Γιώργος Χελάκης

Οι κ. μέτοχοι να... ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη!

SportDay

Το ματς ανάμεσα στον Αρη και την ΑΕΚ βοηθάει για να κατασταλούν οι ψυχώσεις. Τη θέση του θυμικού να πάρει η ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης.

Η φετινή ΑΕΚ δεν υπήρξε φέτος σπουδαία ομάδα. Δεν αρκεί η εντυπωσιακή νίκη της επί του Ολυμπιακού για να στοιχειοθετηθεί μία τέτοια άποψη. Κι όμως, το ακούσαμε να λέγεται κατά κόρον. Ηταν μια άποψη που πήγε να γίνει συλλογική βεβαιότητα ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας. Το γλυκό έδεσε με την ευρέως διαδεδομένη άποψη -όπως εκφράζεται κατ' αρχάς από υπεύθυνα χείλη- ότι ο Ολυμπιακός πήρε τελικά το πρωτάθλημα επειδή ο Κόκκαλης έχει εργοδοτούμενο τον Γκαγκάτση. Ολα τούτα συσπείρωσαν τον κόσμο της ΑΕΚ, έδωσαν υποσχέσεις για νέα καλή σοδειά στα εισιτήρια διαρκείας και δύο αγωγές. Υστερα ήρθαν οι «τεσσάρες». Βαριές και ασήκωτες, έτσι που να διασπάσουν τη συλλογική βεβαιότητα. Η ΑΕΚ έγινε «φτερό στον άνεμο» στις διαθέσεις Παναθηναϊκού και Αρη. Οι δύο αντίπαλοί της δικαιούνται να λένε ότι δεν έσπασε το κοντέρ, διότι στο τέλος πάτησαν φρένο.

Επομένως, η ΑΕΚ απέχει κατά πολύ να είναι πράγματι σπουδαία ομάδα, πέραν και πάνω κάθε υποψίας πρωταθλήτρια. Ούτε για τα «μπάζα» είναι, επειδή δύο φορές τράκαρε με «τεσσάρες». Χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης, ώστε να γίνουν σωστές διαγνώσεις. Για να διεκδικήσει πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά η ΑΕΚ, πρέπει να αλλάξει πολλά στο ρόστερ της. Το γεμάτο πορτοφόλι του Παναθηναϊκού (αύριο-μεθαύριο) και το έτσι κι αλλιώς γεμάτο πορτοφόλι του Ολυμπιακού (έσοδα από Τσάμπιονς Λιγκ) κάνουν τα πράγματα δύσκολα. Στη φάση που βρισκόμαστε η ΑΕΚ ξοδεύει για να κρατήσει παίκτες που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ (Μαντούκα - Μπλάνκο - Εντίνιο). Ωστόσο τα μεγάλα κόστη θα προκληθούν από τους νέους παίκτες που πρέπει να ανηφορίσουν στο άθλιο προπονητήριο των Θρακομακεδόνων. Ακόμα και για την περίπτωση Κλέιτον, η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να μπει σε πλειστηριασμό. Το καλοκαίρι απαιτεί ζεστά πορτοφόλια. Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης (και λοιποί μέτοχοι) φαίνονται έτοιμοι να ξοδέψουν. Εφόσον η ΑΕΚ δηλώνει ότι θέλει να πάρει πρωτάθλημα, δεν ωφελεί να οδύρεται για τον τρόπο που έχασε το προηγούμενο. Χρειάζεται να προετοιμαστεί για το επόμενο. Τα γεγονότα δεν συμμορφώνονται -δυστυχώς- με τη συλλογική φαντασίωση. Η... συνεργασία Κόκκαλη-Γκαγκάτση ουδεμία ευθύνη φέρει για τις απανωτές σφαλιάρες από Παναθηναϊκό και Αρη. Ο... προδότης Μπάγεβιτς, που υποκλίνεται αγωνιστικά κάθε φορά που βρίσκεται αντίπαλος, στερεί από την ΑΕΚ πρώτα τον τίτλο και μετά (πολύ πιθανά) τη δεύτερη θέση και τη διεκδίκηση συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ταχύτατη απαλλαγή από τις συλλογικές φαντασιώσεις, που απλώνονται από την εξέδρα μέχρι το διοικητήριο στο Μαρούσι, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική. Η άλλη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βάλουν (πάλι) βαθιά το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι της ήδη πολυμετοχικής ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x