Γιώργος Χελάκης

Τι να του πεις τώρα του Σωκράτη;

SportDay

Oταν ο Ντιμπαλά πήρε παραμάζωμα τον Μπελούτσι κι άνοιξε το σκορ υπέρ της Λιβαδειάς, άρχισε η κατάρρευση των σεναρίων καφενείου γύρω από το πόσο άνετα θα περνούσε ο Ολυμπιακός από την πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

Οι... αναλυτές των καφενείων της επικράτειας ήταν σίγουροι ότι οι Βοιωτοί θα καθίσουν να χάσουν από τον πρωταθλητή. Ολα αυτά τα έλεγαν χωρίς να εξηγούν πώς διάολο έγινε φέτος κι ο Λεβαδειακός εισέπραξε «τεσσάρες» από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Φαίνεται ότι για αδιευκρίνιστους λόγους οι δύο άλλοι μπορούν να κερδίζουν στη Λιβαδειά με την αξία τους, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που του χαρίζεται ο Κομπότης. Κρίμα, γιατί επί του θέματος αυτού δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως ο Καστίγιο ώστε να τον επικαλεστούν οι επικοινωνιακοί φωστήρες.

Μια παλιότερη ρήση λέει ότι «τα δώρα δεν δωρίζονται». Οι «ερυθρόλευκοι» δεν φάνηκαν γενναιόδωροι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τώρα που οι δρομείς μπήκαν στην τελική ευθεία φαίνεται τελικά από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη η κάθε ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ από τον Ηρακλή και το μόνο που κατάφερε σε 75 λεπτά ήταν να ισοφαρίσει. Ο Ολυμπιακός το άρπαξε νωρίς από τον Ντιμπαλά, έβαλε τρία μέσα σε μισή ώρα και έπαιξε «σβηστός» στο δεύτερο ημίχρονο. Οποιος έχει μάτια βλέπει και διαπιστώνει πως ανάμεσα στους υποψήφιους διεκδικητές του τίτλου υπάρχει διαφορά. Με τα χρόνια κάποιοι συνήθισαν στην ιδέα να παίρνουν το πρωτάθλημα και κάποιοι άλλοι νιώθουν να... κόβονται τα γόνατά τους. Η διαπίστωση αφορά τις γκέλες εκτός προγράμματος. Διότι ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ δεν συνιστά γκέλα αλλά ένα από τα τρία αποτελέσματα ενός ντέρμπι. Την ώρα που «ζεματάει» το χορτάρι, ο Ολυμπιακός παίρνει πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών. Πρακτικά σημαίνει ότι χάνει από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει να είναι καβάλα στ' άλογο.

Ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό υπάρχει ουσιώδης διαφορά.

Στον Ολυμπιακό -όχι τώρα αλλά νωρίτερα- βγήκε ο πρόεδρός του και είπε ότι η ομάδα δεν παίζει μπάλα.

Στον Παναθηναϊκό αυτή η διαπίστωση κρύφτηκε στο φρούριο της Παιανίας. Ισως να μην τόλμησε κανείς να ξεστομίσει τη βαριά κουβέντα. Τι να πει, δηλαδή, που θα πέσει πάνω του ο «πράσινος» επικοινωνιακός τυφώνας και θα τον εξαφανίσει.

Η «SportDay» άσκησε σκληρή κριτική στον Σωκράτη Κόκκαλη για την αποπομπή του Τάκη Λεμονή. Το σύνολο των αρθρογράφων της κατακεραύνωσε την επιλογή του προέδρου. Ωστόσο, τη δική του διάθεση και το πνεύμα του... κατακτητή φαίνεται ότι τα πέρασε στην ομάδα. Ταρακούνησε το σύστημα του Ρέντη. Η παρατήρηση είναι μάλλον άσχετη με τον Σεγούρα. Η δουλειά μάλλον θα γινόταν με τον βοηθό Μπάντοβιτς, ακόμα και τον γυμναστή Καρύδα.

Στον Παναθηναϊκό δύσκολα μπορούν να γίνουν τέτοια πράγματα. Επίσημα χείλη δεν ξεστόμισαν ποτέ μια κουβέντα κριτικής για την εικόνα της ομάδας. Ολα τα έσκιαζε η πρωτιά και τα πλάκωνε το αγωνιστικό χάλι των άλλων δύο. Ετσι, τώρα, δεν υπάρχουν περιθώρια για ταρακούνημα. Τα κεφάλια είναι σκυφτά επειδή δεν ήρθαν δύο αποτελέσματα, ενώ θα έπρεπε να σκύβουν για την άσχημη εικόνα της ομάδας. Για το αναχρονιστικό ποδόσφαιρο που παίζει.

Αγωνιστικά, στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο προπορευόμενος. Με τη διαφορά ότι στη σύνθεσή του υπάρχουν κάποιοι μπαρουτοκαπνισμένοι. Ο Νικοπολίδης, ο Αντζας, ο Πάντος, ο Πατσατζόγλου, ο Στολτίδης και ο Τζόρτζεβιτς ξέρουν τι πάει να πει πίεση και νίκη, που σημαίνει τίτλος. Εχουν ξαναδεί το έργο. Σιγά σιγά το μαθαίνουν ο Ζεβλάκοφ και ο Σέζαρ. Κάπου εδώ εξαντλούνται τα «ερυθρόλευκα» πλεονεκτήματα. Κόντρα στον Λεβαδειακό, ο Σεγούρα χρησιμοποίησε μόνο ένα αμυντικό χαφ και πέτυχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας περισσότερες επιλογές πάσας στον Μπελούτσι. Στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ, τέτοιο ρίσκο δύσκολα θα το πάρει ο Ισπανός κόουτς. Και, μην ξεχνάμε, με νίκη της ΑΕΚ βρίσκονται όλοι σε απόσταση δύο βαθμών. Εκτός κι αν ο Πανιώνιος, που έριξε τέσσερα στον Αστέρα, έχει διαφορετική γνώμη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x