Γιώργος Χελάκης

Κάποιος να ξεπεταχτεί και να τους ξεπεράσει!

SportDay

Σημαίνει αλλαγή και ανανέωση στο πρωτάθλημα αν στη θέση του καθιερωμένου κατακτητή βρεθεί την επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ;

Η απάντηση εξαρτάται από το ποιος απαντά. Για τον οπαδό της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού μπορεί να συνιστά. Για όλους τους άλλους σημαίνει απλώς τη διαιώνιση της κυριαρχίας των λεγόμενων μεγάλων του κέντρου. Από τότε που οι Λαρισαίοι έκαψαν λάστιχα στην εθνική οδό θεωρώντας πεντακάθαρα τα ούρα του Τσίγκοφ έχουν περάσει είκοσι χρόνια. Εκτοτε, οι τρεις τους μονοπωλούν τους τίτλους πρωταθλητή και συνήθως (με κάποιες χτυπητές εξαιρέσεις) καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης, όπως έγινε και φέτος. Αφορμή για το σημερινό σημείωμα στάθηκε η συνέντευξη του Γιάννη Καϋμενάκη στη «SportDay». Ο εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ομολογεί στον Γιώργο Αργυρόγλου ότι ονειρεύεται τίτλους για την ομάδα του. Ο δρόμος που χωρίζει τα όνειρα από την πραγματικότητα είναι πολλές φορές χωρίς τελειωμό. Οταν μιλάμε όμως για ανανέωση στο πρωτάθλημα, δεν νοείται να σταματάμε την κουβέντα στην καλύτερη επαρχιακή ομάδα, ούτε να επιχαίρουμε επειδή, π.χ., ο Αρης τερμάτισε πίσω από την «Αγία Τριάδα».

Φέτος ο Πανιώνιος, ο Αρης, ο Αστέρας και η Λάρισα έδειξαν επαινετά αγωνιστικά στοιχεία και σε ορισμένες περιπτώσεις «ζεμάτισαν» τους μεγάλους. Οι επιτυχίες τους προβλήθηκαν περίπου ως οι νίκες του Δαβίδ επί του Γολιάθ χωρίς –δικαιολογημένα– να ερμηνευτούν ως αποτέλεσμα μιας μόνιμης αγωνιστικής ανόδου των συγκεκριμένων ομάδων. Εκεί βρίσκεται το ζητούμενο. Στις ομάδες που έδειξαν φέτος ότι έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Θεωρητικά μιλώντας, και οι τέσσερις έχουν περιθώρια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει και κατά το παρελθόν ζήσει εμπειρίες με διάττοντες αστέρες. Στην προκειμένη περίπτωση, σημασία έχει τη νέα χρονιά και οι τέσσερις (ή κάποιες από αυτές) να συνεχίσουν την ανοδική πορεία. Να κλείσουν την ψαλίδα με τους τρεις μεγάλους.

Ο Αρης λόγω κόσμου φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά. Ο Αστέρας λόγω οικονομικής επιφάνειας θα στηρίζει εκεί την προσπάθειά του. Ο Πανιώνιος μπορεί να εκμεταλλευτεί τις εμπειρίες και τη μεθοδικότητα του Κωνσταντίνου Τσακίρη, που ξέρει να απλώνει τα πόδια του μέχρις εκεί που κάθε φορά φτάνει το πάπλωμα. Η Λάρισα, με νέο προπονητή και αναγκαστικές αλλαγές στο διοικητικό σχήμα, θα ξεκινήσει με το μειονέκτημα της απώλειας των Γκαλίτσιου και (μάλλον) Κλέιτον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x