Γιώργος Χελάκης

Καλύτερα τώρα παρά στις 10 Ιουνίου

SportDay

Καλύτερα να το πάρουμε ψύχραιμα. Να το αντιμετωπίσουμε σαν καμπανάκι κινδύνου. Η ήττα ως αποτέλεσμα είναι το μικρότερο κακό. Σχεδόν άνευ σημασίας. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την αναιμική εμφάνιση. Μετά το παιχνίδι με την Κύπρο γράφαμε ότι το τεστ με τους Ούγγρους έχει νόημα. Το νόημα είναι ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη η ομάδα στη σέντρα της 10ης Ιουνίου.

• Να βρει τη φόρμα του ο Τραϊανός Δέλλας και να βελτιώσει τη συνεννόησή του με τον Κυργιάκο.

• Να ξεπεράσει τον τραυματισμό στο γόνατο και να επανέλθει ο Αντώνης Νικοπολίδης.

• Να δίνει περισσότερες βοήθειες στον αριστερό μπακ ο Γιάννης Αμανατίδης.

• Να επανέλθει στον άξονα ο Αγγελος Μπασινάς, ώστε να αποκτήσει η ομάδα κυκλοφορία της μπάλας.

• Να βελτιώσει την προσφορά του στην επίθεση ο Αγγελος Χαριστέας.

Ολα τούτα είναι πράγματα που γίνονται. Απαραίτητη προϋπόθεση, να έχει πάντα στη διάθεσή του ο κόουτς τον Γιώργο Καραγκούνη. Η Εθνική ομάδα αποκτά αχίλλειο πτέρνα κάθε φορά που κάποιος από την τριάδα του κέντρου απουσιάζει. Τούτο το πρόβλημα θα είναι πάντα μπροστά στον Ρεχάγκελ όταν η ομάδα θα πρέπει να βγει μπροστά για να βάλει γκολ.

Από το ματς κρατάμε μόνο την ελπιδοφόρα επανεμφάνιση του Γιούρκα. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος.

Ο κόουτς έχει διαθέσιμο χρόνο για να σουλουπώσει τα πράγματα. Οι παίκτες έχουν τον χρόνο και την προσωπικότητα να βρουν τη φόρμα τους και να συνεννοηθούν καλά μεταξύ τους.

Επειδή τέτοιες ήττες στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας λειτουργούν πολλές φορές ευεργετικά, είναι καλύτερα που έρχονται σχετικά νωρίς. Στο φιλικό με την Αρμενία κάποια πράγματα θα έχουν διορθωθεί. Στο επίσημο με τη Σουηδία πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τα τελικά όπως τελειώσαμε τα προκριματικά. Γίνεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x