Γιώργος Χελάκης

Στην άκρη του πάγκου να καθίσει ο Κόκκαλης

SportDay

Η άλλη λύση είναι να βάλει φόρμες ο Κόκκαλης και να καθίσει στην άκρη του πάγκου. Μπας και από τόσο κοντά τον φοβηθούν οι άσοι της ομάδας και παίξουν πιο σοβαρά.

Κυρίαρχη σκηνή του παιχνιδιού, η εξής. Ο υπό μεταγραφή σε ευρωπαϊκό σύλλογο Τοροσίδης σεντράρει άστοχα και στη συνέχεια απλώνει το χέρι του, σαν να λέει στους συμπαίκτες του ότι κατανοεί το σφάλμα του. Ε, λοιπόν, ήταν πάμπολλες οι φορές που οι παίκτες του Ολυμπιακού άπλωναν το χέρι τους παραδεχόμενοι ότι δεν σέντραραν ή δεν πάσαραν σωστά. Μεγάλοι πρωταγωνιστές στην αστοχία, οι Τοροσίδης και Σίσιτς. Εδειχναν αδύναμοι να σημαδέψουν γαϊδούρι φορτωμένο στα τρία μέτρα. Το ότι ο Σίσιτς εξιλεώθηκε σουτάροντας απευθείας δεν λέει πολλά πράγματα. Λέει μάλλον ότι κάθε φορά που είχε δύο διαδοχικές επαφές με την μπάλα την έκανε την κουταμάρα του. Η συμπεριφορά του ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες του προπονητή και πηγαίνει σ' αυτές του ψυχολόγου. Από την άλλη πλευρά, ο Μπελούτσι σούταρε πέντε φορές με τη μία. Εκτός από μία περίπτωση, όλα τα άλλα σουτ είναι ποιότητας ερασιτεχνικών διοργανώσεων. Ο κόσμος δυσφόρησε για την αντικατάστασή του, κυρίως γιατί είχε διάθεση να παίξει. Αν, όμως, με τόσο μεγάλη διάθεση καταφέρνει να έχει τόσο μικρή προσφορά, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Εξαιρουμένων των Σέζαρ και Λεονάρντο, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν μέτριοι. Από το 60' και μετά ήταν πολύ κουρασμένοι. Ο Σεγούρα, που τα έβλεπε όλα αυτά, προτίμησε να αλλάξει τον Τοροσίδη με τον Πάντο και τον Τζόρτζεβιτς με τον Νούνιες. Οτι βλέπει καλά, βλέπει, ότι καταλαβαίνει τι βλέπει θα το διαπιστώσουμε στην πορεία...

Με έξι καραμπινάτες απουσίες και άκεφο τον Λουτσιάνο, ο Ατρόμητος φόβισε τον πρωταθλητή και ανάγκασε την εξέδρα να γιουχάρει. Ο κουρασμένος και «άδειος» Κοβάσεβιτς έμεινε μέχρι τέλους στον αγώνα, δείχνοντας την ένδεια επιθετικών επιλογών που έχει ο Ολυμπιακός και την απαξίωση του Κωνσταντίνου.

Η αδυναμία να βάλουν γκολ οι συμπαίκτες του ανάγκασε τον αγανακτισμένο Σέζαρ να βγει μπροστά ώστε να εκμεταλλευτεί τη... μοναδική σωστή σέντρα του Σίσιτς, που ωστόσο είχε πάρει την μπάλα από καθαρή θέση οφσάιντ.

Η εικόνα του παιχνιδιού ίσως να ήταν διαφορετική και χωρίς γιούχα από τις κερκίδες, αν ο διαιτητής έδειχνε τη σέντρα στο κανονικό γκολ του Σίσιτς. Οπως τελικά εξελίχθηκαν τα πράγματα, το 2-0 είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Ο πρωταθλητής έβγαινε πολλές φορές σωστά από τα πλάγια, αλλά οι τελικές επιλογές ήταν για κλάματα.

Για κλάματα ήταν και η εικόνα ξεψυχίσματος που εμφάνισε η ομάδα μετά την πρώτη ώρα. Η αγωνιστική ανάσταση αργεί πολύ. Τόσο πολύ, που μάλλον είναι απίθανο να σημειωθεί τον καιρό που ο Σεγούρα θα κάθεται στον πάγκο. Γι' αυτό ίσως είναι σκόπιμο να πάει να κάτσει (και εκεί) ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Με βοηθό του τον Σάββα Θεοδωρίδη. Διότι, όπως και να το κάνουμε, ένα δίκιο το έχει ο πρόεδρος. Δεν γίνεται να πληρώνει τόσα λεφτά και να βλέπει τέτοια χάλια.

Για σκεφτείτε τους παίκτες του Αστέρα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ...

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης οφείλει να μελετήσει τα τεκταινόμενα στον... Ολυμπιακό. Ετσι, θα σταματήσει τις σπαζοκεφαλιές και τις εύκολες λύσεις. Διότι είναι εύκολη λύση να σχολάς τον προπονητή επειδή η ομάδα σου αγκομαχά στο ίσιωμα.

Μελετώντας τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπορεί να οδηγηθεί σε ορισμένα συμπεράσματα:

• Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αν αντί για την ασπρόμαυρη φανέλα φορούσαν μιας οποιασδήποτε μικρομεσαίας ομάδας, η βαθμολογική κατάταξη θα ήταν πιο χαμηλή.

• Υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στις προσδοκίες των οπαδών και τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας.

Η «θυσία» του προπονητή θα δημιουργήσει τη λανθασμένη εντύπωση ότι για την κακή ποιότητα... γάλακτος που παράγεται δεν φταίει η στάνη, αλλά ο τσοπάνης. Ο Σάντος έχει αποδεχτεί ιδανικός στον χειρισμό παικτών που οι δυνατότητές τους είναι κάτω από τις απαιτήσεις της ομάδας. Τη χρονιά που «τρέχει» ο Πορτογάλος κόουτς δεν δικαίωσε τη σχετική φήμη του. Η δήλωσή του για τις «σαρδέλες» μαρτυρά την άποψη που είχε (και έχει) για την ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ. Δείχνει τον εκνευρισμό του για την κατάσταση αλλά και τη σχετική αδυναμία του να την αντιστρέψει. Οι γνωστές κουβέντες του Ζαγοράκη ότι ο Σάντος θα μακροημερεύσει στον πάγκο της Τούμπας δεν είναι σημαντικό θέμα. Πόσοι και πόσοι πρόεδροι δεν τις έχουν καταπιεί αμάσητες και δεν τις έχουν χρυσοπληρώσει (Νικολαΐδης). Το θέμα είναι τι ομάδα φτιάχνεις και με ποια υλικά. Ο Ζαγοράκης ξέρει ότι πέραν του Χριστοδουλόπουλου, του Φερνάντες και του Βερόν, οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ συναντώνται σε κάθε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Εφόσον τα οικονομικά της ΠΑΕ το επιτρέπουν, ας αρχίσει το καλοκαίρι από εκεί. Τότε θα έχει νόημα να ξαναδεί το θέμα του Σάντος.

ΥΓ.: Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι το ταλέντο μιας σειράς παικτών του Αστέρα υπάρχει και σε παίκτες του ΠΑΟΚ; Ή –για να αποδοθεί σωστά– οι παίκτες του Αστέρα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα «χτυπούσαν» την τριάδα;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x