Γιώργος Χελάκης

Μήπως θα μπορούσαμε να δούμε λίγη μπαλίτσα;

SportDay

Αν έλειπε ο Βάλνερ από τη μέση, σήμερα θα συζητούσαμε για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Ο Κόκκαλης θα έβραζε από το κακό του αναζητώντας το νέο ευρωπαϊκό όνομα για τον πάγκο του Θρύλου και τα ρεπορτάζ θα «γέμιζαν» από ονόματα παικτών που θα αποχαιρετούσαν τον Ρέντη το καλοκαίρι...

Στην ΑΕΚ η κατάσταση θα ήταν ίδια μ' αυτή που βρίσκουμε τώρα. Ο Ολυμπιακός είναι στη ζωή με τεχνητή αναπνοή και αυτό έχει κάνει έξαλλο τον Κόκκαλη. Παίζοντας αποκρουστικό ποδόσφαιρο μπροστά σε μισοάδειες εξέδρες, ο Παναθηναϊκός οδηγεί την κούρσα και είναι το ακλόνητο φαβορί. Ο Τύπος που τον υποστηρίζει ανακαλύπτει εχθρούς της ομάδας, «πυροβολεί» εναντίον τους, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα και να τονώσει το ενδιαφέρον. Οι κουβέντες για την μπάλα που παίζει η ομάδα ελάχιστες. Μόνο υπονοούμενα, πού και πού. Περισσεύουν οι προσπάθειες για συμψηφισμούς τού στυλ «οι άλλοι είναι χειρότεροι».

Μπορεί. Ομως ο κόσμος του Παναθηναϊκού δυσκολεύεται να «ψηθεί» επειδή ένας μονόφθαλμος ετοιμάζεται να νικήσει τους στραβούς. Κανένας δεν αλλάζει ομάδα επειδή η μπάλα που παίζει είναι για τα μπάζα. Πολλοί, όμως, προτιμούν να αξιοποιήσουν με άλλους τρόπους τα Σαββατοκύριακά τους χωρίς να χασμουριούνται για δύο ώρες στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης». Πολλοί συμφωνούν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ντέρμπι πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη. Ακόμα περισσότεροι διαπιστώνουν ότι ένας υποφερτός Ολυμπιακός μπορεί να φέρει την ομάδα τους στα πρόθυρα του διασυρμού.

Οι οθόνες της τηλεόρασης επιτρέπουν στον φίλαθλο να διαμορφώσει κριτήριο για το τι είναι μπάλα της προκοπής και τι όχι. Και είναι γνωστό από το 1971 ότι οι «Παναθηναϊκοί» παρήγγειλαν τις πρώτες τηλεοράσεις. Βλέπουν και συγκρίνουν. Ξέρουν ότι φέτος η ομάδα τους πήρε πολλά παιχνίδια με την ψυχή στο στόμα. Ξέρουν ότι η άμυνα πάει να τους χαρίσει το πρωτάθλημα. Ξέρουν επίσης ότι ποτέ δεν ξεσηκώθηκαν για μία μεγάλη νίκη, μία σπουδαία εμφάνιση. Αντίθετα, εκεί που πήγαν για μαλλί (π.χ. δηλώσεις Γκούμα), βγήκαν κουρεμένοι.

Ετσι εξηγείται η χλιαρή αντίδρασή τους. Η μισοάδεια Λεωφόρος. Ούτε σκοτεινές δυνάμεις ούτε ύπουλα κέντρα που δεν θέλουν να πάρει η ομάδα πρωτάθλημα. Ολα αυτά είναι μόνο για να τα διαβάζουμε σε... αγανακτισμένες σελίδες του οπαδικού Τύπου και να τα αναπαράγει άγαρμπα ο Πεσέιρο διότι αδυνατεί να τα μάθει... παπαγαλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x