Γιώργος Χελάκης

«Φτιάξαμε την τράπεζα, φέρτε τα 40 εκατ. που λέγατε...»

SportDay

Ηρθε η απάντηση. Ακόμα κι αν έπαιρναν όρκο στην ΠΑΕ ότι όσα ακούστηκαν χθες ήταν άσχετα με τον Βγενόπουλο και την «Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση», δεν θα βρισκόταν κάποιος να τους πιστέψει.

Εδώ πρόκειται για την «Παναθηναϊκή Επενδυτική Κίνηση», με την οποία ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους δηλώνουν ότι θέλουν να βοηθήσουν την ΠΑΕ να κάνει μεταγραφές. Το μόνο που δεν ακούστηκε χθες είναι ότι η «τράπεζα» περιμένει να υποδεχτεί στα ταμεία της τα σαράντα εκατομμύρια του κ. Βγενόπουλου, των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών που τον πλαισιώνουν.

Τα όσα είπε χθες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ απέχουν από το να συνιστούν πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση. Η σαφήνειά της συναγωνίζεται την αντίστοιχη του κ. Βγενόπουλου. Πολύ περισσότερο όταν το νομικό καθεστώς έγινε πρόσφατα εξαιρετικά αυστηρό. Απαγορεύει σε εταιρείες και διάφορα επενδυτικά σχήματα, ακόμα και μάνατζερ, να έχουν παίκτες στην ιδιοκτησία τους. Ολα αυτά προφανώς τα είχε υπόψη του ο Τζίγκερ. Ετσι, φρόντισε να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το περιεχόμενο και τη μορφή που θα πάρει τελικά το σχήμα. Γι' αυτό ίσως η μορφή του θα οριστικοποιηθεί σε ένα εξάμηνο. Ακόμα κι αν ήταν βιαστικοί στην ΠΑΕ, θέλουν πολύ χρόνο για να ξεμπερδέψουν με τη νομοθεσία της ΦΙΦΑ, που ρητά απαγορεύει τη συμμετοχή τρίτων σε θέματα ιδιοκτησίας παικτών. Δικαίωμα ιδιοκτησίας αναγνωρίζεται μόνο σε ομάδες. Τέτοια βρήκε ο Ζάχαβι στην Ελβετία για να κάνει τις δουλειές του. Ενα ερώτημα υπάρχει σχετικά με την «πράσινη» πρωτοβουλία, που αναγκαστικά θα απαντηθεί εν καιρώ: θα πάρει σάρκα και οστά η «Παναθηναϊκή Επενδυτική Κίνηση» στην περίπτωση που η «Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση» αδιαφορήσει;

Αν πάρει, τότε σημαίνει πως η εξαγγελία της ξεπερνά τα όρια μιας απάντησης της ΠΑΕ σε επικοινωνιακό επίπεδο. Αν όχι, έστω και επικοινωνιακά την κάνει τη δουλειά της. Οσοι βιαστούν να της καταλογίσουν του κόσμου τις ασάφειες δίκιο θα 'χουν. Αρκεί να μην είναι οι ίδιοι που ισχυρίζονται ότι η αντίστοιχη του κ. Βγενόπουλου ήταν απολύτως συγκροτημένη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x