Γιώργος Χελάκης

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα

SportDay

Αν γινόταν με το πάτημα ενός κουμπιού, θα το πατούσα για να παίζουν από του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα ο Πανσερραϊκός, τα Γιάννενα και ο Πανθρακικός. Μην παρεξηγηθούν οι άξιοι ποδοσφαιριστές του Θρασύβουλου και ο εξαίρετος τεχνικός Σάκης Τσιώλης. Μόνο του το γεγονός ότι ουδείς τούς υπολόγιζε μαρτυρά την αξία της πιθανότατης ανόδου τους. Και κάτι παραπάνω. Ανεβαίνουν χωρίς σκιές, κουβέντες για παρασκήνιο και άλλα τέτοια που «πλουτίζουν» το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Επομένως, υπάρχει χώρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο για επιτυχίες ασυνόδευτες από υπονοούμενα. Μπράβο!

Στην προκειμένη περίπτωση συζητάμε για τον καθαρό αέρα αποκέντρωσης που έχει ανάγκη η Σούπερ Λίγκα. Γι' αυτόν τον λόγο θα είχε πατηθεί το κουμπί.

Για πολλούς παραμένουν ανεξήγητοι οι λόγοι της αγωνιστικής καθίζησης του ΠΑΣ. Η επιβλητική νίκη του Ιωνικού δεν αφήνει περιθώρια για δικαιολογίες. Η αγωνιστική κρίση δεν κρύβεται. Τα Γιάννενα μένουν –όπως πάει το πράγμα– εκτός νυμφώνος. Το πρόβλημα ξεφεύγει από τους χιλιάδες Γιαννιώτες οπαδούς της ομάδας. Μια πηγή ανανέωσης στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν θα βγάλει νερό. Ολους μάς αφορά το θέμα. Τουλάχιστον όλους όσοι θέλουμε να μην περιορίζεται η διοργάνωση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στη Β' Εθνική διεξάγεται φέτος ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα από καταβολής της κατηγορίας. Μεγάλα φαβορί όπως τα Γιάννενα και ο Ιωνικός φαίνεται να χάνουν την άνοδο. Ομάδες που τις λογαριάζαμε ανάμεσα σε αυτές που θα ήταν ευχαριστημένες με την άνετη παραμονή (Πανθρακικός, Θρασύβουλος) εξελίχτηκαν στους μεγάλους πρωταγωνιστές.

Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι η Ανατολική Μακεδονία (Σέρρες) και η Θράκη θα εκπροσωπηθούν στη «μεγάλη» επαγγελματική κατηγορία. Ομάδες χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιφάνεια, αλλά με αξιοσημείωτη παρουσία του κόσμου στις κερκίδες.

Η παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Ενας από αυτούς είναι το ανθηρό ταμείο. Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κλείσει το μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς είναι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μάλιστα, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται για όλες τις ομάδες μια minimum οικονομική βάση ισότητας. Για τις ομάδες που ανεβαίνουν φέτος στη Σούπερ Λίγκα οι πρώτες μάχες δεν πρέπει να γίνουν στα γήπεδα αλλά στα γραφεία της διοργανώτριας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x