Γιώργος Χελάκης

Απολογήσου, σενιόρ Πεσέιρο!

SportDay

Οι περιορισμένες έως ανύπαρκτες γνώσεις μεταφυσικής του γράφοντος δεν του επιτρέπουν να εξηγήσει τους λόγους της νέας «πράσινης» γκέλας.

Η ομάδα του Πεσέιρο βάλθηκε να ξεθεμελιώσει όλη την επιχειρηματολογία σχετικά με τους λόγους που έφεραν τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση.

• Διαιτησία: καιρός να σταματήσουν οι (εκατέρωθεν) γραφικότητες. Ο βοηθός διαιτητής ακυρώνει κανονικό γκολ του Ντίας ως οφσάιντ, τη στιγμή που ο σκόρερ καλύπτεται από τρεις παίκτες του ΠΑΟ.

• Κλειστές άμυνες: στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα του «Γηραιού» ήταν ορθάνοιχτη, αλλά γκολ έβαλε μόνο ο γνωστός σκόρερ Γκούμας.

• «Πρώτος στα χαρτιά»: το επιχείρημα βρίσκεται σε αναστολή. Αν ο Ολυμπιακός περάσει από τη Λιβαδειά, αλλάζει το... χαρτί.

Ολη την εβδομάδα παρακολουθήσαμε μια μάχη των επίσημων και ανεπίσημων επικοινωνιακών επιτελείων των δύο ομάδων. Ανακοινώσεις, επιστολές, διαρροές, παρεμβάσεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεφωνήματα στους δημοσιογράφους.

Ολοι τα είπαν όλα εκτός από το κυρίαρχο: την μπάλα που παίζουν οι ομάδες. Κουβέντα για την ταμπακιέρα, μόνο συμψηφισμοί για την μπάλα που παίζουν οι «άλλοι»... Ειδικά τούτο το σύμπτωμα αφορά τον Παναθηναϊκό. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κουβέντα για την αδυναμία της ομάδας να ξεμπερδεύει εύκολα με θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Μέχρι τώρα είχαμε να λέμε ότι έπειτα από κάθε άσχημο αποτέλεσμα η ομάδα είχε τον τρόπο να αντιδρά και να επανέρχεται στις επιτυχίες. Τώρα είναι η δεύτερη φορά που γίνονται δύο σερί γκέλες (η πρώτη ήταν με Λάρισα, Ξάνθη). Ακόμα χειρότερα, συμβαίνει αυτό ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία.

Εντάξει, να δεχτούμε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι μαθημένοι στην πίεση της τελευταίας στροφής και ξέρουν να ανταποκρίνονται. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και ο προπονητής τους είναι τόσο πολύ αγχωμένοι, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Ποιος φταίει στον Πεσέιρο που βάζει τελευταία αλλαγή τον Σιμάο; Που ξεχαρβαλώνει ηθικά και αγωνιστικά τον Γκαλίνοβιτς κρατώντας τον στον πάγκο και αγνοεί επιδεικτικά τον Νίνη;

Ολα αυτά πρέπει να αναλυθούν και να αξιολογηθούν. Θα 'ναι κρίμα κι άδικο να τα σκεπάσουν η διάθεση των παικτών και η ατυχία τους σε κάποιες φάσεις. Συνολικά ο Παναθηναϊκός ήταν πάλι χωρίς εμπνεύσεις. Επαιζε με την πληθωρικότητα του Καραγκούνη, τα σουτ του Ιβανσιτς και στο τέλος με το ταλέντο του Ποστίγκα. Σε όλα αυτά (τα λίγα) όσο κι αν... ψαχτούμε δεν θα βρούμε πού χωράει ο Πεσέιρο. Για τη νέα οδυνηρή γκέλα έχει μεγάλη ευθύνη και ας αφήσει κατά μέρος το παραμύθι μ' αυτούς που δεν θέλουν να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Το ότι πολιορκήθηκε η εστία του Πάρντο είναι αδύναμη δικαιολογία. Τα «γεμίσματα» έκαναν ήρωες τον Μαλαγένιο και τον Κατσαμπή. Το κάθετο παιχνίδι απουσιάζει επιδεικτικά. Ισως να μην κάνει την εμφάνισή του ούτε σε όσα διδάσκει (;) ο κόουτς στην Παιανία.

Ο συναγωνισμός για τον λιγότερο κακό, που τελικά θα πάρει το πρωτάθλημα, συνεχίζεται. Σήμερα θα διαπιστώσουμε πόσο... κακός θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά.

Οι συζητήσεις για άγχος και ψυχολογική επιβάρυνση, είπαμε στην αρχή, είναι στις αρμοδιότητες των ψυχοπαθολόγων. Επειδή στον «πράσινο» πάγκο κάθεται προπονητής, περιμένουμε να μας πει δυο κουβέντες για την αγωνιστική εικόνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x