται στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ούτε καν στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες του τσεχικού πρωταθλήματος. Η νίκη της εκτός έδρας επί της Ελφσμποργκ ανέτρεψε τα δεδομένα του ομίλου και της άνοιξε την όρεξη για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Θεμιτή επιδίωξη για μια ομάδα που αγκομαχάει βαθμολογικά στο πρωτάθλημα και ψάχνει για καταξίωση και πιθανές πωλήσεις κάποιων παικτών της σε ευρωπαϊκές ομάδες. Το θέμα είναι τι ακριβώς ψάχνει η ΑΕΚ που την αντιμετωπίζει σήμερα στο μικρό γηπεδάκι του Μπόλεσλαβ. Επισήμως η «Ενωση»... ασχολείται με τον θεσμό. Το γράφω αυτό διότι ποτέ και πουθενά δεν υπήρξε δήλωση περί του αντιθέτου. Ο Φερέρ, ξεκουράζοντας βασικούς ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια με Ελφσμποργκ και Φιορεντίνα, πέτυχε να αποσπάσει δύο ισοπαλίες.

Το ρήμα «αποσπάσει» χρησιμοποιείται συνειδητά, διότι περί αυτού πρόκειται. Και στα δύο παιχνίδια με βάση την απόδοσή της η ΑΕΚ πήρε το μέγιστο δυνατό απ' ό,τι δικαιούνταν. Μόνο που τα «Χ» δεν φτάνουν. Σήμερα για να εξασφαλιστεί, επί της ουσίας, η πρόκριση χρειάζεται νίκη. Τώρα θα καταλάβουμε πώς ακριβώς σκοπεύει να χειριστεί το θέμα ο Φερέρ.

Δικαιολογημένα θα αναρωτηθεί κανείς: ο Φερέρ πειραματίστηκε στο «Βικελίδης» βάζοντας τον Καπετάνο βασικό, θα «κωλώσει» τώρα απέναντι στη Μλάντα; Η παρατήρηση στέκει. Ωστόσο, με τον καιρό έχουμε πάνω-κάτω καταλάβει ποιους θεωρεί βασικούς και ποιους εναλλακτικές επιλογές ο «Δον Λορένσο».

Σήμερα θα ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει για την ΑΕΚ το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σήμερα θα έχουμε μια εικόνα για να απαντήσουμε –έστω κατά προσέγγιση– στο ερώτημα: είναι η ΑΕΚ μια μεγάλη ομάδα που κυνηγά όποιο στόχο έχει μπροστά της ή συνδέει τη φετινή παρουσία της με ένα μόνο στόχο (πρωτάθλημα) σαν να είναι αυτός κάτι που εκ των πραγμάτων της παρουσιάζεται ως... δυνατότητα μία φορά στις τόσες;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x